به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران، در چند روز اخیر مقوله چندهمسری به یکی از بحث های اصلی در محافل خبری تبدیل شده است، برگزاری کارگاهها و همایش های مختلف در راستای ترویج چند همسری و خانوادههای چندهمسر صدای فعالان حقوق زنان، کارشناسان، صاحب نظران و متفکران را درآورده است..
برخی افراد مقدس نما و در ظاهر مذهبی در شرایطی بر طبل چندهمسری و نقش آن در افزایش ازدواج و کاهش آمار دختران مجرد می کوبند و به صحبتها و نظرات غیر کارشناسی خود رنگ و بویی دینی می بخشند که به هیچ عنوان شرط رعایت عدالت و مساوات مطرح شده در اسلام برای چندهمسری و تعدد زوجین را درک نکرده و به دنبال سوء استفاده از دستورات دین مبین اسلام هستند تا به بولهوسی های خود قالب شرعی ببخشند.
با نگاهی اجمالی به زندگانی عاملان دینی و شخصیت های بزرگ معاصر که الگوی علمی و عملی امروز جامعه ما قلمداد می شوند متوجه می شویم که علی رغم نائل شدن به درجات والای دینی و اخلاقی و توانایی بیشتر در برقراری عدالت و مساوات بین زوجین خبری از چندهمسری نبوده و تا لحظه آخر عمر به تنها همسر خود وفادار مانده و کانون خانواده و زندگی مشترک را با عشق و تعهد حفظ کردند.
نمونه بارز شخصیت های معنوی معاصر میتوان به امام راحل اشاره کرد که در تمام طول عمر گرانقدر خویش به همسر خود وفادار مانده و در تمام شرایط بر اهمیت حفظ کانون گرم خانواده و پایه های زندگی مشترک تاکید داشتند، کانون گرمی که می تواند با بحث های غیر کارشناسی مانند چند همسری متزلزل شده و آسیبهای روانی و اجتماعی خطرناکی را به جامعه تحمیل کند.
از این رو مقام معظم رهبری نیز به شدت با پدیده چندهمسری مخالفت کرده و در بیانات خود به صراحت اعلام کردند مطرح کردن چندهمسری حتی به شوخی نیز میتواند موجب دلسردی بانوان شود و به اعضای بیت خویش هشدار دادند در صورتی که همسر دومی اختیار کنند از بیت اخراج می شوند.
در این شرایط عدهای تصور می کنند با برگزاری کارگاهها و همایش های دو ساعته و انتشار پوسترهای جعلی چند همسری در جهت مقابله با روحیات درونی بانوان حس تعلق، مالکیت و تلاش برای حفظ زندگی مشترک را بر هم زده و افزایش آمار دختران مجدد را تابعی از مقوله تک همسری میدانند.
نظر صریح و قاطع رهبر معظم انقلاب درخصوص چندهمسری می تواند حجت را بر تمام مذهبی نماها و مقدس مابانی که در ظاهر با هدف افزایش آمار ازدواج بنیان خانواده ها را متزلزل می کنند تمام کرده و خط بطلانی بر غرض ورزی ها یا فهم ناقص آنها از دستورات دینی باشد.
اتفاقی که نه با عرف و هنجار خانوادههای ایرانی مطابقت داشته و نه در شرایط امروزی جامعه امکان برقراری کامل شرط عدالت و مساوات بین زوجین برای شرعی بودن چندهمسری وجود دارد.
عالیه شکربیگی، رئیس کارگروه خانواده در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری دراین خصوص بیان کرد: افرادی که چندهمسری را تبلیغ می کنند، تیشه به ریشه خانواده در ایران می زنند، آنها باید به این موضوع توجه داشته باشند که این مقوله در فرهنگ ما قابل قبول نبوده، نیست و نخواهد بود.
محمد مهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در حال حاضر اولویت کشور ازدواج جوانان است، گفت: از کسانی که میخواهند در خصوص ترویج چندهمسری فرهنگسازی یا کمک کنند، خواهش میکنم که این هزینه را به خیرین ازدواج بدهند تا جوانان کشور که دچار موانع اساسی در امر ازدواج هستند، مشکلاتشان حل شود.
طیبه سیاوشی عضو فراکسیون زنان مجلس نیز در خصوص تبلیغ چندهمسری درجامعه بیان کرد: این روزها در حالی موضوع چند همسری در جامعه ما به راه افتاده که صحبت کردن در مورد آن بسیار مشمئزکننده است، چه برسد بخواهیم آن را اجرا کنیم. چند همسری در عرف و فرهنگ ایرانی جایی ندارد و نمیدانم این کار و حرکت، توطئه چه کسانی است.
انتهای پیام/