بر اساس یافته های محققان، رژیم غذایی خطرناک نسبت به عوامل خطر زای دیگر مثل سیگار کشیدن، موجب مرگ و میر های بیشتری در جهان می شوند.
نزدیک به ده میلیون نفر از این مرگ و میرها، به دلیل بیماریهای قلبی عروقی بوده است، بقیه نیز عمدتا از نوع سرطان و دیابت نوع ۲ بودند.
محققان در مطالعات خود در خصوص رژیم های غذایی جهانی، ۱۵ نوع از مواد غذایی مثل میوه ها، سبزیجات، آجیل و دانه، حبوبات، دانه های کامل، فیبر، کلسیم، شیر، اسید چرب امگا ۳ از غذاهای دریایی، چربی های اشباع نشده، چربی های ترانس، گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده، نوشیدنی های شیرین و نمک را در نظر گرفتند.
محققان دریافتند که رژیم غذایی مردم جهان در سال ۲۰۱۷ کمترین میزان مواد غذایی سالم را داشته که بیشترین کمبود آن آجیل و دانه ها، شیر و غلات کامل بود،
به عنوان نمونه، مصرف آجیل و دانه ها میانگین ۳ گرم در روز و نزدیک به ۱۲ درصد از مصرف ایده آل، مصرف شیر تنها ۱۶ درصد از میزان ایده آل و کل دانه تنها ۲۳ درصد بود اما مصرف نوشابه های قندی، گوشت فرآوری شده و نمک به مراتب از میزان مطلوب بیشتر بود.
نتایج مهم این تحقیق نشان داد که کمبود مصرف غذاهای سالم در مقایسه با مصرف بیش از اندازه غذاهای ناسالم خطرناک تر است.
رژیم های غذایی که بیشترین میزان مرگ و میر را موجب می شوند شامل مصرف زیاد نمک، مصرف کم غلات، میوه، آجیل و دانه ها، سبزیجات اسید های چرب امگا ۳ می شوند.
انتهای پیام/