تاریخ : سه‌شنبه, ۲۱ مهر , ۱۴۰۵

اخبار لحظه

تفاوت شرایط برگزاری اردوهای دانش‌آموزی در استان‌های کشور شکاف قیمت یک میلیارد تومانی در بازار مسکن تهران جزئیات شارژ کیف پول مادران در سامانه شهرزاد ارتقای شرکت توسعه فضاهای فرهنگی با اجرای پروژه‌های کلان و فرامرزی سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل عمومی با اختصاص نیمی از بودجه شهرداری به توسعه ناوگان هشدار عضو شورای شهر نسبت به تکرار بحران چیتگر و سرخه‌حصار در سایر مناطق تهران توسعه شبکه بزرگراهی تهران با افتتاح چپ‌گرد ستارخان و احداث ۱۴۶ پل فرصت طلایی «تبدیل به احسن» و افزایش متراژ در بازار مسکن تقویم زمان‌بندی واریز یارانه نقدی و مستمری مددجویان در مهر ۱۴۰۵ افزایش اعتبار کالابرگ ۴۰ میلیون نفر مشروط به تکمیل خوداظهاری مدیریت ایرانی بر تنگه هرمز؛ تداوم شروط بازگشایی راهکارهای افزایش تاب‌آوری جامعه در شرایط جنگ اقتصادی لزوم جبران خسارت صنایع آسیب‌دیده توسط وزارتخانه‌های اقتصادی کم‌آبی و بیماری از دلایل اصلی جمع‌آوری درختان در چیتگر افزایش ۴۲ درصدی نرخ خدمات شارژ وسایل نقلیه برقی در سال ۱۴۰۵ آغاز چاپ‌سپاری کتاب‌های درسی سال تحصیلی آینده از هفته جاری تأکید بر رفع موانع تحصیلی و دسترسی برابر کودکان به یادگیری ارتباط میان خواب طولانی و خطر بیماری کلیوی در دیابت نوع ۲ توصیه‌های کلیدی طب سنتی برای رژیم غذایی فصول سرد زنگ خطر روند رو به رشد ابتلا به سرطان در جوانان بازطراحی اساسی محتوای کتاب آمادگی دفاعی پایه نهم اقتصاد ایران در دام رکود و تورم بی‌سابقه؛ سبقت ارقام از دوران جنگ آغاز فاز اجرایی قرارداد ۲۰۰۰ واگن مترو با چین پایش مستمر پل‌های پایتخت توسط معاونت فنی و عمرانی تأکید بر عدم قطعیت تاریخ‌های مطرح‌شده برای انتخابات شورای شهر اولویتِ حضور در کلاس‌های درس و آموزش حضوری در مناطق فاقد خطر تقویت پشتوانه‌ی پژوهشی در تصمیمات شهرسازی شهرداری تهران گره‌گشایی از ترافیک توحید؛ گامی برای ارتقای فضای شهری افتتاح ۱۰ پروژه عمرانی جدید تا پایان سال 1405 اصلاح حکمرانی؛ اولویت برنامه‌ریزی‌های کلان کشور تقویت اعتماد عمومی از مسیر شفافیت و کرامت شهروندی انسجام ملی؛ سد دفاعی در برابر تفرقه و دوقطبی‌سازی الزامات افزایش رضایتمندی و تاب‌آوری اجتماعی در شرایط کنونی کشور مهاجرت سازندگان ایرانی در پی رکود بازار مسکن افزایش ۵۰ درصدی اعتبار کالابرگ الکترونیکی برای ۱۱ میلیون نفر تداوم پرداخت منظم یارانه‌های نقدی با وجود محدودیت‌های بودجه‌ای

♥2

شکاف عمیق میان دستمزد و سبد هزینه‌های معیشتی کارگران

  • کد خبر : 186162
  • 11 مهر 1405 - 12:30
شکاف عمیق میان دستمزد و سبد هزینه‌های معیشتی کارگران
کارشناسان حوزه کار تأکید دارند که سیاست‌های ترمیمیِ دستمزد فعلی با ارقام دو یا سه میلیون تومانی، نه تنها گره‌ای از مشکلات معیشتی نمی‌گشاید، بلکه فاصله دستمزد تا هزینه‌های واقعیِ خانوار را عمیق‌تر کرده است.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مصوبه مزدی ۱۴۰۵، تاکید شورای عالی کار بر ترمیم حداقل دستمزد تا پایان شهریور ماه بود. اتفاقی که با پایان شهریور ماه هنوز نیافتاده است. حالا کارگران و فعالان کارگری که در نیمه نخست ۱۴۰۵ با افزایش چشمگیر هزینه‌ها مواجه شدند، منتظر تصمیم‌گیری شورای عالی کار هستند.

مجید رحمتی، عضو هیأت‌مدیره شورای اسلامی کار استان تهران با اشاره به محدودیت‌های بودجه‌ای و مالی دولت گفت: دولت محدودیت‌هایی را از نظر بودجه‌ای و مالی مطرح می‌کند که با توجه به شرایط جنگی قابل اعتنا است، اما کارگران هم چیز زیادی نمی‌خواهند. در ماجرای مزد، مسئله اصلی ما موضوع غذا و تأمین نیازهای خوراکی خانواده‌هایمان است.

رحمتی ادامه داد: تورمی که اکنون در بخش خوراکی‌ها داریم بیش از ۱۲۰ درصد است و برخی زیرگروه‌ها مانند روغن افزایش ۳۰۰ درصدی داشته‌اند. در سبد معیشت خانوار کارگری، اقلامی مانند نان، برنج و ماکارونی جزو کالاهای بسیار پرمصرف هستند و اتفاقاً قیمت آنها نیز به‌شدت افزایش پیدا کرده است.

وی گفت: من کارگر پارسال با یک مقدار پول در یک فروشگاه خرید روزانه خوراکی‌هایم را انجام می‌دادم و امروز همان خوراکی‌های پارسال را می‌خواهم. حتی اگر از هزینه‌های آموزش و پوشاک هم بگذریم، مسئله غذا قابل چشم‌پوشی نیست. مهم نیست اجاره‌ها بالا رفته و این موارد را به دلیل شرایط جنگی نادیده بگیریم، اما از هزینه خوراکی‌ها نمی‌توان کوتاه آمد.

این فعال کارگری درباره افزایش‌های دو یا سه میلیون تومانی مزد نیز گفت: بهتر است سر دو یا سه میلیون تومان بحث نکنیم؛ این رقم تأثیری ندارد و فقط منت آن بر گردن کارگر می‌ماند. ما در سال گذشته حق بن خانوار ۲.۲ میلیون تومان داشتیم. آیا این دوستان یک بار به تره‌بار مراجعه کرده‌اند که این نرخ‌ها را تعیین می‌کنند؟ خرید پیاز و سیب‌زمینی و چیزهایی که برای زنده ماندن لازم است، بیش از این رقم هزینه دارد.

رحمتی افزود: به نظر من اگر دولت بتواند مزد را شایسته افزایش دهد، این کار را انجام دهد، اما اگر نمی‌تواند، حداقل به اندازه قانون افزایش دهد؛ به شکلی که این افزایش حداقل گرهی از زندگی مردم باز کند و دست‌کم هزینه میوه مصرفی یک خانواده چهار نفره کارگری را تأمین کند.

وی تصریح کرد: به نظر من همین الان افزایش کمتر از پنج میلیون تومان جای بحث ندارد و کمتر از آن بی‌معناست.

رحمتی با اشاره به کاهش قدرت خرید دستمزد گفت: ما پارسال هم مزد به سبد هزینه‌ها نرسید. در بهترین حالت، مزد تا آن زمان دو سوم هزینه‌ها را پوشش می‌داد، اما اکنون این میزان به یک‌چهارم رسیده است. مزد امروز یک هفته را کفاف می‌دهد و بیشتر از آن از بین می‌رود.

رحمتی در پایان با اشاره به شرایط جنگی کشور اظهار کرد: در شرایط جنگی سختی وجود دارد، اما این سختی باید بین همه تقسیم شود، نه اینکه همه فشار به طبقه کارگر وارد شود. نباید جنگ سبب شود که فرودستان و مزدبگیران باز هم فشار دوچندان و بیشتری نسبت به بقیه تحمل کنند. این نهایتاً به زیان کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=186162
  • 116 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.