تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح تقسیم تهران آغاز ثبت‌نام متقاضیان ترمیم نمره از اول اردیبهشت تغییر رقم دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت کاهش تعداد معادن فعال کشور بانک‌ها مشمول تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح موادی از لایحه تجارت در مجلس آخرین مهلت کودکستان‌ها برای محاسبه شهریه مواد غذایی مفید برای سلامت مو ضرورت جلوگیری از طغیان سفید بالک‌ها در پایتخت

11

مزیت‌های بازار املاک و مستغلات در بورس

  • کد خبر : 59861
  • 02 تیر 1400 - 10:09
مزیت‌های بازار املاک و مستغلات در بورس
کارشناس حوزه بورس کالا بیان کرد: راه‌اندازی تابلویی در بورس کالا برای معاملات املاک و مستغلات سه مزیت بزرگ دارد از جمله قیمت به روز و واقعی ملک، مکانیزم شفاف‌سازی و معاملات در سلامت کامل و بطور علنی انجام می‌شود.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، رضا مناجاتی کارشناس حوزه بورس کالا در خصوص بازار املاک و مستغلات اظهار داشت: معامله املاک و مستغلات دولتی در بورس روشی بسیار مناسب برای شفاف‌سازی  معاملات مسکن است، به طوری که در کشور‌های پیشرفته دنیا املاک دولتی را از طریق بورس املاک می‌فروشند.

وی تصریح کرد: البته کارمزد در بازار املاک و مستغلات در مقایسه با بازار سوداگری و دلالی بسیار کمتر است. سقف کارمزد پذیرش اموال غیرمنقول که توسط بورس کالای ایران اخذ می‌شود، معادل یک دهم (۰.۱) درصد ارزش دارایی مورد عرضه براساس قیمت پایه تا سقف ۵۰ میلیون تومان است که تا اطلاع ثانوی عرضه‌کننده از پرداخت این کارمزد معاف شده است.

مناجاتی افزود: بازار املاک و مستغلات، بازار جدیدی است و با توجه به اینکه دولت بانک‌ها را اجبار و الزام کرده که املاک و مستغلات مازاد خود را به فروش برساند، ساختار بدون بروکراسی و سریع برای بورس کالا فراهم شده است.

کارشناس حوزه بورس کالا در رابطه با مزیت‌های بازار املاک و مستغلات ادامه داد: راه‌اندازی تابلویی در بورس کالا برای معاملات املاک و مستغلات سه مزیت بزرگ دارد از جمله اینکه، ملک به قیمت روز و کاملا واقعی فروخته می‌شود، دوم، مکانیزم کارشناسی از روندی غیر شفاف به پروسه‌ای رسمی و شفاف تبدیل می‌شود و سوم اینکه هیچ گونه شبهه‌ای در روند این معاملات باقی نمی‌ماند و معاملات در سلامت کامل و بطور علنی انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه حجم معاملات املاک در بورس افزایش یابد، قیمت‌های تابلوی بورس می‌تواند به عنوان یک شاخص عمل کند و نرخ‌های غیر شفاف کنونی را با هم هماهنگ کند.

مناجاتی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان ورود دلالان به معاملات املاک بورس وجود ندارد؟ اذعان کرد: در مزایده‌های کنونی املاک و مستغلات امکان سوء استفاده در تمام مراحل مزایده وجود دارد. به عبارت بهتر از خود ملکی که به مزایده گذاشته می‌شود و کارشناسی قیمت گرفته تا مراحل اعلام شرایط و باز شدن پاکت‌ها احتمال سوء استفاده وجود دارد، اما در بورس، یک ملک به صورت علنی و با قیمتی رسمی و کارشناسی شده روی تابلو می‌رود و خریداران در رقابتی سالم اقدام به خرید می‌کنند که این شرایط به مراتب بهتر و شفاف‌تر از مزایده هاست.

وی در پایان پیشنهاد خود را در رابطه با آمدن مسکن در بورس یادآور شد: مساکن و ساختمان‌های بزرگ که ارزش ریالی بالایی دارند و معاملات بسیاری دارند از جمله، شرکت‌های حقوقی و بانک‌ها باید وارد بورس کالا شوند، ولی مسکن در حد مصرف کننده و اشخاص حقیقی از نظر من نباید وارد بورس کالا شود. زیرا، عدد و ریال معاملات مسکن در حد مصرف کننده، در مقایسه با معاملاتی که باید در بورس انجام شود بسیار عدد کوچکی است و بحث ارزیابی آن کار سختی است و تعداد آن بسیار زیاد است که ساختار بورس برای معامله آنان آماده نیست.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=59861
  • 15 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.