تاریخ : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی فشارخون بالا قاتل خاموش واکنش باشگاه استقلال به برکناری خطیر ضرورت توجه به سلامت کبد با بالا رفتن سن رگبار و رعد و برق از امروز در تهران سرقت خودرو با قیچی آرایشی زنانه زیر ۱۰ ثانیه راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴ نگرانی خانواده‌ها از وضعیت بهداشتی عمومی شهر گام مهم دولت در استفاده از ظرفیت‌های آفریقا ثبت جهانی کاشی هفت رنگ اصفهان کاهش شدید تمایل خرید محصولات فولادی ایران ضرر ۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد با وضعیت ارز موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان آسیب ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن ضرورت تبدیل متانول به بنزین در کشور مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه ارائه خدمات مشاوره رایگان به رانندگان تاکسی ممنوعیت افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی زمان درست مصرف ماست در کودکان آخرین وضعیت قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی ضرورت آغاز مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما

11

اقتصاد مقاومتی در سالی که گذشت!!!

  • کد خبر : 49631
  • 18 بهمن 1399 - 8:46
اقتصاد مقاومتی در سالی که گذشت!!!
اقتصادسیاسی برجام همراه با کرونا موفقیت آمیز نبود و ما در تله بازگشت بایدن به برجام گرفتار شدیم، طرف مذاکره ما بدعهدی‌های زیادی کرد و ما نه خیلی قادر به مقابله به مثل بودیم و نه عملا اقدام چندانی کردیم.

به گزارش سرویس شورای شهر افق تهران؛ مهدی مسعودی آشتیانی، رئیس شورای اسلامی شهر آشتیان در یادداشتی نوشت: سال ۹۹ با فرازها و نشیب های زیادی ربرو بود. هرچند جمع بندی عملکرد سالانه اقتصاد ایران در زمینه مقاوم سازی اقتصادی دشوار است، ولی می توان چند نکته کلی اشاره کرد:

در این سال تقریبا برای همگان مشخص شد که اقتصادسیاسی برجام همراه با کرونا موفقیت آمیز نبود و ما در تله بازگشت بایدن به برجام گرفتار شدیم، طرف مذاکره ما بدعهدی‌های زیادی کرد و ما نه خیلی قادر به مقابله به مثل بودیم و نه عملا اقدام چندانی کردیم.

آمریکا در سال ۹۹ از همه ابزارهای خود برای به تعلیق کشاندن اقتصادایران استفاده کرد و این امر با ظهور روزهای پایانی ترامپ تشدید شد، وی گردونه انتظارات بدبین‌نانه نسبت به بقای برجام را تا روزهای آخر حکومت خود کشاند و چشم انداز اقتصاد ایران برای سرمایه گذارن خارجی و داخلی را تیره کرده است.

ما در مواجهه با این شرایط طرح و نقشه مشخصی نداشتیم و حتی دچار تلاطم‌های زیادی شدیم که بحران ارزی سال ۹۹یکی از ادامه لرزه‌های ارزی سال‌های گذشته بود و اما ما راهبرد مشخص برای مواجهه با تحریم‌های بانکی همچون گذشته نداشتیم. ما پایگاه خود در کشور امارات و عراق را برای مدیریت ارزی از دست دادیم و مجبور شدیم به کشور عمان پناه ببریم که برای مقابله با تلاطم ارزی نیز دست به انتحار بورسی زدیم و با پشت پا زدن به اقدامات قبلی مردم را بدون آموزش تشویق به حضور در بازار بورس کردیم این سیاست نظام بورسی و پولی را آسیب پذیرتر کرد.

ما برای تقویت درونزایی اقتصاد کشور چندان موفق نبودیم، انبوه واردات(حدود۳۰ میلیارد دلار) و قاچاق (۱۰ میلیارد دلار) توان تولید داخلی را گرفته است، اوضاع صنایع داخلی خوب نیست و نرخ بیکاری ما بیش از ۲۵درصد است.

در عرصه برونگرایی هرچند توانستیم موفقیت‌هایی در زمینه صادرات غیر نفتی داشته باشیم، ولی هنوز سهم نفت و مشتقات نفتی در صادرات ما بالا است.

در زمینه عدالت می‌توان گفت که رفوزه شدیم تا جایی که مقام معظم رهبری مجبور شدند که خودشان عذرخواهی کنند و تقصیر بی عملی و بد عملی دیگران را خود بدوش بکشند. ما حتی در جمع و جور کردن مقوله ای مثل بحران کرونا و تهیه واکسن موفقیت چندانی نداشتیم.

در سال ۹۹نشانه‌های مثبتی از تقویت روحیه‌جهادی را در مجموعه بهداشت ودرمان در مقابله با کرونا مشاهده کردیم. در این زمینه نه تنها ارتش، سپاه و بسیج فعال شدند بلکه حتی هیت های مذهبی نیز با اجرای طرح هرسردار سلیمانی نقش آفرینی کردند.

البته اقتصاد ایران به واسطه ظرفیت‌های بسیارش هنوز هم بسیار مقاوم است و اگر ما مدیریت اقتصادی قوی‌تری داشته باشیم می توانیم نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل کنیم. اقتصاد ایران در حال قوی تر شدن است و باید از گذشته خود درس بگیرد و اشتباهات قبلی را تکرار نکند و برای موفقیت باید قرارگاه اقتصاد مقاومتی را به پا کرد و با مشارکت همگانی به پیشرفت اقتصادی کشور شتاب داد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=49631
  • 22 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.