تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی تمدید فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا سه‌شنبه افزایش ابتلا به آسم در ایرانی‌ها جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ممنوعیت حضور بانوان در دیدار پرسپولیس رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت

2

ساخت ۱۱۴ برج و بارو به نیت ۱۱۴ سوره قرآن

  • کد خبر : 51937
  • 17 اسفند 1399 - 23:21
ساخت ۱۱۴ برج و بارو به نیت ۱۱۴ سوره قرآن
عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: حصار طهماسبی بیش از ۴۰۰ سال پیش ساخته شده‌است و در هیچ دیوار شهری نیست این است که در زمان ساخت آن، ۱۱۴ برج و بارو نیز برایش ساختند، و در هر برج و بارو یک سوره قرآن گذاشتند.

به گزارش سرویس شورای شهر افق تهران، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران در دویست و هفتاد و هشتمین جلسه شورا  با بیان این که از وقتی دور قصبه تهران حصار طهماسبی را کشیدند، تهران تبدیل به شهر شد اظهار داشت: ویژگی این حصار که بیش از ۴۰۰ سال و نزدیک به ۵۰۰ سال پیش ساخته شده است و در هیچ دیوار شهری نیست این است که در زمان ساخت آن، ۱۱۴ برج و بارو نیز برایش ساختند، و در هر برج و بارو یک سوره قرآن گذاشتند.

عضو شورای شهر تهران در ادامه به مقایسه دو دیوار طهماسبی و دیوار برلین پرداخت و اظهار داشت: در زمان اتحاد دو برلین در آنجا حضور داشتم و از این رو دیوار طهماسبی را با دیوار برلین مقایسه می‌کنم. دیوار برلین را گرچه بیش ازچند ده سال از عمر آن نگذشته به عنوان یک مقطع تاریخی حفظ کرده‌اند و بخشی از دیوار را که ناچار به تخریب شدند در بسته‌هایی قرار داده و با مبالغ بالا فروختند و امروزه به عنوان هدیه دست به دست می‌شود.

وی به بیان ویژگی های حصار تهران اشاره کرد و گفت: حصار تهران که نزدیک به ۵۰۰ سال قدمت دارد و از این بابت که به نیت ۱۱۴ سوره قرآن،  ۱۱۴ برج و بارو در آن کار گذاشته اند، هیچ دیوار کشی مشابهی هم ندارد، متاسفانه در حصارکشی ناصری کم کم از بین رفت و از همه این دیوارها فقط در ضلع جنوب غربی بازار تهران یک قسمتی باقیمانده است که ما در تهرانگردی از آنجا بازدید داشتیم و با هر منطقی به آن نگاه کنید، لزوم حفظ آن را می بینید.

مسجدجامعی یادآور شد: در یکی از تهرانگردی‌ها که با آقای مهندس افشانی شهردار پیشین رفته بودم ایشان را برای بازدید از این قطعه بردم و به تاٌکید موٌکد  از شهردار منطقه و دیگران خواستند این دیوار را حفظ کنند اما باید گفت در این دوره این دیوار در حال خراب شدن است و این جای تاسف دارد. به نظرم حفظ دیواری که چهارصد سال حفظ شده از بسیاری از پروژه‌های نمایشی ما مهم‌تر است به دلیل اینکه این دیوار هویت شهری ماست. از طرف دیگر مبعث پیامبر(ص) نزدیک و سال ۱۳۹۹ در حال پایان است. لازم است در سال پایان شورای پنجم و سال  ۱۴۰۰ این دیوار را حفظ کنیم.

عضو شورای شهر با بیان این که علت بی‌توجهی به وضعیت این دیورا را درک نمی‌کنم گفت: قطر این دیوار زیاد است. ما باید مصالح، ارتفاع، پایه‌ها و چیزهایی را که در آن به کار رفته است بررسی کنیم. تنها نمونه باقیمانده در حال از بین رفتن است و این تخصص و رشته آقای دکتر حناچی است. اگر در زمان مدیریت دیگران این دیوار آسیب می‌دید به این اندازه دلخور نمی‌شدیم. در باره حفظ این دیوار به جد تذکر می‌دهم حتی الان که تذکر می‌دهیم معاون ذی‌ربط در حال صحبت کردن با این وآن است ولی دست کم این تذکرات من برای ثبت در حافظه تاریخ خوب است.

وی ضمن بیان این نکته که در مورد حفظ این دیوار من تاکید و اصرار دارم گفت: این دیوار میراث شهر تهران و به نوعی میراث معنوی ماست، اگر مبنا نظام اداری هم باشد، دستور صریح آقای مهندس افشانی است و چه فرقی بین آقای مهندس افشانی و آقای دکتر حناچی است. از آقای اعطاء و آقا ی سالاری و خانم نژاد بهرام که در کمیسیون معماری هستند خواهشمندم پیگیری نمایند.

مسجدجامعی در ادامه پیشنهاد خود را برای حفظ این دیوار بیان داشت و گفت: جادارد برای سال آینده مطالعاتی در باره حصار نخستین تهران که به آن جنبه شهریت داد انجام شود. در دوره‌های قبل هم مطرح کردم که حدودی برای آن مشخص شود و بگوییم فضایی که در آن برج و بارو ساخته بودند کجا واقع است، در همه جای دنیا اینها را حفظ می‌کنند آیا اینها از جاهایی نیست که در ویترین بگذاریم؟ متاسفانه انگار ملاک ما برای ویترین های شهر، چیزهای دیگری مثل دوچرخه است.

عضو شورای شهر تهران در پایان گفت: خواهشمندم به میراث هویتی شهر تهران، میراث تاریخی شهر تهران، میراث معماری شهر تهران و میراث آئینی شهر تهران توجه و آن را حفظ کنیم و اجازه ندهیم بیش از این باقیمانده این دیوار و بخشی از دروازه محمدیه از بین برود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=51937
  • 31 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.