تاریخ : شنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

5

احتمال تداوم کاهش تولید مسکن

  • کد خبر : 95674
  • 27 تیر 1401 - 13:21
احتمال تداوم کاهش تولید مسکن
ایجاد مقاصد جدید صادراتی برای فروش مصالح ساختمانی این احتمال را به وجود می‌آورد که کاهش تولید مسکن در کشور تداوم یابد.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، طبق اعلام گمرک، صادرات ایران به ترکیه در بهار امسال با سه میلیون و ۷۰ هزار تن کالای ایرانی به ارزش یک میلیارد و ۷۳۷ میلیون دلار با رشد ۱۹۲ درصدی همراه بود. در این میان از مصالح ساختمانی به عنوان یکی از کالاهایی نام برده شد که ایران به ترکیه صادر کرد.

این موضوع در کنار خبری که چند وقت گذشته درباره کوچ انبوه‌سازان به ترکیه منتشر شد این سؤال را به وجود آورد که آیا این دو اتفاق در کنار یکدیگر منجر به کاهش تولید در بازار مسکن شده است؟

البته بنا بر گفته بسیاری از کارشناسان بازار مسکن صادرات مصالح به منزله توقف ساخت‌وساز در ایران نیست. چراکه عدم تولید مسکن در کشور در پی سیاست‌گذاری اشتباه چند سال اخیر است که رخ داد. این موضوع انگیزه سازندگان را از ساخت مسکن در ایران گرفت.

رکود بازار مسکن مدت‌هاست که بازار ساخت‌وساز را در ایران به خواب زمستانی فرو برد. بسیاری از انبوه‌سازان به دلیل عدم پروژه ساخت‌وساز در کشور، فرار را بر قرار ترجیح داده‌اند. آن‌طور که انبوه‌سازان می‌گویند پروسه کاغذبازی اخذ مجوز ساخت‌وساز در ایران ماه‌ها زمان می‌برد. این در حالی است صدور این مجوزها در کشوری مانند ترکیه کمتر از یک هفته به طول می‌انجامد.

ظاهراً قرار است روسیه و قرقیزستان نیز به خریداران مصالح ساختمانی ایران اضافه شوند. آن‌طور که معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه اعلام کرد، روسیه در مورد مصالح ساختمانی تقاضاهای زیادی دارد و در این زمینه لیستی را ارائه داده است.

بنا بر سخنان مهدی صفری، قرار است تیمی به روسیه اعزام شوند که در ارتباط با موضوع صادرات مصالح با مقامات روسیه رایزنی و گفتگو کنند.

در این میان نیز در چند روز اخیر، یک هیئت قرقیزستانی مذاکراتی را در این زمینه با ایران داشت. نماینده این هیئت قرقیزستانی در گفتگو با رسانه‌ها اعلام کرد که با توجه به آن که از صنایع ساختمانی و پتروشیمی ایران، بسیاری از هیئت‌های تجاری تعاریف بسیار خوبی داشتند. به همین جهت هیئت قرقیزستانی تمایل به همکاری و خرید مصالح ساختمانی از ایران دارد.

یک تحلیلگر اقتصاد مسکن  صادرات مصالح را عامل کمبود تولید مسکن در کشور ندانست.

بیت الله ستاریان در ادامه صادرات مصالح ساختمانی به سایر کشورها را با توجه به اینکه مشکل داخلی در این حوزه وجود ندارد، اقدامی منطقی خواند.

او اضافه کرد: با توجه به ظرفیت تولید مصالح باید از نیاز موجود در بازارهای مختلف استفاده کرد.

ستاریان مشکل اصلی بازار مسکن را کمبود تولید عنوان کرد و افزود: ما برای تولید مسکن نه مشکل مصالح ساختمانی داریم و نه زمین.

وی با بیان اینکه مسکن با اقتصاد کلان درگیر است، عنوان کرد: متأسفانه مشکل جدی ما در این زمینه است نه مصالح ساختمانی. هر چقدر مصالح ساختمانی بیشتری صادر شود، امکان تولید افزایش می‌یابد.

این استاد دانشگاه تهران صادرات مصالح ساختمانی را منتج به تقویت سایر سیستم‌های دیگر عنوان کرد.

ستاریان درباره مهاجرت انبوه‌سازان به کشورهایی نظیر ترکیه و امارات تشریح کرد: بخش خصوصی ما دارای ظرفیت بسیار بالایی برای تولید مسکن است. اما متأسفانه دست و پای بخش خصوصی باز نیست و با محدودیت‌های بسیاری مواجه است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=95674
  • 51 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.