تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

ارایه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی تمدید فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا سه‌شنبه افزایش ابتلا به آسم در ایرانی‌ها جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ممنوعیت حضور بانوان در دیدار پرسپولیس رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده

5

دولت جدید با تعامل مجلس ایرادات طرح قانون بانک مرکزی را رفع کند

  • کد خبر : 61932
  • 23 تیر 1400 - 15:44
دولت جدید با تعامل مجلس ایرادات طرح قانون بانک مرکزی را رفع کند
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با اشاره به بحث‌های مختلف موجود در خصوص طرح قانون بانک مرکزی در مجلس، پیشنهاد کرد که دولت سیزدهم با تعامل با نمایندگان، ایرادات طرح فعلی را به نحوی برطرف کنند که استقلال بانک مرکزی در آن تامین شود.

به گزارش سرویس امور بانکی افق تهران، علی صالح‌آبادی روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار درباره بحث‌های مختلف موجود در کشور، نامه برخی از اقتصاددانان و مسئولین فعلی و گذشته بانک مرکزی و نظام بانکی به رییس مجلس درباره ایرادات طرح قانون بانک مرکزی و استدلال نمایندگان مبنی بر اینکه دولت در ارائه لایحه در این خصوص تعلل می‌کند، این پیشنهاد را مطرح کرد.

وی با بیان اینکه نمی‌توانیم بگوییم که طرح مجلس درباره قانون بانک مرکزی کامل است، افزود: بانک مرکزی بعد از سالیان طولانی نیازمند اصلاح قانون موجود است. در سالیان گذشته و در دولت های نهم تا دوزادهم همواره قرار بود دولت لایحه‌ای را در خصوص قانون بانک مرکزی به مجلس ارائه کند که این کار انجام نشد.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات تصریح کرد: در اینکه باید به سمت یک قانون جدید برای بانک مرکزی حرکت کنیم تردیدی وجود ندارد و پیشنهاد من این است که دولت سیزدهم با تعامل با نمایندگان مجلس، به گونه‌ای رفتار کند که ایرادات طرح فعلی مجلس برطرف شود و یک قانون جدید برای بانک مرکزی به تصویب برسد.

عضو شورای فقهی شورای بانک مرکزی تصریح کرد: قانون فعلی بانک مرکزی مربوط به سالیان گذشته است و حتما نیازمند اصلاح است؛ به نظرم تعامل دولت جدید و مجلس می‌تواند باعث تصویب قانون جدید به نحوی شود که استقلال بانک مرکزی هم حفظ شود.

وی گفت: در حال حاضر نیز شرایط استقلال بانک مرکزی، مناسب نیست. به عنوان نمونه وزرایی از دولت مانند وزیر صمت یا جهاد کشاورزی در شورای پول و اعتبار عضو هستند که خودشان در بخش مربوطه ذی‌نفع هستند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات همچنین به عضویت رییس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد در شورای پول و اعتبار اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که درباره استقلال سیاست‌های پولی از سیاست‌های مالی صحبت می‌کنیم، بدین معناست که وزیر اقتصاد و رییس سازمان برنامه هم عضو شورای پول و اعتبار نباشند.

صالح‌آبادی گفت: این مسائل نیازمند اصلاح است تا استقلال بانک مرکزی هم در نهایت حفظ شود و به نظر من حل این مسائل نیازمند تعامل دولت جدید با مجلس است.

یادآور می ­شود، طرح قانون بانک مرکزی، یک قسمت از طرح بانکداری جمهوری اسلامی بود که در قالب طرحی جداگانه در کمیسیون اقتصادی مجلس به تصویب رسیده است.

این طرح شامل ۱۲ فصل و ۸۰ ماده است. ساختار بانک مرکزی، تشکیل هیات عالی و دو شورای زیرمجموعه آن، وظایف و اختیارات هیات عالی، نحوه انتخاب و مسئولیت‌های اعضای غیراجرایی هیات عالی، نحوه انتخاب رئیس کل بانک مرکزی و وظایف و اختیارات وی، شورای فقهی بانک مرکزی، وظایف نظارتی بانک مرکزی، کیفیت رابطه مالی دولت و بانک مرکزی و… از محورهای مشخص شده در این قانون است.
هم‌اکنون بانک مرکزی براساس قانون پولی و بانکی مصوب ۴۸ سال پیش فعالیت می‌کند و از آن زمان تاکنون ساختار بانک مرکزی و قوانین مرتبط با این نهاد مهم حکمرانی اصلاح نشده است.

مخالفان طرح مجلس اعتقاد دارند با وجود ویژگی‌های مثبت طرح مجلس، اما این قانون امکان تحقق استقلال بانک مرکزی را ندارد و همزمان با کاهش نقش دولت در سیاست‌های پولی، نقش سایر نهادها از جمله مجلس را برای دخالت در سیاست‌های پولی باز می‌گذارد از سوی دیگر موافقان و نمایندگان مجلس اعتقاد دارند قانون فعلی بانک مرکزی پاسخگوی شرایط امروز کشور نیست و دولت نیز در ارائه لایحه در این خصوص تعلل می‌کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=61932
  • 78 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.