تاریخ : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران نامه رسمی فدراسیون فوتبال به AFC برای تغییر مالکیت پرسپولیس و استقلال جزئیات فروش آنلاین میوه در میادین و میوه و تره‌بار تهران شیوه‏‏‌های معدن‌کاری با مسئولیت اجتماعی تغییر سقف برداشت از حساب بانکی افزایش تعطیلی‌ها مخالف تحقق شعار سال بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس تاثیر تحریم‌های تازه بر نفت ایران ۵۸ ‌درصد عرضه شمش فولادی بدون مشتری ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران تایید اصلاح قانون بیمه‌کارگران ساختمانی توسط شورای نگهبان آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا ورود ۵۰۰۰ اتوبوس جدید تا پایان سال به تهران آغاز رویداد «ایمنی حمل و نقل» در پایتخت از امروز ضرورت ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران انتقاد از عملکرد شهرداری در توجه به معماری ایرانی- اسلامی انتقاد از نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها اعلام زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن

5

کمک سم‌ها به تولید دارو

  • کد خبر : 89745
  • 25 اردیبهشت 1401 - 9:29
کمک سم‌ها به تولید دارو
یک استاد آسیب شناسی بیان کرد: پیشرفته‌ترین سم‌های طبیعی روی کره زمین به تولید تعدادی داروی مؤثر کمک کرده است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، در سال‌های اخیر مطالعات متعددی برای از بین بردن پروتئین‌های موجود در زهر برخی بعضی موجودات رونق گرفته است که منجر به اکتشافات دارویی مهمی شده است. با ادامه تحقیقات بر روی اجزای این سموم طبیعی از طریق فناوری‌های پیشرفته، تعداد مولکول‌های امیدوارکننده در حال افزایش است.

لزلی وی بویر استاد بازنشسته آسیب شناسی در دانشگاه آریزونای آمریکا می‌گوید: یک قرن پیش فکر می‌کردیم سم حاوی ۳ یا ۴ ماده است، اکنون می‌دانیم که فقط یک نوع سم می‌تواند حاوی هزاران مولکول باشد.

این نویسنده افزود: پیشرفته‌ترین سم‌های طبیعی روی کره زمین به تولید تعدادی داروی مؤثر کمک کرده است یکی از امیدوارکننده‌ترین دارو‌های مشتق شده از سم حیوانات تا به امروز از عنکبوت تار قیفی کشنده جزیره فریزر در استرالیا به دست آمده است که مرگ سلول‌ها پس سکته قلبی را متوقف می‌کند.

جریان خون به قلب پس از حمله قلبی کاهش می‌یابد که محیط سلول را اسیدی‌تر می‌کند و منجر به مرگ سلولی می‌شود؛ این دارو که پروتئینی به نام «Hi۱A» است پیش بینی می‌شود در سال آینده تحت آزمایش‌های بالینی قرار گیرد.

به گفته ناتان بالبانت، محقق دانشگاه کوئینزلند در استرالیا که به این کشف کمک کرده است این دارو در آزمایشگاه روی سلول‌های قلب تپنده آزمایش شده است.

اگر کارآزمایی‌ها مؤثر باشد، این دارو می‌تواند در شرایط اضطراری مورد استفاده قرار گیرد و ممکن است از آسیب‌هایی که پس از حملات قلبی رخ می‌دهد جلوگیری کند و احتمالاً با حفظ سلامت قلب اهداکننده برای مدت طولانی‌تر، نتایج پیوند قلب را بهبود بخشد؛ که تکنیک‌های مورد استفاده برای درمان ترکیبات سمی آنقدر پیشرفته شده است که فرصت‌های جدیدی را ایجاد می‌کند.

دکتر برایان فرای، دانشیار دانشگاه کوئینزلند که متخصص سم شناسی است،می‌گوید:امروزه ما می‌توانیم سنجش‌هایی را تنها با چند میکروگرم سم انجام دهیم، در حالی که ۱۰ یا ۱۵ سال پیش به صد‌ها میکروگرم یا بیشتر نیاز داشتیم.

صد‌ها هزار گونه خزندگان، حشرات، عنکبوت ها، حلزون ها، چتر دریایی و بسیاری از موجودات سمی دیگر وجود دارند و ترکیبات سم از حیوانی به حیوان دیگر متفاوت است. این زهر از مخلوط پیچیده‌ای از سموم متشکل از پروتئین‌هایی با خواص منحصر به فرد تشکیل شده است و بسیار کشنده است.

بسیاری از دارو‌های موجود از زهر مشتق شده اند، مانند کاپتوپریل که اولین بار در دهه ۱۹۷۰ از زهر افعی چاله‌ای برزیلی برای درمان فشار خون بالا ساخته شد و یک موفقیت تجاری بود.

برخی پروتئین‌ها وجود دارند که ممکن است نویدبخش ساخت دارو‌های جدید باشند، اما باید تحت یک سری فرآیند‌های تولید و آزمایش‌های بالینی طولانی قرار گیرند که ممکن است سال‌ها طول بکشد و میلیون‌ها دلار هزینه داشته باشد.

در ماه مارس گذشته، محققان دانشگاه یوتا اعلام کردند که یک مولکول سریع الاثر را در حلزون‌های مخروطی کشف کرده اند که سم خود را روی ماهی آزاد می‌کند و باعث می‌شود سطح انسولین قربانیان به سرعت پایین بیاید و آن‌ها را بکشد. آن‌ها توضیح دادند که این یک داروی امیدوارکننده برای درمان مرض قند است. همچنین زهر زنبور‌ها نیز طیف وسیعی از بیماری‌ها را درمان می‌کنند و اخیراً مشخص شده است که سلول‌های سرطانی سینه را از بین می‌برند.

زهر عقرب با قرار دادن آن در معرض جریان الکتریکی اندک استخراج می‌شود که باعث می‌شود قطره کوچکی از مایع کهربایی در نوک دم خود ترشح کند، در حالی که زهر مار با ماساژ ملایم غدد سم استخراج می‌شود. سپس مواد استخراج شده برای محققان در سراسر جهان ارسال می‌شود.

همه این سموم ممکن است در آینده زمینه‌هایی را برای دارو‌های جدید باز کند که تأثیر مثبتی بر سلامت انسان خواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=89745
  • 18 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.