خانوارهای کشور به طور متوسط ٣٩,۶ درصد بیشتر از دی ١٣٩۶ برای خرید همان مجموعه کالا و خدمات هزینه کردند.
به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، بالا رفتن نرخ ارز و همینطور نابسامانی بازار باعث افزایش قیمت کالاهای اساسی و مایحتاج ضروری مردم شده است که در پی آن موجب وارد شدن فشار اقتصادی شدید بر دوش اقشار کم برخوردار و آسیب پذیر جامعه و کاهش قدرت خرید مردم شده است .
برخی از افراد برای واردات کالا ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده بودند اما به جای واردات کالا، ارز را برای خودشان برمی داشتند بر اساس آمار تاکنون به ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی داده شده اما در مقابل کالایی به کشور وارد نشده است.
برخی از افراد نیز ارز ۴۲۰۰ تومانی را دریافت می کردند و به ازای آن کالا هم وارد می کردند اما کالای وارد شده را با قیمت واقعی خود نه با قیمت ارز ۴۲۰۰تومانی، در بازار می فروختند.
افراد دیگری هم بودند که ارز ۴۲۰۰ تومانی را می گرفتند و کالا هم وارد می کردند اما در عوض عرضه کالا به بازار داخل، کالا را به خارج صادر می کردند و یا کالای وارد شده را قاچاق می کردند، یعنی این افراد از دولت یارانه ارزی می گرفتند و از سویی دیگر کالا را با نرخ ۱۲ هزار تومان صادر یاقاچاق کرده و از این راه سود کلانیبه دست می آوردند.
گزارش مرکز آمار در دی ماه ۹۷ نشان داد عدد شاخص کل (١٠٠=١٣٩۵) به ١۵۴,٧ رسید که نسبت به ماه قبل ٢.٠ درصد افزایش یافته است، درصد تغییر شاخص کل در دی ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ٣٩,۶ درصد میباشد؛ یعنی خانوارهای کشور به طور متوسط ٣٩,۶ درصد بیشتر از دی ١٣٩۶ برای خرید همان مجموعه کالا و خدمات پول داده اند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (٣٧,۴ درصد) ٢.٢ واحد درصد افزایش یافته است، نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به دی ١٣٩٧ به ٢٠.۶ درصد رسید که نسبت به ماه پیش (١٨.٠ درصد)با رشد ٢.۶ واحد درصدی مواجه بوده است.
در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» شاخص قیمت نسبت به ماه قبل ٢,٨ درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» ١.۶ درصد افزایش داشتیم ، درصد تغییرات قیمت در ماه جاری نسبت به دی ماه ١٣٩۶ برای این دو گروه به ترتیب ۵٧.٨ و ٣٢.۴ درصد میباشد.
انتهای پیام/