تاریخ : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از عملکرد شهردار تهران در تکثر سلایق فرهنگی در شهر پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران جزئیات فروش آنلاین میوه در میادین و میوه و تره‌بار تهران شیوه‏‏‌های معدن‌کاری با مسئولیت اجتماعی تغییر سقف برداشت از حساب بانکی افزایش تعطیلی‌ها مخالف تحقق شعار سال بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس تاثیر تحریم‌های تازه بر نفت ایران ۵۸ ‌درصد عرضه شمش فولادی بدون مشتری ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران تایید اصلاح قانون بیمه‌کارگران ساختمانی توسط شورای نگهبان آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا ورود ۵۰۰۰ اتوبوس جدید تا پایان سال به تهران آغاز رویداد «ایمنی حمل و نقل» در پایتخت از امروز ضرورت ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران انتقاد از عملکرد شهرداری در توجه به معماری ایرانی- اسلامی انتقاد از نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها اعلام زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن تشکیل کمیته تحقق شعار سال در شهرداری تهران رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم

3

فوت ناشی از واکسن کرونا نداشتیم

  • کد خبر : 56156
  • 21 اردیبهشت 1400 - 13:46
فوت ناشی از واکسن کرونا نداشتیم
معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: پس از بررسی پرونده‌ها، متوجه شدیم بیشتر آمار فوت ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای بوده و عوارض خاصی بعد از تزریق واکسن کرونا مشاهده نشده‌است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: ما سامانه‌ای در وزارت بهداشت داریم که به طور مرتب عوارض واکسیناسیون در تمام افراد دریافت‌کنندگان واکسن در آن ثبت می شود. عوارضی که تاکنون داشتیم عوارض متعارف واکسیناسیون مانند درد محل تزریق، درد استخوانی و تب خفیف بوده است که اغلب پس از تزریق واکسن‌های ویروسی اتفاق می افتد.

جان بابایی درباره برخی اخبار مبنی بر فوت پس از تزریق واکسن ادامه داد: در دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت کمیته علمی داریم و تمام پرونده این افراد بررسی و پس از تحلیل گزارش می شود. باید توجه داشت که واکسیناسیون در افراد بالای ۸۰ سال شروع شده است.

وی افزود: بسیاری از عزیزانی که فوت می‌کنند ممکن است بیماری زمینه ای داشته باشند. ما در سال ۴۰۰ هزار فوتی غیرکرونا داشتیم؛ به طور متعارف مهمترین علت مرگ و میر سن بالاست و ممکن است این افراد به دلیل نارسایی کلیوی، دیابت و فشارخون پیشرفته، بیمار قلبی و عروقی فوت شوند.

جان بابایی ادامه داد: پس از بررسی پرونده ها، متوجه شدیم بیشتر آمار فوت ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای بوده است. عوارض خاصی بعد از تزریق واکسن کرونا مشاهده نشده است و خوشبختانه تاکنون بنابراین مردم نسبت به عوارض واکسن نگران نباشند.

معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: در دوران اوج کرونا ما خدمات‌ غیر اورژانس را کم کردیم. ظرفیت همه مراکز دولتی، تامین اجتماعی، خصوصی، خیریه و سازمان هایی مانند نیروهای مسلح، اولویت کرونا بود. با کاهش موارد کرونا از همکارانمان خواهش کردیم تا هرچه زودتر خدمات غیر اورژانس را هم ارائه دهند، اگرچه در تمام این مدت ما خدمات اورژانسی داشتیم به طوریکه در فروردین ۱۴۰۰ در مقایسه با سال گذشته میزان حوادث جاده‌ای ۶ برابر بود و به همه آسیب دیدگان خدمات داده شد.

او درباره راه‌اندازی سامانه برای ثبت انسولین قلمی و اطلاعات بیماران گفت: سال گذشته تجربه خوبی داشتیم و توزیع داروهای بیماران هموفیلی ام اس و پیوندی را بر اساس یک حواله الکترونیکی شروع کردیم. خیلی از خطا ها و سوء استفاده ها شناسایی و از بروز آنها جلوگیری شد؛ حتی در برخی موارد شاهد کاهش ۲۰ درصد مصرف این داروها بودیم .

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: سازمان غذا و دارو در ماه‌های پایانی سال ۹۹ میزان توزیع انسولین قلمی را دو برابر ماه های ابتدایی سال انجام داد، به طوریکه میزان انسولین های قلمی توزیع شده به سه میلیون و ۶۰۰ هزار انسولین رسیده بود.

او افزود: به دانشگاه‌های پزشکی اعلام کردیم تا پایان اردیبهشت تمام اطلاعات بیماران دیابتی دریافت کننده انسولین قلمی را در سامانه بیماران نادر وارد کنند و بعد از احصای اطلاعات میزان انسولین قلمی و دریافت کنندگان آن مشخص خواهد شد و بر این اساس توزیع انسولین قلمی صورت خواهد گرفت. به این ترتیب انسولین قلمی برای بیماران دیابتی در نزدیکترین داروخانه محل زندگی فرد در دسترس خواهد بود.

جان بابایی گفت: بیماران دیابتی می‌توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی منطقه، اطلاعات خود را ثبت کنند یا اگر این امکان نیست می توانند به مراکز بیمارستانی که درمانگاه دیابت دارند، مراجعه کنند. ما حدود ۵۵۰ مرکز دیابت بیمارستانی در سطح کشور داریم که در آنجا اطلاعات بیماران راستی‌آزمایی و ثبت می‌شود. براین اساس نگرانی بیماران در جهت تامین انسولین قلمی به حداقل خواهد رسید.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به کاهش مرگ و میر در موج چهارم کرونا گفت: در این دوره باوجود اینکه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان ها برای خدمات بستری و سرپایی دو برابر موج های قبلی بود، میزان مرگ و میر نسبت به قبل کمتر شده بود و به نصف آمار گذشته رسید البته همین تعدادی که فوت کردند هم مایه تأسف است و قابل جبران نیست.

وی بیان کرد: با تلاش کادر بهداشت و درمان این شرایط ایجاد شد که میزان بالای مرگ و میری که در مقایسه با برخی کشورها انتظار داشتیم، اتفاق نیفتد زیرا در این مدت تلاش زیادی شده بود. در این مدت مهارت پرسنل در مواجه با کرونا و دسترسی به امکانات کمک تنفسی بیشتر شد. همچنین توانستیم کلینیک سرپایی در کنار بیمارستان‌ها راه‌اندازی کنیم تا بلافاصله بیماران شناسایی و درمان آنها زودتر شروع شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=56156
  • 15 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.