به گفته شنواشناس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بسیاری از آنتی بیوتیک ها خطرات جدی برای شنوایی و سیستم تعادلی بدن به همراه دارند.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، احمدرضا ناظری شنواشناس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: زندگی صنعتی و آلودگی های صوتی در محیط و قرار گرفتن در معرض سرو صدا موجب کم شنوایی می شود.
وی افزود: افرادی که به صورت طولانی مدت در معرض سر و صدا هستند مواجه با صدا دارند میزان دقتشان کاهش می یابد، قرار گرفتن در معرض سرو صدا در صورتی که فرد را دچار کاهش شنوایی نکند هم موجب می شود فرد در درک گفتار با مشکلاتی روبرو شود.
ناظری تصریح کرد: علاوه بر آن مصرف برخی داروها نیز می تواند موجب آسیب سیستم شنوایی و تعادلی بدن شود، بسیاری از آنتی بیوتیک ها خطرات جدی برای شنوایی و سیستم تعادلی بدن به همراه دارند بنابراین بهتر است مردم از مصرف خودسرانه و بدون نسخه این دارو ها پرهیز کنند.
وی در ادامه بیان کرد: برخی داروهای شیمی درمانی و حتی آسپرینها شنوایی را کاهش داده و منجر به وز وز گوش منجر می شوند، عدم رعایت بهداشت و سلامت گوش نیز منجر به کاهش شنوایی خواهد شد، ضمن این که عدم درمان عفونت گوش یا عفونت های مکرر نیز موجب کاهش شنوایی می شود، هم چنین آسیب های وارد شده به ناحیه سر و گردن موجب مشکلات عدیده شنوایی خواهد شد.
پزشک شنوای شناسی در پایان تصریح کرد: ازدواج های خانوادگی یکی از عوامل مشکلات و اختلالات شنوایی است، بر اساس بررسیهای صورت گرفته این موضوع ثابت شده از این رو در صورتی که در خانواده ای اختلال شنوایی مشاهده شود باید از ازدواجهای فامیلی اجتناب کرد.
انتهای پیام/