تاریخ : شنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

3

تدبیر مدیریت شهری برای مقابله با حوادث ساختمانی

  • کد خبر : 83510
  • 10 اسفند 1400 - 15:32
تدبیر مدیریت شهری برای مقابله با حوادث ساختمانی
نائب رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر در خصوص تدبیر مدیریت شهری برای مقابله با کمبود برنامه و نبود توانمندی عملیاتی در رویارویی با حوادث ساختمانی توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش سرویس شورای شهر افق تهران، مهدی بابایی نایب رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران درخصوص تدبیر مدیریت شهری برای مقابله با کمبود برنامه و نبود توانمندی عملیاتی در رویارویی با حوادث ساختمانی اظهار داشت: اولین نکته این است که باید حادثه را از بحران جدا کنیم. درواقع حادثه وقتی از یک سطحی بیشتر شود تبدیل به بحران خواهد شد. اما گاهی وقت‌ها حوادث اثرات اجتماعی بالایی هم به دنبال دارند. برای نمونه آن چیزی که در ساختمان پلاسکو پیش آمد یا آن پیشامدی که در کلینیک سینا اطهر رخ داد هر دو این‌ها حادثه بودند و به سطح بحران نرسیدند. ولی این‌ها حوادثی بودند که با توجه به اینکه تلفات جانی داشتند پیامد‌های اجتماعی را به دنبال داشتند. این موضوع ما را به مساله توجه ویژه به تعیین تکلیف ساختمان‌های ناایمن در سطح شهر تهران دلالت می‌دهد.

وی ادامه داد: در این عرصه ما با یک ضعف قانونی روبرو هستیم و پیگیر هستیم تا این ضعف قانونی برطرف شود. در صورت حل شدن این ضعف قانونی خواهیم توانست آن جا‌هایی که شهرداری به ساختمان‌های ناایمن اخطار می‌دهد تا تمهیدات ایمنی را رعایت کنند صاحبان این ساختمان‌ها را برای رعایت این تمهیدات الزام کنیم. ما الان به ساختمان ناایمن اخطار می‌دهیم، چون تمهیدات ایمنی از جمله سیستم اطفای حریق را انجام نمی‌دهد. اما نمی‌توانیم الزامی در این زمینه داشته باشیم. البته دادستانی محترم تعامل خوبی با ما دارد. اما وجود این خلا‌های قانونی تا حدودی باعث شده ما نتوانیم به صورت ویژه در این حوزه برخورد کنیم. ولی الان به صورت ویژه با پیگیری‌هایی که انجام دادیم سازمان آتش نشانی با تمام توان رویکردش را از کار‌های عملیاتی به سمت اقدام‌های پیشگیرانه برده است. به طوری که کمیته ایمنی مناطق درحال حاضر به صورت مستمر تشکیل می‌شود و به ساختمان‌های نا ایمن رسیدگی می‌شود.

عضو شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه کم توجهی به الزامات مدیریت بحران در حوزه برنامه ریزی شهری چقدر بر بروز حوادثی نظیر آنچه که در ساختمان پلاسکو یا بازار تهران پیش آمد موثر است گفت: حتما عدم توجه به اقدامات پیشگیرانه در حوزه مدیریت بحران مساله‌ای بسیار اساسی در این حوزه به شمار می‌رود. ما تا می‌توانیم باید به سمت پیشگیری حرکت کنیم. از اساس نام سازمان بحران هم سازمان پیشگیری از بحران است. یعنی باید با دست بردن به اقدامات پیشگیرانه از رسیدن به مرحله بحران جلوگیری شود. چون به هرحال هم اقداماتی باید پیش از بحران انجام شود و هم حین بحران. اما هنر ما این است که با دست بردن به اقدامات پیشگیرانه فعالیت‌ها را به سمتی ببریم که دچار بحران نشویم؛ بنابراین قسمتی از این اقدامات توسط سازمان آتش نشانی انجام می‌شود.

بابایی در پایان خاطرنشان کرد: ما مصوبه‌ای در شورای شهر تهران داشتیم که جایگاه اچ اس سی را به عنوان سامانه مربوط به ایمنی و سلامت و همچنین محیط زیست را در سطح شهرداری تهران ارتقا دادیم. ما این سامانه را ذیل سازمان بحران و در مجموعه شهرداری تهران قرار دادیم. هدف ما این بود که الزاماتی که در حوزه اچ اس سی به مناطق ابلاغ می‌شود الزام آوربشود و مناطق انجام بدهند و این حوزه سیاست گذاری و نظارت در بالاترین سطح سازمان انجام شود. این یکی از اقداماتی بود که شورای شهر در حوزه پیشگیری از بحران انجام داد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=83510
  • 78 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.