تاریخ : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی فشارخون بالا قاتل خاموش واکنش باشگاه استقلال به برکناری خطیر ضرورت توجه به سلامت کبد با بالا رفتن سن رگبار و رعد و برق از امروز در تهران سرقت خودرو با قیچی آرایشی زنانه زیر ۱۰ ثانیه راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴ نگرانی خانواده‌ها از وضعیت بهداشتی عمومی شهر گام مهم دولت در استفاده از ظرفیت‌های آفریقا ثبت جهانی کاشی هفت رنگ اصفهان کاهش شدید تمایل خرید محصولات فولادی ایران ضرر ۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد با وضعیت ارز موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان آسیب ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن ضرورت تبدیل متانول به بنزین در کشور مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه ارائه خدمات مشاوره رایگان به رانندگان تاکسی ممنوعیت افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی زمان درست مصرف ماست در کودکان آخرین وضعیت قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی ضرورت آغاز مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما

0

افزایش ابتلا به دیابت در ۱۰ سال آینده

  • کد خبر : 91731
  • 14 خرداد 1401 - 15:07
افزایش ابتلا به دیابت در ۱۰ سال آینده
رژیم غذایی غربی که سرشار از چربی‌های اشباع و قندهای تصفیه شده است یکی از عوامل اصلی بیماری دیابت نوع دو است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، متخصصان آمریکایی به یک روش تحلیلی جدید دست پیدا کردند که به پرسشی در مورد دیابت نوع دو پاسخ می‌دهد: چرا برخی از بیماران دچار اضافه وزن به این بیماری مبتلا می‌شوند و برخی دیگر نه.

دیابت نوع دو، بیماری متابولیک و مزمن است که بر نحوه سوخت و ساز گلوکز در بدن تاثیر می‌گذارد. این نوع دیابت اغلب با چاقی همراه است. برای برخی از بیماران، این بیماری بدان معناست که بدن آنها به درستی به انسولین واکنش نشان نمی‌دهد. در مراحل بعدی بیماری، بدن بیمار انسولین کافی برای حفظ سطح طبیعی گلوکز تولید نمی‌کند. در هر صورت، قند در جریان خون انباشته شده و اگر درمان نشود، بسیاری از اندام‌های اصلی را دچار اختلال می‌کند. یک عامل خطر کلیدی برای دیابت نوع دو اضافه وزن است که اغلب در نتیجه مصرف بیش از حد چربی و قند در کنار کم تحرکی است.

متخصصان در یک بررسی به تکنیک تحلیلی جدید دست پیدا کردند تا مکانیزم‌های موثر در مقاومت به انسولین را در مراحل اولیه شناسایی کنند. آنان به دنبال این بودند که بدانند کدام اندام‌ها، مسیرهای بیولوژیکی و ژن‌ها در این فرایند نقش دارند.

یافته‌ها نشان می‌دهند که نوع خاصی از میکروب روده منجر به بافت چربی سفید حاوی سلول‌های ماکروفاژ (سلول‌های بزرگی که بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند) که با مقاومت به انسولین مرتبط هستند، منجر می‌شود. در بدن انسان، بافت چربی سفید نوع اصلی چربی است.

متخصصان اظهار داشتند: تجزیه و تحلیل ما پیش‌ بینی می‌کند که رژیم غذایی پرچرب حاوی قند بالا عمدتا با ایجاد آسیب‌های مرتبط با میکروبیوتا به فرآیند سنتز انرژی عمل ‌کرده و منجر به مقاومت به انسولین می‌شود. روش‌های درمانی که میکروبیوتای بیمار را به گونه‌ای تغییر می‌دهند که مقاومت به انسولین را در سلول‌های ماکروفاژ بافت چربی هدف قرار می‌دهد، می‌تواند یک راهکار درمانی جدید برای دیابت نوع دو باشد.

دیابت نوع دو یک بیماری جهانی است و انتظار می‌رود تعداد موارد ابتلا و تشخیص بیماری در ۱۰ سال آینده افزایش پیدا کند. رژیم غذایی غربی که سرشار از چربی‌های اشباع و قندهای تصفیه شده است یکی از عوامل اصلی این بیماری است. اما باکتری‌های روده نیز نقش مهمی در تسهیل اثرات رژیم غذایی دارند.

در مطالعه جدید، متخصصان هم بر اساس تکنیک‌های تحلیلی و هم انجام آزمایش‌هایی روی موش‌ها، وضعیت روده، کبد، ماهیچه و بافت چربی سفید و بیان مولکولی ماکروفاژهای بافت چربی سفید در بیماران چاق را بررسی کردند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، متخصصان با بیان اینکه دیابت ناشی از رژیم غذایی غربی با آسیب میتوکندریایی وابسته به میکروبیوتا مشخص می‌شود، اظهار داشتند: بافت چربی نقش غالبی در مقاومت سیستمیک به انسولین دارد و ما برنامه بیان ژن و تنظیم کننده اصلی ماکروفاژهای بافت چربی را که با مقاومت به انسولین مرتبط هستند، مشخص کردیم. بررسی‌ها نشان داد میکروب Oscillibacter که در رژیم غذایی غربی موجود است، باعث افزایش ماکروفاژ بافت چربی مقاوم به انسولین می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=91731
  • 55 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.