تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران

11

رصد پلیس فتا از تبلیغات پزشکان

  • کد خبر : 58794
  • 21 خرداد 1400 - 12:18
رصد پلیس فتا از تبلیغات پزشکان
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا بیان کرد: استفاده پزشکان برای تبلیغ کار خود در اینستاگرام از تصاویر بدون حجاب بیماران و تصاویر نامتعارف مدل‌ها استفاده می‌کنند که اگر اینگونه موارد از سوی پلیس فتا رویت شود با آن برخورد‌ خواهد شد.

به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران، رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا درباره علت ممنوعیت خرید و فروش دارو در فضای مجازی اظهار داشت: اولین نکته‌ای که در این باره باید مورد توجه قرار بگیرد این است که اقدامات مربوط به تجویز دارو فرایندی تخصصی محسوب می‌شود. روال کار به این شکل است که حتما باید طبق نظر پزشک و بر اساس نوع بیماری معاینات بالینی بر روی فرد بیمار انجام بگیرد و سپس پزشک بر اساس تشخیصی که درباره نوع بیماری می‌دهد به تجویز دارو بپردازد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که در فضای مجازی داد و ستد و خرید و فروش دارو انجام می‌گیرد بدون در نظر گرفتن شرایط بالینی بیمار و فقط بنابر اظهارات خود بیمار دارو عرضه می‌شود. براساس آنچه هم که در فضای مجازی مورد رصد قرار گرفته اکثر دارو‌های عرضه شده غیرمجاز و دارو‌های قاچاق هستند. برای همین طبق مقررات هرگونه واگذاری و فروش دارو در فضای مجازی جرم محسوب می‌شود. از این بابت فقط چند داروخانه مجاز هستند که البته این‌ها حضور فیزیکی هم دارند. در واقع این چند داروخانه‌ای که مجاز هستند هم حضور فیزیکی دارند و هم مجوز‌های لازم برای فعالیتشان را از وزارت بهداشت گرفتند. این چند داروخانه‌ی مجاز می‌توانند شماری از دارو‌های خاص را پس از طی کردن مراحلی مانند اسکن نسخه پزشک به دست بیمار برسانند. در غیر این موارد واگذاری اقلام دارویی در فضای مجازی جرم محسوب می‌شود.

معاون اجتماعی پلیس فتا درباره رصد فعالیت‌های تبلیغی پاره‌ای از پزشکان در فضای مجازی و اقدامات بعضا کلاهبردارانه یا منافی عفت ادامه داد: این نوع تخلفات بیشتر در حوزه جراحی‌های زیبایی اتفاق می‌افتد. متاسفانه ما شاهد این هستیم که اکثرا در شبکه اجتماعی اینستاگرام پزشکان برای تبلیغ کار خودشان یا نوع جراحی‌های زیبایی مختلفی که انجام داده اند از تصاویر بدون حجاب بیماران و بعضا تصاویر نامتعارف مدل‌ها استفاده می‌کنند. چنین اقدام‌هایی به عنوان جرم مورد شناسایی قرار می‌گیرد. اگر اینگونه موارد از سوی پلیس فتا رویت بشود که شئونات اخلاقی و اسلامی رعایت نشده باشد حتما برخورد‌های لازم صورت خواهد گرفت.

پاشایی در پاسخ به اینکه پلیس فتا برای شناسایی و برخورد با این نوع تخلفات در فضای مجازی چه تمهیداتی در نظر گرفته اذعان کرد: پلیس فتا از طریق گشت‌های مجازی مبادرت به رصد این فضا می‌کند. بعضی تخلفاتی هم که اتفاق می‌افتد را خود شهروندان به ما گزارش می‌دهند. اگر ما ببینیم که صفحه منتصب به یک پزشک در فضای مجازی مرتکب چنین تخلفاتی شده باشد حتما برخورد‌های لازم را صورت خواهیم داد. البته مواردی را هم داشته ایم که فرد متخلف اصلا پزشک نبوده و با نام و اعتبار شخص دیگری در حال سوء استفاده بوده و از بیماران مبالغی را به عنوان بیعانه یا هزینه درمان اخذ می‌کرده و بعد هم هیچ خدمات درمانی به آن‌ها ارائه نمی‌داده است. یا موارد دیگری که فرد متخلف بدون داشتن مدرک دکترای پزشکی به طبابت می‌می پرداخته است. گاهی چنین مواردی را هموطنان گزارش می‌دهند و بسیاری از موارد مربوط به این تخلفات را هم خود پلیس فتا در گشت‌های فضای مجازی شناسایی می‌کند. مواردی هم وجود داشته که پزشکانی در فضای مجازی رعایت خطوط قرمز را نکرده اند و توسط پلیس فتا به مراجع قضایی معرفی شده اند.

وی در پایان در واکنش به اینکه آیا پلیس فتا برای مقابله با فروش مجازی دارو با دیگر دستگاه‌ها و نهاد‌ها همکاری و هم افزایی دارد یادآور شد: روال کار مربوط به شناسایی و کشف جرائم مربوط به فروش غیرمجاز دارو یا دارو‌های تقلبی به این صورت است که ما باید ابتدا از خود وزارت بهداشت استعلام‌های لازم را بگیریم. بیشتر اوقات هم مسوولان محترم وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو موارد مربوط به جرائم این حوزه را به ما گزارش می‌دهند. گاهی اوقات هم خود ما تخلفات را شناسایی می‌کنیم. در هر حال پلیس فتا در خصوص برخورد با تخلفات مربوط به داد و ستد غیرمجاز دارو در فضای مجازی با دیگر دستگاه‌ها ارتباط و همکاری دارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=58794
  • 34 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.