براساس یافته های جدید محققان، نوشیدنیهای قندی و شیرین به مراتب بیشتر از خوراکیهای جامد شیرین منجر به افزایش وزن میشوند.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، بر اساس نتایج یک تحقیق جدید جامد یا مایع بودن خوردنیهای شیرین نقش موثری بر افزایش وزن دارد تا جایی که نوشیدنیهای قندی و شیرین به مراتب بیشتر از خوراکیهای جامد شیرین منجر به افزایش وزن میشوند.
محققان با آزمایش بر روی موشهای آزمایشگاهی دریافتند منابع غذایی حاوی قند بسته به جامد یا مایع بودن می توانند بر میزان کالری دریافتی و وزن بدن تاثیر گذار باشند،در مورد انسان میتوان اینطور نتیجه گرفت که تاثیر قند موجود در مواد غذایی بر چاقی ناشی از مصرف نوشیدنیهای قندی است و بر خلاف تصور مواد غذایی جامد و شیرین در این زمینه نقش به مراتب کمتری دارند.
جمعی از محققان انگلیسی و چینی پس از این که تاثیر مصرف مواد قندی روی موش هایی که این مواد خوراکی را به صورت نوشیدنی یا غذای جامد مصرف کرده بودند متوجه شدند که در هر دو گروه از موشها، مواد قندی مازاد ۷۳ درصد از کالری غذایی موجود را تشکیل می دهد.
به اعتقاد این محققان نقش نوشیدنیهای قند دار به عنوان عامل موثر در بروز چاقی به شدت مشهود بوده و این مسئله در این بررسی به دقت مورد ارزیابی قرار گرفت که آیا نوع مصرف از قبیل جامد یا مایع می تواند تاثیر متفاوتی بر تنظیم وزن بدن موشها برجای گذارد.
محققان در این بررسی وزن بدن، چربی، میزان مصرف کالری و مصرف انرژی را به دقت تحت نظر قرار دادند ضمن این که گلوکز موشها و واکنش به انسولین به عنوان شاخص هایی که میزان احتمال آنها به دیابت را نشان می دهد مورد ارزیابی قرار گرفت.
محققان دریافتند موشهایی که سوکروز مایع در آب آشامیدنیشان وجود داشت کالری بیشتری دریافت کرده و وزن بالاتری داشتند و میزان چربی بدن آنها به شدت بیشتر شده است ضمن این که موشهایی که به دلیل مصرف سوکروز مایع به بتجمع چربی بدنی دچار شدند به احتمال بیشتری به گلوگز مقاومت نشان داده و به انسولین حساس می شوند که هر دو این عامل موجب افزایش خطر ابتلا به دیابت می شود.
انتهای پیام/