تاریخ : شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت کبد چرب شایع ترین علت پیوند کبد در ایران خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی استقرار گروه‌های پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی

3

باورهای غلط در مورد مصرف مکمل‌ها

  • کد خبر : 102195
  • 14 مهر 1401 - 10:20
باورهای غلط در مورد مصرف مکمل‌ها
به طور کلی صرف نظر از مصرف اصولی ویتامین ها و مواد معدنی در شرایط ضروری، استفاده بی رویه از مکمل ها توصیه نمی شود.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ یکی از باورهای اشتباه درباره مکمل ها این است که همیشه استفاده بیشتر بهتر است.. در واقع مصرف بیش از حد آن ها بعضی مواقع می تواند خظرناک باشد. از آنجایی که مکمل‌ ها بدون نسخه در دسترس هستند، افراد می ‌توانند هر دوزی که می خواهند استفاده کنند. با این حال، دوزهای بالا برخی از ویتامین ها می تواند سیستم بدن را مختل کند. به عنوان مثال، مصرف بیش از حد ویتامین C می تواند با توانایی بدن در جذب مس تداخل ایجاد کند. همچنین فسفر بیش از حد می تواند مانع از جذب کلسیم شود. بدن قادر به دفع مقادیر زیاد ویتامین های A، D و K نیست و در صورت مصرف بیش از حد، این ویتامین ها می توانند به سطوح سمی برسند. علاوه بر این، ویتامین C یا کلسیم بیش از حد ممکن است باعث اسهال و معده درد شوند. مصرف بیش از حد ویتامین D در طولانی مدت می تواند باعث تجمع کلسیم در بدن شود که به آن هایپرکلسمی می گویند. هایپرکلسمی می تواند استخوان ها را تضعیف کرده و به قلب و کلیه ها آسیب برساند.

۱٫ محصولات طبیعی ایمن هستند

برخی از ترکیبات طبیعی گیاهان دارای خواص دارویی هستند،؛ به عنوان مثال، ریشه قاصدک یک ملین است، در حالی که برگ های قاصدک ادرار آور هستند. با این حال طبیعی بودن یک محصول لزوما تضمین کننده ایمنی و یا اثربخشی آن نیست. در خصوص این محصولات همواره پرسش هایی وجود دارد: پس از رقیق سازی چه مقدار از ترکیبات گیاهی مورد نظر در محصول نهایی باقی می ماند؟ مصرف چه میزان از محصول برای مشاهده اثربخشی لازم است؟ و میزان مجاز مصرف چه قدر است؟

۲. مصرف مکمل ها همراه با داروها بلامانع است

بر خلاف باورهای اشتباه درباره مکمل ها بسیاری از مکمل ها حاوی مواد فعالی هستند که ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته باشند. بنابراین، مکمل ها ممکن است اثرات داروها را تقویت کنند یا کاهش دهند. در یک مطالعه مروری، تداخلات دارویی و موارد منع مصرف مرتبط با گیاهان و مکمل های غذایی بررسی شد. ۱۴۹۱ اثر متقابل مختلف بین مکمل‌ های غذایی و گیاهی و داروها یافت شد. بنابراین بهتر است قبل از مصرف هرگونه مکمل یا داروی گیاهی با پزشک و یا داروساز مشورت نمایید.

۳٫ مکمل ها از سلامت قلب محافظت می کنند

داده های مرتبط با مصرف مکمل ها نظیر مولتی ویتامین ها، ویتامین D، کلسیم و ویتامین C هیچ گونه سودمندی مداوم در پیشگیری از بیماری های  قلبی عروقی، سکته قلبی و یا مغزی و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری ها نشان نمی دهند. یکی از باورهای اشتباه درباره مکمل ها خواص پیشگیری از بیماری قلبی است. با این حال نتایج حاکی از آن است که مصرف اسید فولیک به تنهایی و یا مکمل های حاوی ویتامین های B شامل اسید فولیک، B6 و B12 با کاهش احتمال ابتلا به سکته مغزی همراه می باشند.

۴٫ ویتامین C از سرماخوردگی جلوگیری می کند

شواهدی که نشان می دهد ویتامین C می تواند از سرماخوردگی جلوگیری کند ضعیف است. در یک مطالعه مروری با هدف بررسی تاثیر مصرف مداوم مکمل های ویتامین C و یا شروع مصرف این مکمل ها در صورت بروز علائم سرماخوردکی  بر کاهش شیوع، طول مدت و شدت بیماری سرماخوردگی دانشمندان دریافتند که مصرف ویتامین C اگرچه شدت علائم و طول مدت سرماخوردگی را کاهش می دهد ولی از سرماخوردگی جلوگیری نمی کند. مصرف این ویتامین ممکن است برای افرادی که در دوره های کوتاه مدت تمرینات شدید ورزشی انجام می دهند، مانند دوندگان ماراتن، مفید باشد.

۵٫ ویتامین D از سرطان جلوگیری می کند

یکی از باورهای اشتباه درباره مکمل ها خواص ویتامین دی است. در مورد اینکه آیا ویتامین D اثر ضد سرطانی مفیدی دارد یا خیر، اتفاق نظر وجود ندارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸، ارتباط بین مصرف مکمل ‌های ویتامین D و خطر سرطان را بررسی کرد. محققان دریافتند که مصرف ویتامین D در مقایسه با دارونما تاثیر بیشتری در کاهش خطر ابتلا به سرطان های تهاجمی یا حوادث قلبی عروقی نداشته است. با این حال، برخی از مطالعات بین سطوح سرمی پایین ویتامین D و خطر بیشتر ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط یافته اند. یک مطالعه بزرگ در سال ۲۰۱۹ به این نتیجه رسید که اگرچه ویتامین D باعث کاهش بروز سرطان نمی شود، اما مرگ و میر ناشی از سرطان را کاهش می دهد. همچنین یک کارآزمایی بالینی بزرگ دیگر نشان داد که اگرچه مصرف ویتامین D با کاهش بروز سرطان مرتبط نیست، اما با کاهش بروز سرطان پیشرفته مرتبط است.

۶٫ پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها همه بیماری ها را درمان می کنند

پروبیوتیک ها مکمل هایی حاوی میکروارگانیسم های مفید و پری بیوتیک ها شامل ترکیبات مورد نیاز برای رشد باکتری های دستگاه گوارش هستند. شکی نیست که باکتری های دستگاه گوارش برای سلامت حیاتی هستند. علم میکروبیوم هنوز نسبتا جوان است، اما در حال حاضر دانشمندان دریافته اند در بیماری هایی مانند فشار خون بالا، دیابت و افسردگی نقش دارد. اگرچه هنوز شکاف های بزرگی در درک ما از رابطه بین میکروبیوم و سلامت وجود دارد، دانشمندان نشان داده‌اند که پروبیوتیک‌ها می توانند در کمک به درمان برخی بیماری ها از جمله اسهال ناشی از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و علائم سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) موثر باشند.

۷٫ آنتی اکسیدان ها عمر را افزایش می دهند

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی نظیر ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و کاروتنوئیدها مانند بتا کاروتن هستند که از اکسیداسیون سایر ترکیبات جلوگیری می کنند. میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان هستند. تحقیقات نشان داده است احتمال ابتلا به برخی بیماری ها در افرادی که سبزیجات و میوه های بیشتری مصرف می کنند، کمتر است. با این حال، مشخص نیست که این نتایج به میزان آنتی اکسیدان ‌های موجود در سبزیجات و میوه‌ ها و یا سایر ترکیبات موجود در آن ها، سایر عوامل در رژیم غذایی افراد و سایر انتخاب ‌های سبک زندگی مرتبط هستند یا خیر.

اگرچه به نظر می رسد مصرف آنتی اکسیدان ها ممکن است از طریق کاهش اکسیداسیون، خطر بیماری ها و مرگ را کاهش دهد، بر اساس مطالعات موجود مصرف این مکمل ها منجر به افزایش طول عمر نمی شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=102195
  • 18 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.