افزونه پارسی دیت را نصب کنید

اخبار لحظه

ضرورت تبدیل آذربایجان غربی به قطب تولید طلای ایران افتتاح دفتر مطالعات راهبردی پتروشیمی تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال آینده صدور مجوز تولید ۱۵۰ میلیون تن فولاد جدیدترین قیمت اجاره خانه‌ در سلسبیل تهران ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده تهران ناترازی انرژی مانع از تحقق کامل شعار جهش تولید افزایش دستمزدها گام بلندی به سوی عدالت اجتماعی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی در ۹ ماهه امسال افتتاح ۴ ایستگاه متروی پایتخت در بهار ۱۴۰۴ بارش در تهران از آخرین روز سال افزایش بلیت باغ پرندگان در سال آینده تصویب لایحه تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری تهران اعلام ویژه برنامه‌های نوروزی موزه ملک افزایش ۱۷۰ کیلومتری متروی تهران راه ادویه تنها مسیر ایران برای بازگشت به شکوه گردشگری تاثیر ورزش بر عملکرد مغز جریمه میلیاردی باشگاه پرسپولیس تایید محکومیت پرسپولیس در کمیته استیناف استرس از عوامل موثر بر افزایش وزن کاهش ۱۳ درصدی صادرات زنجیره فولاد ایران انجام همه تعهدات ارزی پتروشیمی‌ها توسعه اقتصادی با مالیات هوشمند تأمین مالی صنایع فولادی و معدنی از بخش خصوصی انتقاد مجلس از قیمت و میزان خوراک تحویلی به پتروشیمی‌ها ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه معادن نقش کلیدی صنعت نفت در ناترازی انرژی تداوم فعالیت سامانه هوشمند سوخت تصویب لایحه الحاق دولت ایران به موافقتنامه وین ضرورت ایجاد سامانه یکپارچه اطلاعات تولید و عرضه کالاهای کشاورزی افزایش ۳۶.۸ درصدی نرخ کرایه تاکسی‌های تهران در سال آینده مشارکت بخش خصوصی در راه‌اندازی بزرگ‌ترین شهربازی پایتخت سرمایه‌گذاری ۳۳۰ میلیون دلاری دولت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی برنامه‌ریزی شهرداری تهران برای ساماندهی دست‌فروشان زیباسازی ۱۰۰ میدان تهران برای نوروز آغاز به کار سامانه خزانه واحد شهرداری تهران از سال آینده

5

نوسان قیمت گوشت ناشی از چیست؟

  • کد خبر : 72875
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۵
نوسان قیمت گوشت ناشی از چیست؟
مدیر عامل اتحادیه دام سبک بیان کرد: نوسان قیمت گوشت ناشی از شرایط نامناسب مکانیزم عرضه محصولات کشاورزی به ویژه محصولات پروتئینی است که مسئولان باید جوابگو باشند.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، افشین صدردادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک با اشاره به اینکه نوسان خاصی در بازار دام اتفاق نیفتاده است، اظهار داشت: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو بره در نقاط مختلف ۴۵ تا ۵۲ هزار تومان است.

وی افزود: با وجود آنکه وعده‌ها برای خرید حمایتی و صادرات عملیاتی نشده است، بازار عکس العملی نشان نمی دهد چرا که مکانیزم بازار کاملا دقیق است.

صدردادرس قیمت تمام شده هر کیلو دام زنده را ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرد و تصریح کرد: هم اکنون سهمیه نهاده دولتی گوسفند از ۳ کیلو و ۹۰۰ به یک و نیم کیلوگرم کاهش پیدا کرده است که براین اساس نهاده روزانه از ۱۳۰ گرم به ۵۰ گرم رسیده و بدیهی است که با این روند قیمت تمام شده به دلیل تامین از بازار آزاد افزایش یابد.

مدیر عامل اتحادیه دام سبک با اشاره به اینکه گرانی گوشت ارتباطی به دامدار ندارد، افزود: نوسان قیمت گوشت ناشی از شرایط نامناسب مکانیزم عرضه محصولات کشاورزی به ویژه محصولات پروتئینی است که مسئولان باید جوابگو باشند، چرا که نظام توزیع محصولات کشاورزی به برنامه ریزی مناسب نیاز دارد که صرفا بحث گوشت نیست، در تمامی بازار محصولات کشاورزی این مشکل وجود دارد.

وی اذعان کرد: در شرایط کنونی که قیمت هر کیلو گوشت در بازار ۲۰۰ هزار تومان یا قیمت تمام شده دام ۱۰۰ هزار تومان است، به دامدار ارتباطی ندارد و تنها مسئولانی که قیمت تمام شده را بالا بردند، باید پاسخگو باشند.

صدردادرس ادامه داد: زمانی که نهاده با نرخ مصوب در اختیار دامدار یا مرغدار قرار نمی گیرد، چطور می توان انتظار داشت قیمت تمام شده با خرید نهاده از بازار آزاد افزایش نیابد؟ مگر می توان گوسفند، بز و گاو را گرسنه نگه داشت؟ زمانی که قیمت لاستیک بالا می رود به طور مستقیم در کرایه حمل نهاده و جابه جایی دام اثر می‌گذارد که با این وجود دامدار چاره ای جز افزایش قیمت ندارد.

این مقام مسئول با تاکید بر تامین نهاده به موقع با نرخ مصوب برای دامدار خاطرنشان کرد: اگر نهاده‌های دامی در زمان مقرر به دست دامدار برسد، قیمت تمام شده افزایش نمی یابد؛ بنابراین مسئولان باید متوجه این تصمیمات باشند تا در صورت افزایش قیمت تمام شده، یارانه در اختیار تولیدکننده یا مصرف کننده قرار دهند چرا که با استمرار روند افزایش قیمت تمام شده و سرکوب دامدار، معیشت ۲۰ میلیون نفر تحت تاثیر قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه آینده روشنی پیش روی تولید دام نیست، ادامه داد: در حال حاضر سرمایه دامداران کاهش پیدا کرده که با ادامه این روند تولیدکننده اشتغالش را از دست می دهد و به مصرف کننده تبدیل می شود که با این وجود آینده روشنی پیش روی صنعت نیست که اگر تمهیداتی اندیشیده نشود، با توقف تولید، امنیت غذایی در بحث پروتئین در معرض خطر قرار می گیرد.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک با اشاره به کاهش سرانه مصرف گوشت در کشو تصریح کرد: بنابر اظهارات وزیر سابق جهاد کشاورزی سال گذشته ۸۸۰ هزار تن گوشت تولید شد که این میزان در سال ۹۸، ۸۴۰ هزار تن بوده است، در حالی که طی ۲ سال اخیر سرانه مصرف از ۱۲ کیلو به ۶ کیلو رسیده است.

صدردادرس در پایان یادآور شد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراسم های سنتی و کاهش دورهمی ها، تعطیلی ۲ فصل گردشگری در بهار ۹۹ و امسال و همچنین هیئت های مذهبی ایام‌محرم و صفر و کاهش قدرت اقتصادی خانوارها در کنار افزایش قیمت تمام شده گوشت منجر به کاهش سهم گوشت در سبد مصرفی خانوارها شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=72875
  • 72 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی