تاریخ : شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت کبد چرب شایع ترین علت پیوند کبد در ایران خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی استقرار گروه‌های پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی

1

بانک ملی ایران در صدر جدول واگذاری اموال مازاد

  • کد خبر : 63030
  • 06 مرداد 1400 - 15:19
بانک ملی ایران در صدر جدول واگذاری اموال مازاد
بانک ملی ایران در زمینه فروش،‌ واگذاری و یا تعیین تکلیف اموال تملیکی و مازاد، سرآمد نظام بانکی است. این را هم آمارهای وزارت امور اقتصادی و دارایی تایید می کند،‌ هم اعضای شورای هماهنگی بانک ها بر آن اذعان دارند

به گزارش سرویس امور بانکی افق تهران، اموال و املاک مازاد بانک ها برای مدتها به یکی از بزرگترین چالش ها در این عرصه تبدیل شده بود؛ اموالی که یا به دلیل وثیقه قرار گرفتن هنگام پرداخت تسهیلات و ناتوانی مشتری در بازپرداخت آن به بانک واگذار شده اند، یا در قالب رد دیون دولتی در اختیار بانک قرار گرفته اند.

بانک مرکزی همواره بر تعیین تکلیف این اموال تاکید داشته است. ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین سیاست های کلان دولت به منظور خروج از بنگاه داری بانک ها نیز بر این موضوع تاکید ویژه دارند.

واقعیت این است که نگهداشت اموال مازاد، در واقع بخشی از منابع بانک را در قالب یک دارایی بدون استفاه حبس می کند. گرچه گذشت زمان و اثر تورمی،‌ ارزش برخی از این دارایی ها از جمله املاک را افزایش می دهد، اما حبس نقدینگی برای بانک ها همواره یک ارزش منفی تلقی می شود.

بانک می تواند با فروش این اموال و تبدیل آنها به پول نقد، قدرت تسهیلات دهی خود را افزایش داده و نیز صورتهای مالی خود را اصلاح کند، چرا که اصل و سود حاصل از فروش این اموال در ترازنامه بانک لحاظ می شود.

فروش اموال و املاک مازاد در قالب اقاله، مزایده،‌ فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک و …. از انواع روش هایی است که می توان برای تعیین تکلیف آنها استفاده کرد.

پیشتر، رئیس وقت مجلس اعلام کرده بود که عملکرد بانک‌ ملی ایران در واگذاری اموال و دارایی های مازادش مطلوب است. «علی لاریجانی» در نشست علنی روز ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص نحوه اجرای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در حوزه بازارهای مالی، گفته بود: بانک ملی ایران از بانک هایی بوده که در واگذاری اموال و دارایی های خود نسبت به سایر بانک‌ها بهتر عمل کرده است.

گزارش اهم عملکرد و دستاوردهای وزارت امور اقتصادی و دارایی که در سال ۱۳۹۸ منتشر شد نیز نشان می داد که بانک ملی ایران در زمینه فروش اموال مازاد، سرآمد بوده است.

این موفقیت ها همه در حالی است که رکود حاکم بر بازار به ویژه بازار مسکن و املاک، و نیز نوسان های بازار سرمایه، بانک ها را در فروش و تعیین تکلیف اموال خود با مشکلات متعددی مواجه کرده است.

نگاهی به عملکرد پنج سال اخیر بانک ملی ایران در این زمینه،‌ از موفقیت روزافزون این بانک در عمل به سیاست های کلان ابلاغی و نیز توجه ویژه به افزایش قدرت تسهیلات دهی بانک در اثر آزادسازی منابع محبوس حکایت دارد.

آن طور که اطلاعات موجود نشان می دهد، بانک ملی ایران طی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ معادل ۱۹۵۵ مورد از اموال مازاد خود را تعیین تکلیف کرده است.

جمع مبلغ این واگذاری ها بالغ بر ۲۸٫۵ هزار میلیارد ریال است که عددی بسیار قابل توجه است.

تعداد واگذاری مبلغ واگذاری (میلیارد ریال)
سال۱۳۹۵ ۱۵۳ ۷۸۹
سال۱۳۹۶ ۲۴۶ ۲,۳۷۲
سال۱۳۹۷ ۵۹۸ ۷,۶۵۸
سال ۱۳۹۸ ۵۰۵ ۷,۸۸۸
سال ۱۳۹۹ ۴۵۳ ۹,۷۹۴
میزان رشد نسبت به سال پایه (۱۳۹۵) به درصد ۱۹۶ ۱۱۴۱
لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=63030
  • 20 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.