به گزارش سرویس سلامت افق تهران، پژوهشگران در یافته های جدید خود متوجه شدند، مصرف زیاد نمک موجب رشد باکتری هلیکوباکترپیلوری خواهد شد که با رشد این باکتری در معده، سلولهای بسیاری در این بخش مبتلا به عفونت میشوند و افزایش این عفونت منجر به ایجاد سلولهای سرطانی خواهد شد و در نهایت فرد دچار بیماری سرطان معده میشود.
مهمترین علت ابتلاء به سرطان معده، ایجاد عفونت ناشی از یک نوع باکتری به نامهلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) است که موجب بروز التهاب و عفونت در معده شده و در نهایت باعث افزایش خطر ابتلاء به سرطان میشود.
هلیکوباکتر پیلوری نوعی از باکتری هلیکوباکتر بوده و شایعترین موجود ذره بینی است که موجب ابتلای انسانها به عفونت می شود، بیش از نیمی از مردم دنیا به این باکتری آلوده هستند باکتری مذکور عامل اصلی بیماریهایی مثل زخم معده و ناراحتیهای دستگاه گوارش به شمار می رود.
«جان آترتون»، عضو تیم تحقیق، در این خصوص اظهار داشت: «پژوهشگران هنوز به طور دقیق دلیل این که چرا مصرف زیاد نمک باعث افزایش خطر ابتلاء به سرطان معده می شود را نمی دانند اما بر اساس مطالعات ممکن است نمک زیاد بموجب رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده شود.
سازمان بهداشت جهانی در توصیه های خود در باره با این موضوع اعلام کرده که روزانه نباید بیش از ۵ گرم نمک برابر با یک قاشق چایخوری مصرف شود.
بسیاری از پزشکان معتفدند مردم باید بدانند که مصرف بیش از اندازه نمک همان گونه که منجر به بیماری فشار خون و بیماریهای قلبی– عروقی می شود، باعث ابتلا به بیماری سرطان معده نیز میشود. از سویی دیگر به گفته پژوهشگران، طبیعتا مصرف کم نمک، خطر ابتلاء به سرطان معده را کاهش خواهد داد.
انتهای پیام/