تاریخ : دوشنبه, ۲۶ آبان , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

جلوگیری از آسیب به شهر با رعایت مصوبات شورا حمل و نقل از مهم‌ترین چالش‌های مدیریت شهری ایران نیازمند هوشمندسازی توزیع کالاهای اساسی کاهش شدید ساخت و ساز در کشور افزایش قند خون در پی مصرف قندهای طبیعی اعمال نرخ سوم برای کارت سوخت جایگاه‌ها تایید افزایش حقوق بازنشستگان راه‌اندازی سامانه «سیمین» برای تسهیل و هوشمندسازی خدمات یارانه نقدی بازسازی ناوگان اتوبوسرانی از اولویت‌های اصلی مدیریت شهری تامین اتوبوس از اولویت‌های شورای شهر تهران افزایش تولید آسفالت در کشور ضرورت رفع اختلافات با آبفا درباره نرخ فروش پساب برای آبیاری فضای سبز ضرورت دریافت مجوز دولت از مجلس برای حذف ارز ترجیحی تغییر شیوه پرداخت کالابرگ شیوع آنفولانزا و کرونای تیغی در کشور بهره‌برداری از متروی شهرری تا پایان سال ۱۴۰۴ کمک شورای شهر برای انتقال آب طالقان و لار به تهران جزئیات تخریب سکوی نمایش تئاتر شهر انتقاد از تخریب کاخ مروارید مهرشهر کرج من و تو، فاصلۀ عمیق موسیقی با مخاطب آغاز طراحی و جانمایی ورزشگاه مدرن در پایتخت کالابرگ‌ الکترونیکی از خطوط قرمز مجلس ژنتیک و افزایش سن از عوامل مؤثر در بروز آلزایمر افزایش خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی در پاییز قیمت زمین عامل اصلی گرانی قیمت مسکن افزایش ترجیحی نرخ ارز عامل افزایش قیمت کالاهای اساسی افزایش ۶۰ درصدی قیمت لبنبات در بازار جزئیات تغییر تخصیص طرح کالابرگ به شهروندان افزایش ۵۰ درصدی حقوق در انتظار بازنشستگان تحقق عدالت در پایتخت در گرو تحقق اهداف دوره ششم مدیریت شهری اصلاحات جدید در انتظار حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت تداوم پرداخت یارانه‌ و کالابرگ به نیازمندان در سال آینده کمبود اتوبوس در حمل و نقل تهران جذب سرمایه‌گذار در گرو ثبات قوانین اقتصادی ماینرها از دلایل اصلی ناترازی برق درخواست نماینده مجلس از وزارت نیرو برای مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارز

4

امضاء تفاهم نامه معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و ستاد مبارزه با مواد مخدر

  • کد خبر : 23438
  • 16 آذر 1398 - 21:46
معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و ستاد مبارزه با مواد مخدر به منظور درمان، نگهداری، بازتوانی و پیشگیری اولیه، کنترل وکاهش اعتیاد؛ تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران، این تفاهم نامه که روز شنبه به امضای دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دکتر اسکندر مومنی دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر رسید، در راستای افزایش آگاهی و توانمندی زنان در مقابل آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد و قاچاق مواد مخدر و روان گردان ها و همچنین ضرورت توجه به نقش محوری زنان در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی در محیط خانواده منعقد شده است.

۳۳ درصد جمعیت معتادان دنیا را زنان تشکیل می‌دهند

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان اینکه در دنیا ۲۸۰ میلیون نفر مصرف‌کننده موادمخدر وجود دارد، گفت: ۳۳ درصد این آمار مربوط به زنان است.

دکتر اسکندر مؤمنی در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان این مطلب گفت: آمار اعتیاد زنان در جمعیت معتادان جوامع سنتی و آسیایی ۱۰ درصد، امریکای لاتین ۳۰ درصد و کشورهای اروپایی ۴۰ درصد است.

وی اظهار کرد: در کشور دو میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد داریم که ۱۵۶ هزار نفر از آنان، زنان هستند؛ یعنی ۶ درصد جمعیت معتادان کشور را زنان تشکیل می‌دهند.

دبیرکل ستاد گفت: تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر در جمعیت فعال کشور، ۵.۴ درصد است که زنان معتاد نیز نسبت به کل جمعیت فعال کشور ۰.۶درصد (شش دهم درصد) را شامل می‌شوند.

مؤمنی با بیان اینکه بیشترین زنان مبتلا به اعتیاد در گروه سنی ۲۳ تا ۴۴ سال قرار دارند، افزود: ۴.۷ درصد جمعیت دانشجویان کشور مصرف مواد مخدر دارند که این آمار در زنان و دختران دانشجو ۲.۱ درصد است.

وی ادامه داد: در شیوع شناسی اخیر، ۶۶ درصد از کل جمعیت کشور برای مشارکت در امر پیشگیری از اعتیاد اعلام  آمادگی کرده‌اند و این رقم در بین زنان  ۶۸ درصد می‌باشد. همچنین مقاومت زنان در برابر مصرف مواد مخدر سه برابر است .

دبیرکل ستاد با بیان اینکه وقتی صحبت از زنان می‌شود، هم بحث جمعیت زنان و هم خانواده مطرح می‌شود، گفت: زنان رکن و ستون اصلی خانواده در پیشگیری از مواد هستند و بیش از ۳۰ درصد زنان معتاد گفته‌اند که اصلاً فکر نمی‌کردند، روزی معتاد شوند.

مؤمنی گفت: از این حیث زنان می‌توانند در امر پیشگیری نقش مؤثر و ویژه داشته باشند. هر چند که قبول داریم بخش زنان کمی مغفول مانده و باید توجه بیشتری به این جمعیت داشته باشیم.

وی در پایان با بیان اینکه رویکرد کلی تفاهم‌نامه پیشگیری از اعتیاد است، گفت: این تفاهم‌نامه با معاونت زنان باید منتج به یک دستورالعمل اجرایی شود و کمیت‌پذیر و مشخص شود و ظرف دو سال ستاد و معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری باید مفاد این تفاهم‌نامه را انجام دهند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به اقدامات و تلاش های معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در زمینه مقابله با آسیب های اجتماعی بویژه اعتیاد در بین زنان و خانواده ها از زاویه دید پیگیری و توان افزایی در جوامع محلی در معرض تهدید، تاکید کرد: ‌مهم ترین اقدام این معاونت تمرکز  بر ظرفیت سازی است که در همین راستا طرح ارتقا تاب آوری و گفت و گوی ملی خانواده در سراسر کشور اجرایی شده است.

دکتر ابتکار با اشاره به اینکه طرح ارتقا تاب آوری با کمک تسهیلگرانی موفق و خوب در ۹۴۰ نقطه کشور اجرایی شده است، افزود: تمرکز اصلی بر نقاط پرآسیب بویژه در حاشیه تهران و سایر کلان شهرها خواهد بود که این طرح به توان افزایی جامعه محلی و در نهایت ایجاد تشکیلات موثر از جمله صندوق های خرد یا تعاونی ها برای اشتغالزایی می انجامد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص اجرای طرح گفت و گوی ملی خانواده با همکاری وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری، صداو سیما و انجمن های غیر دولتی، گفت: خانواده منسجم، نقش حمایتی و مقابله با آسیب های اجتماعی را به خوبی ایفا می کند و در غیر اینصورت خانواده دروازه اعتیاد می شود.

دکتر ابتکار اجرای طرح مهارت های ارتباطی در خانواده در ۳۱ استان کشور و در مرحله بعد سایر استان ها را از جمله اقدامات معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در راستای طرح گفت و گوی ملی خانواده برشمرد و ادامه داد: در این طرح به مهارت های فردی که برای زندگی سالم ضروری است، توجه شد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه یکی از زیر شاخه های طرح گفت و گوی ملی خانواده، طرح گفت و گوی بین نسلی است، تاکید کرد: با اجرای طرح گفت و گوی بین نسلی، شکاف های اصلی جامعه ایران که با توجه به تحولات فن آوری در جهان سرعت گرفته است، کاهش می یابد.

دکتر ابتکار با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی با هدف اشتغالزایی یکی از راهکارهای مهم پیشگیری از آسیب های اجتماعی بویژه اعتیاد است، تصریح کرد: در این راستا با توجه به نقش زنان سرپرست خانوار در مقابله با آسیب های اجتماعی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۱۲ هزار زن سرپرست خانوار با هدف توجه به مشاغل نوین خانگی هدف گذاری شده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به نقش سازمان های مردم نهاد و اهمیت برون سپاری در راستای توان افزایی و پیشگیری از اعتیاد در کشور اشاره کرد و گفت:‌ ۲ هزار و ۷۰۰ سازمان مردم نهاد(سمن ) در حوزه زنان و خانواده در حال فعالیت هستند و طرح توان افزایی این سازمان ها در دستور کار معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده بود که در دوره ۴ روزه و به صورت منطقه ای بیش از یکهزار سازمان مردم نهاد تحت پوشش قرار گرفته است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=23438
  • 117 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.