تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

جزئیات فروش آنلاین میوه در میادین و میوه و تره‌بار تهران شیوه‏‏‌های معدن‌کاری با مسئولیت اجتماعی تغییر سقف برداشت از حساب بانکی افزایش تعطیلی‌ها مخالف تحقق شعار سال بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس تاثیر تحریم‌های تازه بر نفت ایران ۵۸ ‌درصد عرضه شمش فولادی بدون مشتری ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران تایید اصلاح قانون بیمه‌کارگران ساختمانی توسط شورای نگهبان آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا ورود ۵۰۰۰ اتوبوس جدید تا پایان سال به تهران آغاز رویداد «ایمنی حمل و نقل» در پایتخت از امروز ضرورت ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران انتقاد از عملکرد شهرداری در توجه به معماری ایرانی- اسلامی انتقاد از نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها اعلام زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن تشکیل کمیته تحقق شعار سال در شهرداری تهران رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم چالش‌های صادرات گاز ایران به پاکستان نقش مشارکت‌های مردمی در جهش تولید پیشرفت ۱۰۰ درصدی در اجرای پروژه‌های پایتخت ایجاد سازمان گردشگری شهر تهران در اولویت شورا کاهش شفافیت با ارز نیمایی در بازار فولاد ضرورت ساماندهی کارکنان شرکت‌ها و ادارات افزایش دستمزد کارگران در مقایسه با کارمندان برنامه شرکت متروی تهران برای خط ۷ در سال جاری اوتیسم بیماری بدون درمان ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی فاصله شدید پرسپولیس و استقلال در رنکینگ جهانی فرصت تاریخی پرسپولیس برای عبور از استقلال اعلام زمان متناسب سازی حقوق بازنشستگان تاثیر تحریم بر صادرات نفت ایران به چین تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج

7

تاثیر اسیدهای چرب امگا ۳ بر عدم ابتلا به زوال عقل

  • کد خبر : 79079
  • 24 بهمن 1401 - 8:32
تاثیر اسیدهای چرب امگا ۳ بر عدم ابتلا به زوال عقل
مکمل رژیم غذایی فرآوری شده با اسید چرب امگا ۳ DHA از مشکلات حافظه جلوگیری می‌کند و اثرات التهابی غذاهای تصفیه شده را کاهش می‌دهد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ شروع علائم زوال عقل پیشرونده و آزاردهنده است و به طور کلی با کاهش تدریجی عملکرد ذهنی مشخص می‌شود.

زوال عقل گروهی از بیماری‌ها را توصیف می‌کند که باعث اختلال در توانایی به خاطر سپردن، فکر کردن یا تصمیم گیری می‌شود. بیماری آلزایمر، بیماری هانتینگتون و دمانس عروقی از شایع‌ترین انواع زوال عقل هستند.

دانشمندان هنوز در تلاش برای یافتن درمانی برای این بیماری هستند و مطالعات زیادی در حال بررسی راه‌هایی برای کمک به کاهش علائم و پیشگیری زودهنگام از بیماری برای افراد در معرض خطر هستند.

از سوی دیگر، نتایج برخی از مطالعات ارتباط بین برخی الگوهای غذایی و خطر ابتلا به زوال عقل را نشان می‌دهد. مجموعه‌ای از یافته‌ها نشان داده است روغنی که به طور گسترده در آشپزی استفاده می‌شود می‌تواند به سلول‌های مغز آسیب برساند و خطر زوال ذهنی را افزایش دهد.

بر اساس یک مطالعه، اسیدهای چرب موجود در طیف وسیعی از مواد به ظاهر سالم می‌توانند با آسیب رساندن به سلول‌های مغز، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهند.

اسیدهای چرب ضروری امگا ۶ که عموماً به عنوان یک ترکیب سالم معرفی می‌شوند، عمدتاً در روغن‌های گیاهی یافت می‌شوند.

غذاهایی با بالاترین غلظت این اسیدها عبارتند از: روغن سویا (۵ گرم)، روغن ذرت (۴۹ گرم)، سس مایونز (۳۹ گرم)، گردو (۳۷ گرم)، تخمه آفتابگردان (۳۴ گرم) و بادام (۱۲ گرم).

این مطالعه که توسط موسسه بیماری‌های عصبی گلادستون انجام شد، نشان داده است که سطوح بالای اسید آراشیدونیک، یک اسید چرب امگا ۶، با تغییرات مغزی رایج در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است.

محققان سطوح آراشیدونیک اسید را در مغز موش‌ها اندازه‌گیری کردند. رنه سانچز-مجیا، سرپرست این مطالعه گفت: «بارزترین تغییری که ما در موش‌های مبتلا به آلزایمر یافتیم، افزایش اسید آراشیدونیک و متابولیت‌های مرتبط در هیپوکامپ بود، مرکز حافظه‌ای که هم در مراحل اولیه و هم شدیداً در بیماری آلزایمر تحت تأثیر قرار می‌گیرد.»

اسید آراشیدونیک نقش کلیدی در تولید سد خونی مغز دارد، غشایی که از نورون‌ها در برابر آلاینده‌های بالقوه خطرناک در جریان خون محافظت می‌کند. این یافته‌ها که در مجله Nature Neuroscience منتشر شده است، نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد اسید آراشیدونیک ممکن است برای مغز مضر باشد.

محققان سطوح این ماده شیمیایی را در مغز موش‌های سالم و موش‌هایی که با علائمی مشابه علائم بیماری آلزایمر متولد شده بودند، اندازه‌گیری کردند. در دومی، یک سری از اسکن‌های مغزی، تشکیل ظاهری «پلاک‌های» پروتئینی را در بخش‌های مهم مغز، که نشانه بیماری آلزایمر است، برجسته کرد.

این پلاک‌ها با آنزیمی که مسئول تجزیه اسید آراشیدونیک به انواع مواد شیمیایی است تداخل می‌کنند. نتایج با آزمایش‌های بیشتر روی سلول‌های انسانی، که توسط همان تیم انجام شد، مطابقت داشت.

دانشمندان دریافتند که مسدود کردن این آنزیم ممکن است سطح مواد شیمیایی اسید آراشیدونیک را در مغز جوندگان کاهش دهد و از بدتر شدن حافظه و رفتار جلوگیری کند. در حالی که یافته‌ها ارتباط احتمالی بین امگا ۶ و بیماری آلزایمر را نشان می‌دهد، سایر اسیدهای چرب امگا ممکن است تأثیر معکوس بر مغز داشته باشند.

اسیدهای چرب مانند امگا ۳، برای مثال، ممکن است مغز را از زوال شناختی محافظت کنند. پژوهشی که سال گذشته در مجله Brain Behavior and Immunity منتشر شد، تأثیر محافظتی امگا ۳ را در موش‌هایی که از غذاهای فرآوری شده تغذیه می‌کردند، برجسته کرد.

این تیم دریافتند که مکمل رژیم غذایی فرآوری شده با اسید چرب امگا ۳ DHA از مشکلات حافظه جلوگیری می‌کند و اثرات التهابی غذاهای تصفیه شده را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، این تیم در جوندگانی که غذاهای فرآوری شده مصرف می‌کردند، شواهدی از زوال سریع مغز را یافتند که در عرض چهار هفته اتفاق افتاد.

روث بارینتوس، محقق دانشگاه ایالتی اوهایو، می‌گوید: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که مصرف یک رژیم غذایی فرآوری‌شده می‌تواند باعث نقص حافظه قابل توجه و ناگهانی شود و در صورت افزایش سن، احتمال کاهش سریع توانایی حافظه در افراد مسن افزایش می‌یابد.»

با شناخت این موضوع، شاید بتوانیم غذاهای فرآوری‌شده را در رژیم‌های غذایی خود کاهش دهیم و مصرف غذاهای غنی از اسید چرب امگا ۳ DHA را افزایش دهیم تا از این پیشرفت زوال عقل جلوگیری کنیم یا آن را کاهش دهیم.»

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=79079
  • 29 بازدید

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.