تاریخ : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

وضعیت نگران کننده تورم در سال ۱۴۰۳ فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران قیمت آپارتمان در شرق تهران ضرورت شفاف‌سازی شهریه مدارس غیردولتی موافقت نمایندگان با لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست ایران راهکارهای پیشگیری از ابتلا سندرم ناخن زرد افزایش تولید فولاد خام ایران ضرورت تک نرخی شدن ارز برای پیشرفت فولاد کشور ساخت بزرگراهی جدید در تهران تخلف افزایش کرایه‌های تاکسی بیش از ۴۵ درصد عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه جزئیات طرح ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها عزم دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن تعطیلی تمرینات استقلال پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا

4

بهبود عملکرد کلیه با ورزش

  • کد خبر : 90533
  • 03 خرداد 1401 - 8:55
بهبود عملکرد کلیه با ورزش
فعالیت بدنی و ورزش عملکرد کلیه بیماران کم‌تحرک را بهبود می‌بخشد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، نتایج تحقیق جدیدی نشان می‌دهد فعالیت بدنی و مداخله ورزشی در مقایسه با آموزش‌های بهداشتی میزان تحلیل تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی(eGFRCysC) را میان افراد مسن غیرفعال جامعه کاهش می‌دهد.

داده‌های مشاهده‌ای نشان می‌دهد افزایش فعالیت بدنی با کاهش کندتر عملکرد کلیه مرتبط است. با این حال تا آنجا که ما می‌دانیم، هیچ تحقیق عمده‌ای تاثیر حرکت و ورزش را بر کاهش عملکرد کلیه در افراد مسن بررسی نکرده است. در نتیجه پژوهشگران این تحقیق را انجام دادند تا بررسی کنند آیا یک مداخله ورزشی با شدت متوسط ممکن است بر میزان تخمینی نرخ فیلتراسیون گلومرولی طبق تغییر سیستاتین سی در افراد مسن تاثیر بگذارد یا خیر.

این تحقیق جانبی از کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی‌ شده «اصلاحات سبک زندگی و خودمختاری برای سالمندان» شامل ۱۱۹۹ فرد بی‌تحرک با دامنه سنی ۷۰ تا ۸۹ سال دارای محدودیت‌های حرکتی و نمونه‌های خون در دسترس بود.

از فوریه ۲۰۱۰ تا دسامبر ۲۰۱۳ اولین آزمایش در هشت مکان دانشگاهی در ایالات‌ متحده انجام شد. داده‌های این تحقیق بین ۲۹ مارس ۲۰۲۱ و ۲۸ فوریه ۲۰۲۲ جمع‌آوری شد. یک مداخله ۲ ساله فعالیت بدنی با شدت متوسط و تا حدی تحت نظارت و مداخله ورزشی(قدرت و انعطاف‌پذیری) با یک مداخله کنترلی آموزش بهداشت ۲ ساله مقایسه شد. با استفاده از شتاب‌سنج فعالیت بدنی به‌ صورت گام‌شمار و دقیقه‌های فعالیت با شدت متوسط ثبت شد.

یافته‌های کلیدی این تحقیق به شرح زیر بود:

۱. میانگین سنی ۱۱۹۹ شرکت‌کننده در تحقیق ۷۸.۹(۵.۲) سال بود که ۸۰۰ نفر از آنان(۶۶.۷ درصد) زن بودند.

۲. در ابتدا ۲ گروه از نظر سن، بیماری‌های همراه و میزان تحلیل تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی پایه به‌ خوبی با هم مطابقت داشتند.

۳. در مقایسه با گروه آموزش‌های بهداشتی، فعالیت بدنی و مداخله ورزشی منجر به افت کاهش یافته معنی‌دار آماری میزان تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی طی ۲ سال و همچنین کاهش خطر افت سریع میزان تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی شد.

در نتیجه پزشکان ممکن است توصیه‌های هدفمند ورزش و فعالیت بدنی با شدت متوسط را برای افراد مسن به‌ عنوان درمانی برای توقف کاهش میزان تخمینی فیلتراسیون گلومرولی به ازای سیستاتین سی بررسی کنند.

لازم به ذکر است سیستاتین سی توسط تمام سلول‌های هسته‌دار بدن تولید و در مایعات بدن از جمله سرم یافت می‌شود و غلظت سرمی آن به‌ طور معکوس با میزان فیلتراسیون گلومرولی(GFR) ارتباط دارد. میزان آن در مقادیر بالای فیلتراسیون گلومرولی کم است و در مقادیر پایین‌تر فیلتراسیون گلومرولی میزان بیشتری را نشان می‌دهد. غلظت سرمی سیستاتین سی در صورت عفونت، التهاب یا مراحل نئوپلاستی و تغییر شاخص توده بدنی، رژیم غذایی یا مصرف داروها تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین یک نشانگر قابل اعتماد از عملکرد کلیه است.

یافته‌های این تحقیق در مجله انجمن پزشکی آمریکا(Journal of American Medical Association) منتشر شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=90533
  • 60 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.