تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح تقسیم تهران آغاز ثبت‌نام متقاضیان ترمیم نمره از اول اردیبهشت تغییر رقم دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت کاهش تعداد معادن فعال کشور بانک‌ها مشمول تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح موادی از لایحه تجارت در مجلس آخرین مهلت کودکستان‌ها برای محاسبه شهریه مواد غذایی مفید برای سلامت مو ضرورت جلوگیری از طغیان سفید بالک‌ها در پایتخت

3

بهبود عملکرد مغز با بیدارشدن‌های کوتاه مدت

  • کد خبر : 97183
  • 11 اسفند 1401 - 7:44
بهبود عملکرد مغز با بیدارشدن‌های کوتاه مدت
بیدارشدن‌های کوتاه، مغز را بازتنظیم مجدد می‌کند و در نتیجه مغز آماده می‌شود تا زمانی که انسان دوباره به خواب برود، به ذخیره‌سازی حافظه بپردازد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، معمولا افراد اگر در طول یک شب خوابی تکه تکه را تجربه کنند، از این مسأله بسیار ناراحت شوند؛ اما بر اساس تحقیقات جدیدی که بر روی موش‌ها به انجام رسیده و با توجه به اینکه مکانیسم‌های پایه خواب موش‌ها نیز با انسان یکسان است- بیدار شدن مکرر در طول خواب امری عادی است و حتی می‌تواند برای حافظه فرد نیز مفید باشد.

بر این اساس، دانشمندان دانمارکی از دانشگاه کپنهاگ کشف کردند سطوح «نوراپینفرین» (norepinephrine) مغز (که نورآدرنالین نیز نامیده می‌شود) در حالی که موش‌ها خواب هستند، در نوسان است؛ مسأله‌ای که بیدار شدن در طول شب را با خود به همراه دارد. به نظر می‌رسد این ریتم نوسانی نیز کلید یک استراحت خوب به شمار می‌رود.

در این پژوهش همچنین مشخص شد موش‌هایی که نوسانات نوراپینفرین آن‌ها دامنه بیشتری داشت، در اندازه گیری حافظه امتیاز بیشتری کسب کردند. این یافته‌ها در صورتی که برای انسان‌ها نیز درست باشد، نشان می‌دهد سطوح نوراپینفرین در مغز به هنگام خواب می‌تواند به خواب آرامتر منجر شود. این تحقیق همچنین نشان می‌دهد خواب تکه تکه امری کاملا طبیعی به شمار می‌رود.

«Celia Kjærby» استادیار در دانشگاه کپنهاگ و از محققان در این پژوهش دراین باره می‌گوید: ما فهمیده ایم که نورآدرنالین سبب می‌شود تا شما بیش از صد بار در طول یک شب از خواب بیدار شوید.

همچنین «Mie Andersen» دانشجوی دکترا و از پژوهشگران در این تحقیق گفت: از لحاظ عصبی، شما بیدار می‌شوید؛ چرا که فعالیت مغز شما برای لحظاتی خیلی کوتاه به مانند زمانی می‌شود که شما بیدار هستید؛ اما از آنجایی که این لحظات خیلی کوتاه هستند، شما متوجه آن نمی‌شوید.
«Maiken Nedergaard» پروفسور زیست شناسی سلولی گلیال در دانشگاه کپنهاگ نیز در توضیح این مسأله تصریح کرد: می‌توان گفت بیدارشدن‌های کوتاه، مغز را بازتنظیم مجدد می‌کند و در نتیجه مغز آماده می‌شود تا زمانی که شما دوباره به خواب می‌روید، به ذخیره سازی حافظه بپردازد.

آنچه از این تحقیق پر اهمیت به نظر می‌رسد، این است که ما نبایستی انتظار داشته باشیم خواب مان یکپارچه باشد؛ بلکه بیدارشدن‌های کوتاه – خواه ما متوجه آن شویم و یا نه – به نظر می‌رسد امری کاملا عادی است و دلیل برای نگرانی وجود ندارد؛ مگر آنکه این بیدار شدن به وسیله اختلالی مانند «آپنه خواب» ایجاد شده باشد.

گفتنی است یافته‌های این محققان دانمارکی به تازگی در مجله علمی «نیچر نوروساینس» (Nature Neuroscience) به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=97183
  • 32 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.