تاریخ : یکشنبه, ۶ اسفند , ۱۴۰۲

اخبار لحظه

ارزآوری ۱۶ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در یک سال گذشته ایران جزء تولیدکنندگان برتر محصولات پروتئینی رشد ۵.۱ درصدی اقتصاد ایران در پاییز کاهش ۲۲ درصدی تولید زغال سنگ در ایران دهک‌های یک تا هفت درآمدی مشمول یارانه مضاعف تاثیر کلسیم بر تقویت حافظه رونق مشارکت سیاسی نشان از پویایی نظام اجتماعی بارش برف در پایتخت جزئیات ‌ثبت ملی باغ هشت هکتاری رامسر اجرا ۱۲۰ طرح پتروشیمی در کشور طرح جدید برای نظافت پایتخت انتخاب هوشمندانه راهبردهای توسعه صنعت پتروشیمی در دولت سینزدهم مخالفت با افزایش ۲ درصدی حقوق کارمندان ضرورت پایش تراکنش‌های غیرواقعی نانوایان ضرورت طراحی سند کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه کار ضرورت تکمیل سازه پارکینگ نیایش تا پایان تابستان پیش بینی بودجه برای خرید اتوبوس‌های جدید پایتخت در سال آینده مواد غذایی مفید در درمان آنفولانزا تکلیف نهایی پدیده لیگ و استقلال جزئیات فعالیت میادین “میوه و تره‌و‌بار و مراکز منتخب معاینه فنی خودرو تهران” در روز یکشنبه اجرای نورپردازی سه بُعدی در پایتخت احتمال کولاک برف در تهران صادرات غیرمجاز محصولات فولادی ایرانی به کشورهای همسایه افزایش تولید محصولات فولادی فعالیت ۱۵ مرکز معاینه فنی تهران در روز نیمه شعبان ارتباط درد دست چپ با حمله قلبی جزئیات نحوه اعتراض به دهک‌بندی یارانه‌ها ثبت نام نامزدهای مجلس در سامانه «انتخاب ایران» آئین نامه‌ها مانع از اجرای قانون رتبه بندی معلمان صادرات بیش از ۹۰ درصد آهن اسفنجی در تابستان جزئیات پروژه ساخت مسکن صنعتی در تهران جزئیات عوارض شهری در سال ۱۴۰۳ نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دکترا ضرورت بهره‌گیری از دوچرخه‌ در تهران اعلام سقف نرخ سود سپرده‌های بانکی افزایش ۳۰ درصدی ­تولید ماشین‌آلات معدنی

3

عادت‌های اشتباه در پیشگیری از سرطان را بشناسید

  • کد خبر : 5390
  • 22 آذر 1397 - 19:06

حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید یک سری از باور‌ها و عادت‌هایی که تاکنون تصور می‌کردید در پیشگیری از سرطان موثرند در واقع اینگونه نیستند. به گزارش سرویس سلامت افق تهران، حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید یک سری از باورها و عادت‌هایی که تاکنون تصور می‌کردید در پیشگیر از سرطان موثرند در واقع اینگونه […]

حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید یک سری از باور‌ها و عادت‌هایی که تاکنون تصور می‌کردید در پیشگیری از سرطان موثرند در واقع اینگونه نیستند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید یک سری از باورها و عادت‌هایی که تاکنون تصور می‌کردید در پیشگیر از سرطان موثرند در واقع اینگونه نیستند.

مصرف مکمل ویتامین D

بیماران سرطانی معمولا کمبود ویتامین D دارند و به همین دلیل دانشمندان به دنبال این بودند که آیا مصرف مکمل ویتامین D می‌تواند در برابر سرطان از ما محافظت کند یا نه. اما مطالعه‌ای که روی ۲۳۰۰ زن یائسه سالم انجام شد نشان داد بعد از چهار سال آنهایی که مکمل ویتامین D3 و کلسیم مصرف کرده بودند، ریسک ابتلا به سرطان در آنها کاهش نیافته بود. این یافته‌ها در مطالعه‌ای بزرگتر نیز تائید شد. محققان طی پنج سال، بیش از ۲۵۰۰۰ بزرگسال سالم را مورد پیگیری قرار دادند و دریافتند ویتامین D نسبت به دارونما، عملکرد بهتری در پیشگیری از سرطان یا مرگ‌های مرتبط با سرطان نداشته است.

مصرف مکمل روغن ماهی

در بررسی‌هایی که روی ۲۵۰۰۰ فرد سالم انجام شد محققان می‌خواستند بدانند آیا اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند در برابر سرطان تهاجمی از ما محافظت کنند. بعد از پنج سال آنها دریافتند هیچ تفاوت قابل توجهی از جهت آمار سرطان میان افرادی که مکمل روغن ماهی مصرف کرده بودند و آنهایی که از این مکمل استفاده نکرده بودند وجود نداشت.

مصرف مکمل ویتامین E

ویتامین E یک آنتی اکسیدان است و به همین علت دانشمندان این سوال برای‌شان مطرح شده بود که آیا ممکن است این ویتامین بتواند در پیشگیری از سرطان عملکردی داشته باشد. ۱۴۶۰۰ فرد سالم به مدت ۱۰ سال، ویتامین E، ویتامین C و یا دارونما مصرف کردند و وضعیت سلامتی‌شان به مدت ۴ سال بعد پیگیری و کنترل شد و نتایج نشان داد هیچکدام از این ویتامین‌ها نتوانسته بودند در برابر سرطان پروستات یا هر نوع سرطان دیگری از این افراد محافظت کنند.

خوردن غذاهای ارگانیک

آنهایی که به سالم بودن غذاهایی که می‌خورند بسیار اهمیت می‌دهند احتمالا به تیترهای خبری که گزارش می‌کنند در تحقیقات انجام شده ارتباط غذاهای ارگانیک با کاهش نرخ سرطان ثابت شده است بسیار علاقه مندند. حدود ۶۹۰۰۰ بزرگسال فرانسوی گزارش دادند که چقدر غذای ارگانیک مصرف می‌کنند و پژوهشگران بررسی کردند که چند نفر از آنها دچار سرطان شدند. بعد از هفت سال پیگیری، نتایج نشان داد هر چه افراد بیشتر غذای ارگانیک مصرف کرده بودند، ریسک سرطان‌شان پایین‌تر بود. این نتیجه به اندازه کافی امیدوارکننده است اما در مورد همه‌ی افراد صدق نمی‌کند. ریسک سرطان در مصرف کننده‌های غذای ارگانیک در میان مردان، جوانان و یا افرادی که به طور کلی تغذیه‌ی با کیفیتی داشتند تغییری نکرده بود.

 

مطالعه‌ی بزرگ دیگری نیز نتوانسته بود ارتباطی میان تعداد دفعات مصرف غذای ارگانیک و ریسک سرطان پیدا کند.

چکاپ‌های پزشکی

اینکه پزشک‌تان انواع تست‌های تشخیصی سرطان را برای‌تان انجام دهد باعث نمی‌شود جلوی بروز این بیماری را در اولین مرحله‌ی آن بگیرید. هرچند چکاپ‌هایی مانند تست سرطان سینه در زنان ۵۰ سال به بالا، سرطان تخمدان در زنان زیر ۶۵ سال، سرطان کولورکتال در افراد ۵۰ تا ۷۵ سال و سرطان ریه در سیگاریهای ۵۵ تا ۸۰ سال به پزشکان کمک می‌کند درمان بیماری را زودتر شروع کنند اما این موضوع لزوما در مورد انواع دیگر سرطان‌ها صادق نیست. مگر اینکه ریسک فاکتورهایی داشته باشید یا علائمی در شما بروز کرده باشد.

نوشیدن شراب قرمز

کارشناسان عقیده دارند نوشیدن الکل نباید تبدیل به عادتی به بهانه‌ی سلامتی شود. هر چند رزوراتول موجود در شراب قرمز که یک آنتی اکسیدان است در برابر سرطان خاصیت محافظت کنندگی دارد اما کارشناسان می‌گویند دلیل نمی‌شود چراغ سبزی برای نوشیدن شراب باشد. مطالعات نشان داده‌اند آنهایی که شراب قرمز می‌نوشند در برابر سرطان پروستات، سرطان تخمدان و یا سرطان کولورکتال مصون نیستند. به طور کلی حتی مقدار کم تا متوسط از الکل می‌تواند ریسک سرطان را تا حدودی افزایش بدهد.

ننوشیدن قهوه

عده‌ای از افرادی که عادت به نوشیدن قهوه دارند ممکن است گاهی نگران این بشوند که مبادا قهوه ریسک ابتلا به سرطان را در آنها بالا ببرد. دانه‌های قهوه وقتی که برشته می‌شوند ماده‌ای شیمیایی و تقریبا سرطانزا به نام آکریلامید تشکیل می‌شود، اما میزان آن خیلی پایین‌تر از آنی است که خطرناک باشد. در سال ۲۰۱۶ بررسی روی ۳۱ مطالعه صورت گرفت که معلوم کرد هر چه افراد بیشتر قهوه بنوشند، ریسک مرگ‌شان در اثر سرطان پایین‌تر خواهد آمد، البته به این شرط که سیگار نکشند.

داشتن رژیم غذایی قلیایی

خون به طور طبیعی از جهت معیار pH به سمت قلیایی بودن تمایل دارد ( ضد اسیدی بودن) و شواهد نشان می‌دهند سلول‌های سرطانی در محیط‌های اسیدی پیدا می‌شوند. این دو فاکتور منجر شده این ادعا بوجود بیاید که داشتن رژیم غذایی قلیایی و اجتناب از غذاهای بسیار اسیدی مانند قند، فرآورده‌های شیری، میوه‌ها و گندم می‌تواند جلوی رشد تومور سرطانی را بگیرد. اما تاکنون هیچ آزمایش و تحقیقی نتوانسته ارتباطی میان رژیم‌های غذایی قلیایی و جلوگیری از سرطان پیدا کند.

یک دلیل آن این است که ظاهرا این سلول‌های سرطانی هستند که محیط اسیدی درست می‌کنند و عکس آن صادق نیست. چیزی که شما می‌خورید تاثیر چندانی روی سطح pH خون‌تان ندارد زیرا بدن شما در حفظ تعادل اسید و باز، کارش را به درستی انجام می‌دهد. ضمنا رژیم غذایی بسیار قلیایی می‌تواند اسیدیته‌ی بزاق دهان و ادرار را تغییر دهد که ارتباطی به پیشگیری از سرطان ندارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=5390
  • 28 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.