به گزارش سرویس سلامت افق تهران، سیدضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه و رژیم درمانی، استاد دانشگاه و نایب رئیس انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در ایران اظهار داشت: نان، سرشار از ویتامینهای گروه b، ویتامین e و مواد معدنی مانند منیزیم، آهن، روی و حتی کلسیم است.
مظهری افزود: اگر افراد عادت کنند سر سفره هایشان از نان سبوس دار استفاده کنند، تمام ویتامینها و املاح ضروری به بدن آنها میرسد. البته باید به این نکته توجه داشت که بر خلاف تصور برخی افراد، ویتامینها و املاحی که در نان وجود دارد در فرآیند پخت از بین نمیرود، ولی ممکن است بخشی از فعالیتهای ویتامینها کاسته شود و حتی در صورتی که دمای پخت بسیار بالا باشد، فقط درصد کمی از ویتامین ها از بین میرود.
نایب رئیس انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی با بیان اینکه کاهش املاح و ویتامینهای موجود در نان در فرآیند پخت، اهمیت زیادی ندارد تصریح کرد: افراد هنگامی که مواد غذایی مانند سبزی ها، حبوبات، غلات، گوشت ها، لبنیات و میوهها را مصرف می کنند، میتوانند نیازهای بدن خود به املاح و ویتامینها را از طریق این مواد غذایی تأمین کنند.
این استاد دانشگاه درباره خواص سبوس گندم خاطرنشان کرد: گندم از لایه هایی شامل پوست، جوانه و لایه هایی حاوی کربوهیدرات یا همان نشاسته تشکیل است و زمانی که گندم به آرد تبدیل میشود، به ذرات ریزی تبدیل شده و از الکهای مختلفی عبور داده میشود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی اذعان کرد: با مخلوط شدن پوسته خارجی گندم با مغزش که نشاسته گندم نامیده می شود، سبوس گندم که در آن ترکیبات با ارزشی و مغذی وجود دارد البته باید توجه داشت سبوس گندم، انرژی تولید نمیکند و افراد با مصرف آن چاق نمیشوند. همچنین سبوس گندم و نان های سبوس دار برای کودکان در سن رشد بسیار مفید هستند.
وی در پایان افزود: نانهای غنی شده از افزودن ویتامینها و املاح معدنی به آرد تهیه میشوند که بخشی از نیاز بدن به مواد مورد نیاز را تأمین میکنند. سبوس هم به دلیل دارا بودن انواع ویتامین به غنی شدن آرد کمک میکند. نکته مهم این است که مصرف نانهای تیره و سبوس دار موجب کاهش چربیهای شکمی می شود.
انتهای پیام /