تاریخ : دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

افزایش ظرفیت تولید متانول کشور به بیش از ۱۴ میلیون تن ۳ میلیارد دلار درآمد ارزی کشور از محل صادرات مشتقات نفتی اعلام شرایط دریافت وام ۳۰۰ میلیونی برای مستاجران جزئیات ساخت خط ۹ متروی تهران برنامه شهرداری تهران برای استفاده از دوچرخه‌ جزئیات اجرای بخش‌نامه کاهش عوارض صادرات محصولات زنجیره فولاد افزایش خطر سکته مغزی با عصبانیت آمادگی ۵ سرمایه‌گذار برای تولید بنزین از متانول اعمال موانع و محدودیت‌های تولید فولاد ایران دومین تولیدکننده بزرگ سوخت‌های مایع موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح احکام مالیاتی جزئیات تصویب لایحه کاهش ساعت کار ادارات دهان اولین عضو نشان‌دهنده ابتلا به آلزایمر ضرورت برگزاری جلسه هم‌اندیشی درخصوص قرارداد چین انتقاد عضو شورای شهر از شهرداری تهران ضرورت ارتباط مستقیم نمایندگان مجلس با اعضای شورای شهر تهران جزئیات مرمت آرامگاه کوروش شکایت مجدد باشگاه استقلال از ۲ پرسپولیسی اعلام شرایط برگزاری امتحانات نهایی ترکیب احتمالی استقلال برای مصاف با فولاد خوزستان ظهور بیماری‌های ویروسی و عفونی بعد از مصرف توت فرنگی افزایش تدریجی ایستگاه‌های شارژ تاکسی‌های برقی در پایتخت قرارداد شهرداری با چین از بهترین قراردادهای تاریخ کشور آخرین قیمت آپارتمان‌های ۴۰ متری در مناطق مختلف پایتخت جزئیات برداشت ماهانه مالیات از حقوق کارمندان انتظار بی‌جواب تولیدکنندگان از وزیر صمت افزایش ۶ برابری هزینه برق فولادسازان افزایش صادرات معدن و صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار بررسی مجدد طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳ توصیه‌های برای کاهش علایم حساسیت فصلی افتتاح ۴ بازار جدید تره‌بار در تهران ضرورت توسعه زیرساخت‌های برقی‌سازی حمل و نقل همگانی پایتخت تاکید شهردار تهران بر لزوم اتصال پایانه جدید شرق به شبکه مترو برگزاری نمایشگاه گل محلات به زودی اعلام مبلغ پاداش استقلالی‌ها تا قهرمانی

3

کمک به حفظ منابع طبیعی، رمز پایداری صنعت فولاد

  • کد خبر : 131881
  • 09 آبان 1402 - 9:03
کمک به حفظ منابع طبیعی، رمز پایداری صنعت فولاد
فولادسازی در حال نزدیک شدن به ضایعات صفر است و نرخ فعلی بهره‌وری مواد ۹۷.۵ درصد است. این بدان معناست که بیش از ۹۷ درصد از مواد خام مورداستفاده در محل، به محصولات و محصولات جانبی تبدیل می‌شود که مورد استفاده یا بازیافت قرار می‌گیرند.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ فولادسازی در حال نزدیک شدن به ضایعات صفر است و نرخ فعلی بهره‌وری مواد ۹۷.۵ درصد است. این بدان معناست که بیش از ۹۷ درصد از مواد خام مورداستفاده در محل، به محصولات و محصولات جانبی تبدیل می‌شود که مورد استفاده یا بازیافت قرار می‌گیرند.

زغال‌سنگ کک‌سازی یک ماده خام کلیدی در تولید فولاد است. ازآنجاکه آهن فقط به‌صورت اکسیدهای آهن در پوسته زمین وجود دارد، سنگ معدن باید با استفاده از کربن، احیا شود یا کاهش یابد. منبع اصلی این کربن زغال‌سنگ و کک است. کک که از کربن‌سازی زغال‌سنگ کک‌ساز (حرارت دادن در غیاب اکسیژن در دماهای بالا) ساخته می‌شود، عامل اصلی احیای سنگ‌آهن است. کک، سنگ‌آهن را به آهن مذاب اشباع‌شده با کربن که فلز داغ نامیده می‌شود، کاهش می‌دهد.

حدود ۱ میلیارد تن زغال‌سنگ متالورژی در تولید جهانی فولاد استفاده می‌شود که حدود ۱۵ درصد از کل مصرف زغال‌سنگ در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد.

ذخایر زغال‌سنگ تقریباً در همه کشورهای جهان وجود دارد و ذخایر قابل بازیافت در حدود ۸۰ کشور جهان وجود دارد. اگرچه بزرگ‌ترین ذخایر در ایالات‌متحده، چین، روسیه، استرالیا و هند است، زغال‌سنگ به‌طور فعال در بیش از ۷۰ کشور استخراج می‌شود.

چین با اختلاف بزرگ‌ترین تولیدکننده زغال‌سنگ کک در جهان است. استرالیا بر صادرات زغال‌سنگ متالورژیکی مسلط است و حدود ۲۰۰ میلیون تن از مجموع ۳۱۰ میلیون تن صادرات زغال‌سنگ متالورژی در سطح جهان را داراست.

حدود ۳۰ درصد زغال‌سنگ را می‌توان با تزریق ذرات ریز زغال‌سنگ به داخل کوره بلند تحت فناوری‌ای به نام تزریق زغال‌سنگ پودرشده (Pulverized Coal Injection (PCI)) ذخیره کرد. یک تن زغال‌سنگ PCI که برای تولید فولاد استفاده می‌شود، جایگزین حدود ۱.۴ تن زغال‌سنگ کک است. زغال‌سنگ‌هایی که برای تزریق زغال‌سنگ پودر شده به کوره بلند استفاده می‌شوند، نسبت به زغال‌سنگ بخار که در تولید برق استفاده می‌شود، کیفیت‌های مشخص‌تری دارند.

فولاد بازیافتی

محصولات فولادی به‌طور طبیعی از طریق پتانسیل سبک‌وزن بودن، دوام و قابلیت بازیافت به حفظ منابع کمک می‌کنند. در پایان عمر یک محصول، بازیافت ۱۰۰ درصدی فولاد تضمین می‌کند که منابع سرمایه‌گذاری شده در تولید آن از بین نمی‌روند و می‌توانند بی‌نهایت بار بازیافت شوند و مورد استفاده قرار گیرند. فولاد به دلیل خواص مغناطیسی آن به‌راحتی از جریان زباله جدا می‌شود و نرخ بازیافت بالا را امکان‌پذیر و از دفن زباله جلوگیری می‌کند. برخی از محصولات فولادی تا ۱۰۰ درصد محتوای بازیافتی دارند. فولاد با حدود ۶۷۰ میلیون تن بازیافت در سال ۲۰۱۷، بازیافتی‌ترین ماده در جهان است.

فولاد یکی از معدود فلزات مغناطیسی است که به‌راحتی از جریان زباله جدا می‌شود.

بر اساس نرخ بازیابی فولاد جهانی حداقل ۸۵ درصد برای ساخت‌وساز، ۹۰ درصد برای خودرو (که در ایالات‌متحده به ۱۰۰ درصد می‌رسد)، ۹۰ درصد برای ماشین‌آلات، و ۵۰ درصد برای لوازم الکتریکی و خانگی برآورد شده است.

فولاد بازیافتی (ضایعات) را می‌توان از مواد اضافی در تأسیسات فولادی و ریخته‌گری یا فرایندهای تولید پایین‌دست (ضایعات صنعتی) و از محصولات دور ریخته‌شده (ضایعات منسوخ) جمع‌آوری کرد.

فولاد بازیافتی، ورودی کلیدی موردنیاز برای تمام مسیرهای فرایند فولادسازی است. EAF را می‌توان با ۱۰۰ درصد و کوره اکسیژن قلیایی را با حدود ۳۰ درصد فولاد بازیافتی شارژ کرد.

بازیافت فولاد باعث صرفه‌جویی قابل‌توجهی در انرژی و مواد خام می‌شود. بیش از ۱۴۰۰ کیلوگرم سنگ‌آهن، ۷۴۰ کیلوگرم زغال‌سنگ و ۱۲۰ کیلوگرم سنگ‌آهک به ازای هر ۱۰۰۰ کیلوگرم ضایعات فولادی که به فولاد جدید تبدیل می‌شود، صرفه‌جویی می‌گردد.

مدیریت مسئولانه منابع طبیعی

رشد شدید تقاضا برای مواد خام فولادسازی طی دهه‌های ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ منجر به کاهش کیفیت مواد شد و به تداوم کمبود مواد با کیفیت بالا در بخش‌های بازار دامن زد. این امر بر کارایی و عملکرد زیست‌محیطی عملیات پردازش مواد خام صنعت فولاد در جهان فشار وارد کرده است.

بااین‌حال، توسعه فناوری و تکنیک‌های جدید، صنعت فولاد جهانی را قادر ساخته است تا استانداردهای زیست‌محیطی سخت‌گیرانه‌تری را رعایت کند. عوامل کلیدی کمک‌کننده شامل نرخ بازده بالای مواد، بازیافت محصولات جانبی و بازیافت فولاد است.

سرباره اصلی‌ترین محصول جانبی فولادسازی است. این ماده عمدتاً در تولید سیمان استفاده می‌شود و انتشار CO۲ را تا حدود ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. همچنین می‌توان از آن در جاده‌ها به‌عنوان جایگزین سنگ‌دانه‌، به‌عنوان کود (سرباره غنی از فسفات، سیلیکات، منیزیم، آهک، منگنز و آهن است) و در بلوک‌های دریایی ساحلی برای تسهیل رشد مرجان‌ها و در نتیجه بهبود محیط اقیانوس استفاده کرد.

گازهای حاصل از تولید آهن و فولاد (به‌عنوان مثال، از کوره کک، BF یا BOF) پس از تصفیه، در داخل سایت برای تولید بخار و الکتریسیته استفاده می‌شود و تقاضا برای برق تولیدی خارجی را کاهش می‌دهد. گازها را می‌توان به‌طور کامل در سایت تولید فولاد مورداستفاده مجدد قرار داد و این امر می‌تواند بیش از ۶۰ درصد از انرژی موردنیاز سایت را تأمین کند. این گازها می‌توانند برای تولید برق نیز فروخته شوند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=131881
  • 66 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.