افزونه پارسی دیت را نصب کنید

اخبار لحظه

ضرورت تبدیل آذربایجان غربی به قطب تولید طلای ایران افتتاح دفتر مطالعات راهبردی پتروشیمی تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال آینده صدور مجوز تولید ۱۵۰ میلیون تن فولاد جدیدترین قیمت اجاره خانه‌ در سلسبیل تهران ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده تهران ناترازی انرژی مانع از تحقق کامل شعار جهش تولید افزایش دستمزدها گام بلندی به سوی عدالت اجتماعی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی در ۹ ماهه امسال افتتاح ۴ ایستگاه متروی پایتخت در بهار ۱۴۰۴ بارش در تهران از آخرین روز سال افزایش بلیت باغ پرندگان در سال آینده تصویب لایحه تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری تهران اعلام ویژه برنامه‌های نوروزی موزه ملک افزایش ۱۷۰ کیلومتری متروی تهران راه ادویه تنها مسیر ایران برای بازگشت به شکوه گردشگری تاثیر ورزش بر عملکرد مغز جریمه میلیاردی باشگاه پرسپولیس تایید محکومیت پرسپولیس در کمیته استیناف استرس از عوامل موثر بر افزایش وزن کاهش ۱۳ درصدی صادرات زنجیره فولاد ایران انجام همه تعهدات ارزی پتروشیمی‌ها توسعه اقتصادی با مالیات هوشمند تأمین مالی صنایع فولادی و معدنی از بخش خصوصی انتقاد مجلس از قیمت و میزان خوراک تحویلی به پتروشیمی‌ها ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه معادن نقش کلیدی صنعت نفت در ناترازی انرژی تداوم فعالیت سامانه هوشمند سوخت تصویب لایحه الحاق دولت ایران به موافقتنامه وین ضرورت ایجاد سامانه یکپارچه اطلاعات تولید و عرضه کالاهای کشاورزی افزایش ۳۶.۸ درصدی نرخ کرایه تاکسی‌های تهران در سال آینده مشارکت بخش خصوصی در راه‌اندازی بزرگ‌ترین شهربازی پایتخت سرمایه‌گذاری ۳۳۰ میلیون دلاری دولت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی برنامه‌ریزی شهرداری تهران برای ساماندهی دست‌فروشان زیباسازی ۱۰۰ میدان تهران برای نوروز آغاز به کار سامانه خزانه واحد شهرداری تهران از سال آینده

11

دلیل افزایش مصرف دخانیات در زنان

  • کد خبر : 3872
  • ۰۴ آبان ۱۳۹۷ - ۹:۳۲

مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت گفت: صنایع دخانی برای افزایش مصرف دخانیات در گروه سنی پایین و زنان، ترفندهایی را به کار می‌برند، به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران، بهزاد ولی‌زاده درباره آمار مصرف دخانیات در زنان گفت: طبق آخرین آمار سال ۹۵، حدود ۰.۸ درصد زنان بالای ۱۸ سال، مصرف کننده روزانه […]

https://ofoghtehran.ir

مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت گفت: صنایع دخانی برای افزایش مصرف دخانیات در گروه سنی پایین و زنان، ترفندهایی را به کار می‌برند،

به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران، بهزاد ولی‌زاده درباره آمار مصرف دخانیات در زنان گفت: طبق آخرین آمار سال ۹۵، حدود ۰.۸ درصد زنان بالای ۱۸ سال، مصرف کننده روزانه سیگار هستند که در مقایسه با سال ۹۰، این آمار حدود ۰.۱ افزایش یافته است.

همچنین میزان مصرف کل دخانیات در مردان ۲۴ درصد و این میزان درمیان زنان بالای ۱۸ حدود ۳.۸ درصد (متوسط روزانه ۰.۶ درصد) بوده است. آمارها حاکی از این است که افزایش نسبی مصرف دخانیات را در بین زنان داشته‌ایم.  همچنین مصرف دخانیات در گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال در دختران نسبت به پسران افزایش بیشتری داشته است.

سازمان جهانی بهداشت نیز در مطالعات خود ثابت کرده است که مصرف دخانیات در زنان عوارض و خطرات بیشتری نسبت به مردان دارد.

دلایل افزایش مصرف دخانیات در زنان

ولی‌زاده با بیان اینکه صنایع دخانی برای افزایش مصرف دخانیات در گروه سنی پایین و زنان، ترفندهایی را به کار می‌برند، گفت: در کشورهای در حال توسعه یا در کشورهایی به خاطر ارزش‌های فرهنگی‌شان نرخ شیوع مصرف دخانیات در بین زنان پایین است،

 تلاش صنایع دخانی این کشورها بر این است که  بر افزایش میزان مصرف دخانیات در زنان به عنوان یک بازار بکر سرمایه‌گذاری کنند و بیشترین سود را بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: ۸۰ درصد میزان مصرف دخانیات در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد و به همین میزان این کشورها تولید محصولات دخانی را دارند. همچنین کشورهای پیشرفته به دلیل فرار از مالیات ناشی از تولید محصولات دخانی و سودآوری بیشتر، تمرکز خود را برای تامین محصولات دخانی کشورهای در حال توسعه گذاشته‌اند.

ولی‌زاده درباره اقدامات صنایع دخانی برای افزایش مصرف دخانیات در بین جوانان و زنان گفت: یکی از اقدامات صنایع دخانی برای افزایش شیوع مصرف دخانیات، عطر و طعم دادن به محصولات دخانی است.

با این کار جذابیت مصرف دخانیات را در قشرهای جوان و زنان ایجاد می‌کند. استفاده از تنباکوهای معطر در بسیاری از کشورهای جهان بسیار رایج شده است. نزدیک به ۷۰ ماده سرطان‌زا در سیگار شناسایی شده است که تنباکوهای معطر به مراتب مواد سرطان‌زای بیشتری دارند.

وزارت صنعت تولید و واردات مواد دخانی معطر را متوقف کند

وی افزود: در همین راستا برای پیشگیری از تولید مواد دخانی معطر ما از وزارت صنعت درخواست کردیم که تولید و واردات این نوع از محصولات را متوقف کنند. زمانی که تولید مواد دخانی معطر متوقف شود گروهی (زنان و جوانان) که از این محصولات استفاده می‌کردند،

به اجبار به تنباکوهای بدون طعم و عطر روی می‌آورند. به این ترتیب به مرور زمان قشر مصرف کننده محصولات دخانی  به دلیل خاصیت تنباکوهای بدون طعم، میانسالان و افراد مسن می‌شوند.

ترفندی به نام سیگارهای “اسلیم”

به گفته وی، یکی دیگر از ترفندهای صنایع دخانی تنوع در محصولات دخانی مانند تنباکوها و تهیه بسته‌بندی‌های جذاب برای آن‌هاست. برای مثال یکی از این اقدامات تولید سیگارهای باریک با نام اسلیم است که علاوه بر جذابیت، این تصور گمراه‌کننده را به مصرف کننده تحمیل می‌کند که مصرف سیگارهای باریک ضرر کمتری دارد.

افزایش ۴۰ درصدی مصرف قلیان

 ولی‌زاده درباره مصرف قلیان و افزایش روند آن نیز گفت: در ایران در سال ۹۰ تا ۹۵ حدود ۴۰ درصد افزایش مصرف قلیان را شاهد بوده‌ایم، تمامی این موارد نشان می‌دهد صنایع دخانی تمام تمرکز خود را برای افزایش مصرف دخانیات و وابستگی به نیکوتین خصوصا قلیان در زنان و قشر جوان گذاشته‌اند.  در حال حاضر مصرف قلیان یک معضل برای کشور ما و کشورهای مشابه است؛ چراکه این وسیله در بسیاری از تفریحات مانند جمع‌های خانوادگی یا دورهمی‌ها استفاده می‌شود. طبیعتا مصرف قلیان در یک دوره زمانی منجر به مصرف سیگار و سایر محصولات دخانی می‌شود.

 مواجهه با دود نیز سرطان‌زاست

مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت در ادامه تاکید کرد: حدود هشت درصد زنان و ۲۲ درصد از مردان در محیط‌های کاری اعم از اماکن عمومی یا ادارات مواجهه با دود دخانیات دارند. علی رغم اینکه ممنوعیت استعمال دخانیات را در اماکن عمومی تصویب کردیم، همچنان در اماکن عمومی مواجهه با دود استعمال دخانیات زیاد است.

وی در پایان گفت: بنا بر آمار سال ۹۵ در محیط‌های منازل هم حدود ۲۵ درصد از زنان در معرض دود دخانیات هستند. این آمار نگرانی بیشتری را به وجود می‌آورد و نشانگر این است که آگاهی‌های لازم از خطرات استعمال دخانیات و دود ناشی از آن وجود ندارد.  خطر ابتلا به بیماری‌ها و سرطان‌ها در کسانی که در معرض دود سیگار هستند، نیز افزایش می‌یابد. بنابراین باید آگاهی و آموزش‌های لازم را به مردم ارایه دهیم.

 

انتهای پیام/

ایسنا

بیشتر بخوانید

 

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=3872
  • 186 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی