تاریخ : پنجشنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح تقسیم تهران آغاز ثبت‌نام متقاضیان ترمیم نمره از اول اردیبهشت تغییر رقم دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت کاهش تعداد معادن فعال کشور بانک‌ها مشمول تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح موادی از لایحه تجارت در مجلس آخرین مهلت کودکستان‌ها برای محاسبه شهریه مواد غذایی مفید برای سلامت مو ضرورت جلوگیری از طغیان سفید بالک‌ها در پایتخت

4

کمبود و گرانی نهاده‌های دامی، دامداران را گرفتار کرد

  • کد خبر : 74749
  • 09 آذر 1400 - 15:22
کمبود و گرانی نهاده‌های دامی، دامداران را گرفتار کرد
به دلیل کمبود علوفه دامی بخشی از طریق واردات تامین می شود که امسال به سبب خشکسالی میزان واردات افزایش یافته است.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، با توجه به شرایط خشکسالی و کمبود تولید علوفه در مرتع، واردات نهاده نسبت به سال قبل افزایش یافته است، اما با این حال دامداران و مرغداران همچنان نسبت به کمبود و گرانی نهاده معترضند.

آمارها نشان می دهد که سالانه حدود ۲۴ میلیون تن علوفه سبز در کشور تولید می شود که ۶ میلیون تن آن به یونجه دامی، ۱۴ میلیون تن ذرت دامی و ۴ میلیون تن جو دامی اختصاص دارد.  به دلیل کمبود علوفه دامی بخشی از طریق واردات تامین می شود که امسال به سبب خشکسالی میزان واردات افزایش یافته است.

با وجود گرانی های مکرر نهاده های دامی ناشی از تاخیر در توزیع ،تولیدکنندگان چاره ای جز تامین از بازار آزاد ندارند که این امر در افزایش هزینه های تولید و قیمت نهایی محصولات تاثیر بسزایی دارد، کمااینکه قیمت محصولات پروتئینی سبد خانوار از ابتدای سال چند بار دچار تغییر قیمت شد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت تامین و توزیع نهاده های دامی، مشکلات تاخیر و تاثیر آن بر قیمت تمام شده محصولات با خبر شویم:

افزایش ۶۰ درصدی واردات نهاده نسبت به قبل

حسن عباسی معروفان سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار از ابتدای سال تا پایان آبان ۱۰ میلیون و ۱۵۰ هزار تن نهاده دامی توزیع شده، درحالیکه سال گذشته در این بازه زمانی ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن وارد شد که این میزان رشد ۶۰ درصدی واردات را نشان می دهد.

وی گفت: در ۸ ماه گذشته ۵.۵ میلیارد دلار به نهاده تخصیص یافت که تا پایان سال هم حداقل ۵ میلیارد دلار دیگر ارز باید به واردات ۷ قلم کالا تخصیص یابد.

عباسی معروفان ادامه داد: حدود ۱۱ میلیون تن نهاده دامی ثبت سفارش کردیم که به محض تامین ارز وارد خواهد شد.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۲ هفته پیش لایحه حذف ارز ترجیحی در مجلس تصویب نشد و یک فوریت و ۲ فوریت آن را تایید نکردند و بصورت عادی مطرح شد و حال معلوم نیست زمان حذف آن کی باشد.

به گفته وی، برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال احتمالا ارز ترجیحی تخصیص داده شود، اما تاکنون هیچ ابلاغیه ای نداشتیم.

عباسی معروفان ادامه داد: اگر ارز ترجیحی تا پایان سال به نهاده های دامی تخصیص یابد، پیش بینی می شود که قیمت محصولات پروتئینی در داخل نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ  تغییری نداشته باشد.

وی درباره آخرین وضعیت واردات نهاده دامی گفت: با توجه به کمبود علوفه دامی قرار بود بخشی از نهاده مورد نیاز از طریق خارج تامین شود. به عنوان مثال گرچه قرار بود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن جو وارد شود، اما این میزان به ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده است، همچنین یک میلیون تن یونجه باید وارد کنیم.

دریافت کرایه پشت بارنامه یکی از مشکلات تاخیر در توزیع نهاده دامی

حبیب اسداله نژاد مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو  با باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: گرچه توزیع نهاده دامی نسبت به قبل تا حدودی بهبود یافته، اما امیدواریم تامین و ترخیص تسریع شود.

وی گفت: با وجود قول هایی که داده شده انتظار می رود که مشکلات تامین و ترخیص برطرف شود.

اسداله نژاد ادامه داد: تامین سهمیه بصورت هفتگی انجام می شود که امیدواریم مشکل تخصیص به زودی رفع شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره علل تاخیر در توزیع نهاده دامی گفت: دریافت کرایه پشت بارنامه یکی از مشکلاتی است که مرغداران با آن روبرو هستند و همواره شرکت های باربری شماره مرغداران را در اختیار راننده ها قرار می دهند که گاها تا ۲ برابر نرخ مصوب تقاضای پشت بارنامه می کنند که مرغداران به جهت نیاز به دان تمکین می کنند.

به گفته وی، شرکت های باربری ۷۰ تا ۸۰ درصد کرایه از نرخ مصوب بالاتر دریافت می کنند که بر قیمت تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد.

تامین نهاده همچنان با تاخیر در حال انجام است

برومند چهارآیین رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی صنعت طیور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: کیفیت پایین نهاده ها وزن گیری را با مشکلاتی روبرو کرده  که این موضوع در کنار بیماری جدید آنگارا منجر به افزایش تلفات و کاهش بیشتر عرضه مرغ در بازار شده است که با این وجود نباید انتظار داشت به زودی قیمت مرغ فروکش کند.

وی درباره آخرین وضعیت بازار نهاده های دامی گفت: تامین نهاده توسط سامانه بازارگاه با تاخیر در حال انجام است.

چهارآیین ادامه داد: بنابر آمار ذرت و کنجاله سویا ۵۵ درصد قیمت تمام شده تولید را تشکیل می دهد و مابقی مربوط به سایر هزینه هاست.

یکی از دامداران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: چندماهی است که مشکلات کمبود و گرانی نهاده های دامی، دامداران را گرفتار کرده است.

وی گفت: با توجه به کمبود نهاده های دامی، دامداران چاره ای جز کشتار دام های مولد خود ندارند.

این تولیدکننده ادامه داد: کمبود نهاده دامی منجر به افزایش قیمت محصولات پروتئینی شده است چرا که متاسفانه سهمیه نهاده با تاخیر اعلام‌می شود و دامدار برای سیرکردن دام خود چاره ای جز خرید از بازار آزاد ندارد.

کشتار دام های مولد به دلیل کمبود نهاده های دامی

مجتبی عالی مدیرعامل اتحادیه دامداران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: توجه به مشکلات تامین و کمبود نهاده های دامی، کشتار دام های مولد بی سر و صدا در حال انجام است چرا که دامداران راهی جز کشتار دام‌های خود ندارند. برآوردها حاکی از آن است که کشتار دام های مولد نسبت به قبل ۱۵ درصد افزایش داشته است، هر چند آمار دقیقی را نمی توان اعلام کرد.

وی گفت: با توجه به افزایش روزمره قیمت نهاده های دامی، نرخ تمام شده تولید مرتب در حال تغییر است.

عالی با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۳۵ درصد کنجاله سویا و ذرت با نرخ مصوب تامین می شود، بیان کرد: با توجه به تامین ۷۰ درصد نهاده ها از بازار آزاد، قیمت تمام شده تولید بسیار بالاست که با این وجود نمی توان پیش بینی دقیقی راجع به آینده صنعت دامپروری داشت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=74749
  • 16 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.