تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران

3

تشریح علل اجرا نشدن بانکداری اسلامی

  • کد خبر : 74183
  • 03 آذر 1400 - 14:17
تشریح علل اجرا نشدن بانکداری اسلامی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: بانک‌ها به دلیل مباحث اقتصادی و عدم توانایی تیم‌های غیرکارآزموده در قراداد‌ها مشارکت نمی‌کنند و این عوامل باعث عدم اجرا نشدن بانکداری اسلامی می‌شود.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: علت اجرا نشدن بانکداری اسلامی به دو عامل عدم تمایل بانک‌ها و  دارا نبودن تیم کارآزموده اقتصادی در بانک‌ها بستگی دارد.

بانکداری اسلامی موضوعی است که در کشور مطرح و برای اجرایی شدن آن قوانینی نیز تصویب شد.

زنگنه در ابتدا بانک‌ها را عامل اصلی عدم وجود بانکداری اسلامی می‌داند و افزود: عامل اصلی بانک‌ها هستند که نمی‌خواهند در ریسک مشارکت کنند. اصل اساسی در بانکداری، مشارکت است و نهاد تسهیلات گیرنده با نهاد تسهیلات دهنده باید به یک نوع مشارکت برسند.

وی خاطرنشان کرد: قوانین مربوط به بانکداری اسلامی تصویب شده در کشور، قانون عملیات بانکداری بدون ربا است که در سال ۶۲ به تصویب رسید تا با اجرای آن قانون پایه‌های نظام بانکی از عملیات ربوی فاصله بگیرد و به سمت عملیات بانکداری بدون ربا حرکت کند.

این مقام مسئول ادامه داد: مشارکت ممکن است مراحبه، عقد مشارکت و … باشد. متاسفانه نظام بانکی ماخودش را یک بنگاه اقتصادی می‌داند و عملا تنها شیوه جذب منابعش سود سپرده گذاران است. به این دلیل بانک‌ها نمی‌پذیرند که به صورت عقود اسلامی مشارکت کنند، به این صورت پولی که در بانک گذاشته می‌شود را با سود ماهانه و سالانه تضمین می‌دهند و بانک‌ها مجبور هستند این سود را تضمین کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: بانک‌ها به دلیل مباحث اقتصادی و عدم توانایی این تیم‌های غیر کارآزموده در قراداد‌ها مشارکت نمی‌کنند و به همین دلیل به همین روال فعلی عملی می‌کنند و این عوامل باعث عدم رخ دادن بانکداری اسلامی است.

زنگنه در پایان راهکار حل این مشکل را اصلاح رویه بانک‌ها می‌داند ویادآور شد: تا بانک مرکزی و سایر بانک‌ها به این عزم نرسند و بدنه کارشناسی خودشان را توانمند نکنند اتفاقی نمی‌افتد. در حال حاضر، چون بانک‌ها توان مشارکت را ندارند برایشان راحت‌ترین کار این است که قراداد مشخصی با سود معینی ببندند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=74183
  • 30 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.