تاریخ : شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت کبد چرب شایع ترین علت پیوند کبد در ایران خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی استقرار گروه‌های پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی

6

اهمیت ورزش در درمان کبد چرب

  • کد خبر : 100854
  • 28 بهمن 1402 - 10:59
اهمیت ورزش در درمان کبد چرب
متخصص طب ورزشی بیان کرد: کبد چرب بیماری شایعی است که امروزه ثابت شده شایع‌ترین علت کبد چرب، اضافه وزن و چاقی است، بهترین روش برای کاهش وزن، رژیم غذایی همراه با ورزش است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ علی مظاهری نژاد متخصص طب ورزشی با اشاره به تفاوت‌های ورزش و فعالیت فیزیکی اظهار داشت: فعالیت فیزیکی به فعالیتی اطلاق می‌شود که به وسیله عضلات اسکلتی بدن صورت می‌گیرد و انرژی مصرف می‌کند. اگر فعالیت بدنی تکرار شونده، برنامه ریزی شده و هدفمند باشد، نام ورزش را به خود اختصاص می‌دهد. نکته دیگر شدت ورزش است که به سه دسته خفیف، متوسط و شدید طبقه بندی می‌شود.

وی افزود: در ورزش خفیف هنگام ورزش کردن به راحتی می‌توانیم صحبت کنیم اگر در حین ورزش با هر ۴ الی ۵ کلمه نفس نفس بزنیم این فعالیت ورزشی متوسط محسوب می‌شود و اگر هر ۱ الی ۲ کلمه، نفس نفس بزنیم، در حال انجام ورزش شدید هستیم.

این متخصص طب ورزشی گفت: در ورزش کردن نوع شدید، مدت زمان ورزش کمتر خواهد بود. در فرد سالمی که هیچ مشکلی ندارد، انجام ۱۵۰ الی ۳۰۰ دقیقه ورزش در هفته با شدت متوسط و یا ۷۵ الی ۱۵۰ دقیقه با شدت زیاد، توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: برای کسانی که وقت زیادی برای ورزش کردن ندارند توصیه به انجام ورزش‌های متناوب با شدت‌های شدید می‌گردد. در مطالعات اخیر ثابت شده که اگر با فواصل حتی یک دقیقه ورزش کنید، مفید است زیرا اثرات آن به شکل تجمیعی حساب می‌شود؛ البته به شرط آنکه در طول روز در مجموع حداقل ۳۰ دقیقه ورزش متوسط را انجام داده باشیم که ۵ روز در هفته هم تکرار شده باشد.

مظاهری نژاد در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که در هفته یکبار به کوه می‌روند و ۱۵۰ دقیقه ورزش می‌کنند را می‌توان جزو حرکات ورزشی هفتگی آنها محسوب کرد، گفت: بلی این افراد حتماً به حرکات ورزشی هفتگی خود ادامه دهند.

وی از تعداد گام‌های افراد در شبانه روز به عنوان انجام حرکات ورزشی نام برد و افزود: ایده آل این قدم‌ها حدود ۱۰ هزار گام در طول شبانه روز است که در صورت شدت بخشیدن به این گام‌ها، می‌توان آن را به ۸ هزار عدد هم رساند.

مظاهری نژاد گفت: عملی ترین نوع ورزش که نیاز به هیچ گونه زمان و مکان خاصی ندارد انجام پیاده روی روزانه با این روش است.

وی در خصوص نوع ورزش و اهمیت آن، افزود: ورزش‌ها به سه گروه هوازی، مقاومتی و انعطاف‌پذیری تقسیم بندی می‌شوند. در ورزش‌های هوازی، زمان نقش مؤثری دارد مانند دویدن، راه رفتن، والیبال و…، ورزش‌های قدرتی، ورزش‌هایی هستند که در مقابل یک مقاومت انجام می‌گیرند مانند شنای سوئدی، ورزش با وزنه و کش.

وی تاکید کرد: ورزش‌های قدرتی باید از یک حداقلی برخوردار باشند برای نمونه حداقل باید دو الی سه روز در هفته ورزش قدرتی انجام شود. قابل ذکر است یک روز فاصله بین انواع ورزش قدرتی، لازم است. ورزش‌های انعطاف پذیری، کششی هستند و انجام حداقل دو روز از این نوع ورزش در هفته پیشنهاد می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در افراد مبتلا به کبد چرب تنها راه بهبود، ورزش است.

وی ادامه داد: کبد چرب بیماری شایعی است که امروزه ثابت شده شایع‌ترین علت کبد چرب، اضافه وزن و چاقی است. روش ارجح برای کاهش وزن، رژیم غذایی همراه با ورزش است.

این متخصص طب ورزشی گفت: افراد لاغر که مبتلا به کبد چرب هستند، حتماً باید ورزش کنند. همچنین، اگر هنگام ورزش کاهش وزن پیدا نکنید، مطمئن باشید این ورزش در درمان کبد چرب شما مؤثر بوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: به میزان کالری مورد نیاز روزانه بدن متابولیسم پایه گفته می‌شود بدن ما حتی هنگام استراحت با انجام عملکردهای اساسی برای حفظ زندگی، کالری می‌سوزاند. در هنگام ورزش به آنزیم‌های کبدی کمک می‌کنیم که فعال شوند و چربی‌ها را به سلول بفرستند تا سوخته شوند بدین ترتیب چربی‌های موجود در کبد به مرور زمان کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: با اندازه گیری میزان انرژی پایه هر فرد و ضرب آن در وزن فرد و همچنین عدد ۳.۵ و تقسیم به عدد ۲۰۰؛ عددی به دست می‌آید که نشان دهنده انرژی است که در این فرد پس از انجام یک دقیقه فعالیت، سوزانده می‌شود که اگر ۶ ماه با سوزاندن چنین انرژی ورزش کنید به احتمال زیاد موفق به درمان کبد چرب خود خواهید شد.

مظاهری نژاد متذکر شد: اگر فردی پس از گذشت ۶ ماه با سوزاندن کالری تعیین شده در این فرمول، کاهش وزن پیدا نکنند، نیاز به مراجعه به پزشک متخصص گوارش خواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=100854
  • 63 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.