تاریخ : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

وضعیت نگران کننده تورم در سال ۱۴۰۳ فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران قیمت آپارتمان در شرق تهران ضرورت شفاف‌سازی شهریه مدارس غیردولتی موافقت نمایندگان با لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست ایران راهکارهای پیشگیری از ابتلا سندرم ناخن زرد افزایش تولید فولاد خام ایران ضرورت تک نرخی شدن ارز برای پیشرفت فولاد کشور ساخت بزرگراهی جدید در تهران تخلف افزایش کرایه‌های تاکسی بیش از ۴۵ درصد عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه جزئیات طرح ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها عزم دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن تعطیلی تمرینات استقلال پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا

3

هدایت اعتبارات بانکی به سمت اشتغالزایی

  • کد خبر : 82117
  • 26 بهمن 1400 - 10:35
هدایت اعتبارات بانکی به سمت اشتغالزایی
یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر ضرورت اصلاح سهم بخش‌های مختلف اقتصادی از اعتبارات بانکی، گفت: هدایت اعتبار به سمتی است که ضریب تولیدی و اشتغال‌زایی بالاتری داشته باشد.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، عباس علوی راد، کارشناس مسائل اقتصادی درباره راه‌های هدایت اعتبارات به سمت تولید در نظام پولی و مالی کشور گفت: تسهیلات دهی از حیث بخشی و رقمی خوب بوده است، اما یک مسئله تاریخی در کشور وجود دارد و آن هم این است که اعتبارات مورد نظر موفق به ایجاد پایداری رشد اقتصادی نشده است، حتی در زمان‌هایی هم که کشور دچار تحریم نبود و این تکانه‌ها وجود نداشت، این سبک از اعتباردهی موفقیت مورد انتظار را به ثبت نرساند و مشکل در جایی رقم خورد که در زمان‌های مختلف سبد اعتبارات مورد اشاره بدون تغییر باقی ماند.

وی در ادامه اضافه کرد: معنای جمله بالا این است که در دوران جنگ، تحریم و یا صلح قسمتی از اعتبارات که به بخش‌های مختلف اختصاص داشت، خیلی تغییر نکرد و این مسئله در بخش صنعت، ساختمان، خدمات، بازرگانی و کشاورزی در مقاطع مختلف زمانی بدون تغییر باقی ماند؛ بنابراین مسئله نخست این است که سهم بخش‌های اقتصادی برحسب شرایط روز باید مورد چینش قرار گیرد.

این کارشناس اقتصادی در این خصوص یادآور شد: شیوه‌های سنتی همراه با محافظه‌کاری مایل نیست که در این زمینه تغییری به وجود آورد، اما باید پذیرفت که اقتصاد ایران در مقاطعی از زمان نیاز دارد تا در این سهم‌ها دگرگونی به وجود آورد. از دولت آقای رئیسی خواهش می‌کنم در منجلاب دولت‌های سابق گرفتار نشود و مانند آن‌ها عمل نکند.

علوی‌راد در این رابطه تاکید کرد: تمام دولت‌های پس از جنگ تحت عناوین و نام‌های گوناگون درصدد برآمدند تا با تزریق منابع بانکی شغل و رشد اقتصادی ایجاد کنند، امروز روشن است که این دولت‌ها در بحث مطرح شده شکست خورده‌اند. طرح ساماندهی اقتصاد در دولت خاتمی، بنگاه‌های زودبازده در دولت احمدی‌نژاد و رونق تولید در دولت روحانی از جمله طرح‌های شکست خورده در اقتصاد ایران به حساب می‌آید، بنابراین وقت آن رسیده که دولت آقای رئیسی این راه به خطا رفته را دوباره تکرار نکند، زیرا اقتصاد دیگر توان آزمون و خطا را ندارد.

وی در خصوص راه حل آن چنین توضیح داد: راه حل آن هدایت اعتبار به سمتی است که ضریب تولیدی و اشتغال‌زایی بالاتری داشته باشد. به معنای دیگر راهی که دو ویژگی تولید و اشتغال بیشتر ایجاد کند، باید مورد توجه قرار گیرد. مسئله دیگر این است که پاسخ داده شود تا چه زمانی یکسری کارخانجات چند سال یکبار بنا است شارژ مالی شده و در مدیریت غلط خود غرق شوند. بر این تصور هستم درصورتیکه دولت آقای رئیسی مایل است هدایت اعتبار بانکی را در اختیار داشته باشد، باید از بنگاه‌ها بخواهد خودشان را توانمند سازند و با گرفتن این منابع بانکی اشتغال را گرو نگیرند.

این کارشناس اقتصادی در این رابطه تصریح کرد: بنگاه اقتصادی که به دنبال توانمند شدن است باید در ابتدا خود را چابک سازد، مقیاس‌پذیری را مورد توجه قرار داده و انعطاف‌پذیری را پرورش دهد. تقویت این سه مورد با تزریق منابع مالی توانمندی واقعی حاصل خواهد کرد. هیچ جای دنیا مادام العمر به شرکت‌های تولیدی و بنگاه‌ها وام نمی‌دهند.

اننهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=82117
  • 61 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.