به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران، احمدرضا لاهیجان زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست اظهارکرد: تردیدی نیست که حرکت به سوی توسعه پایدار دریایی، نیازمند حل مشکلات زیست محیطی، حفظ تنوع زیستی پهنه های آبی کشور، مستلزم تدوین ضوابط و مقررات دریایی موثر است که بر پایه برنامههای منسجم تحقیقاتی و علمی تنظیم شده باشند.
وی تصریحکرد: توسعه پایدار محل تلاقی جامعه، اقتصاد و محیط زیست است و امروزه بر اثر بهرهبرداری بیرویه و غیراصولی از منابع و اکوسیستمهای دریایی و آلودگیهای ناشی از فعالیت های ساحلی و فراساحل و حمل و نقل دریایی، خسارتهایی غیرقابل جبران بر پهنه های آبی کشورمان وارد آمده است و تردیدی نیست که عامل انسانی نقش عمدهای در آلودگی محیط زیست دریایی دارد.
به گفته این مقام مسئول البته در مقیاس جهانی باید گفت که از آغاز قرن بیست و یکم، صنعت کشتیرانی نقش خود را به عنوان صنعت پایدار به خوبی ایفاء کرده است و استانداردهای زیست محیطی صنعت حمل و نقل دریایی در دهه اخیر رو به بهبودی گذارده است به گونه ای که با انجام اقداماتی از جمله کاهش میزان سولفور سوخت شناورها، افزایش راندمان و کارایی موتورها، استفاده از سوخت های جایگزین و موارد مشابه، نقش این صنعت در تولید دی اکسید کربن و گرمایش جهانی از ۵ درصد به ۳ درصد کاهش یافته است که این مهم کاملا مبتنی بر شعار امسال که بر نقش کشتیرانی پایدار در سیاره پایدار دلالت دارد، است.
لاهیجان زاده در پایان خواستار شکلگیری اراده ای جدی و عزم ملی و مشارکت قوی برای رفع چالشها و معضلات زیست محیطی دریایی با ایجاد هماهنگیهای میان دستگاهی تمامی ارگان های دریایی کشور به ویژه وزارتخانههای نفت، نیرو، کشور، جهاد کشاورزی، سازمان بنادر و دریانوردی، نیروهای مسلح، صنایع ساحلی و فراساحلی و سایر ذینفعان شد.
لازه به ذکر است، شعار سال ۲۰۲۰ روز جهانی دریانوردی، «کشتیرانی پایدار برای سیارهای پایدار»، تعیین شده است. جمهوری اسلامی ایران همگام با جامعه جهانی هر ساله در دهه اول مهرماه، روز جهانی دریانوردی را با برگزاری مراسمی گرامی میدارد.
انتهای پیام/