تاریخ : سه‌شنبه, ۲۱ مهر , ۱۴۰۵

اخبار لحظه

تفاوت شرایط برگزاری اردوهای دانش‌آموزی در استان‌های کشور شکاف قیمت یک میلیارد تومانی در بازار مسکن تهران جزئیات شارژ کیف پول مادران در سامانه شهرزاد ارتقای شرکت توسعه فضاهای فرهنگی با اجرای پروژه‌های کلان و فرامرزی سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل عمومی با اختصاص نیمی از بودجه شهرداری به توسعه ناوگان هشدار عضو شورای شهر نسبت به تکرار بحران چیتگر و سرخه‌حصار در سایر مناطق تهران توسعه شبکه بزرگراهی تهران با افتتاح چپ‌گرد ستارخان و احداث ۱۴۶ پل فرصت طلایی «تبدیل به احسن» و افزایش متراژ در بازار مسکن تقویم زمان‌بندی واریز یارانه نقدی و مستمری مددجویان در مهر ۱۴۰۵ افزایش اعتبار کالابرگ ۴۰ میلیون نفر مشروط به تکمیل خوداظهاری مدیریت ایرانی بر تنگه هرمز؛ تداوم شروط بازگشایی راهکارهای افزایش تاب‌آوری جامعه در شرایط جنگ اقتصادی لزوم جبران خسارت صنایع آسیب‌دیده توسط وزارتخانه‌های اقتصادی کم‌آبی و بیماری از دلایل اصلی جمع‌آوری درختان در چیتگر افزایش ۴۲ درصدی نرخ خدمات شارژ وسایل نقلیه برقی در سال ۱۴۰۵ آغاز چاپ‌سپاری کتاب‌های درسی سال تحصیلی آینده از هفته جاری تأکید بر رفع موانع تحصیلی و دسترسی برابر کودکان به یادگیری ارتباط میان خواب طولانی و خطر بیماری کلیوی در دیابت نوع ۲ توصیه‌های کلیدی طب سنتی برای رژیم غذایی فصول سرد زنگ خطر روند رو به رشد ابتلا به سرطان در جوانان بازطراحی اساسی محتوای کتاب آمادگی دفاعی پایه نهم اقتصاد ایران در دام رکود و تورم بی‌سابقه؛ سبقت ارقام از دوران جنگ آغاز فاز اجرایی قرارداد ۲۰۰۰ واگن مترو با چین پایش مستمر پل‌های پایتخت توسط معاونت فنی و عمرانی تأکید بر عدم قطعیت تاریخ‌های مطرح‌شده برای انتخابات شورای شهر اولویتِ حضور در کلاس‌های درس و آموزش حضوری در مناطق فاقد خطر تقویت پشتوانه‌ی پژوهشی در تصمیمات شهرسازی شهرداری تهران گره‌گشایی از ترافیک توحید؛ گامی برای ارتقای فضای شهری افتتاح ۱۰ پروژه عمرانی جدید تا پایان سال 1405 اصلاح حکمرانی؛ اولویت برنامه‌ریزی‌های کلان کشور تقویت اعتماد عمومی از مسیر شفافیت و کرامت شهروندی انسجام ملی؛ سد دفاعی در برابر تفرقه و دوقطبی‌سازی الزامات افزایش رضایتمندی و تاب‌آوری اجتماعی در شرایط کنونی کشور مهاجرت سازندگان ایرانی در پی رکود بازار مسکن افزایش ۵۰ درصدی اعتبار کالابرگ الکترونیکی برای ۱۱ میلیون نفر تداوم پرداخت منظم یارانه‌های نقدی با وجود محدودیت‌های بودجه‌ای

♥6

هوش مصنوعی به بانک‌ها و بخش حمل‌ونقل می‌رود

  • کد خبر : 184698
  • 15 شهریور 1405 - 14:26
هوش مصنوعی به بانک‌ها و بخش حمل‌ونقل می‌رود
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با انتشار دو فراخوان جدید، حمایت از طرح‌های کاربردی هوش مصنوعی در حوزه‌های پولی و بانکی و حمل‌ونقل را در دستور کار قرار داده است؛ طرح‌هایی که حوزه‌هایی مانند مدیریت ریسک، اعتبارسنجی و امتیازدهی تسهیلات، خدمات هوشمند وام‌دهی، تشخیص تقلب و مبارزه با پولشویی و همچنین حمل‌ونقل دریایی، هوایی، خودرویی و ریلی را پوشش می‌دهند.

به گزارش افق تهران؛ رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی، در نشست خبری تشریح فراخوان‌های جدید کاربست هوش مصنوعی، با ارائه اقدامات انجام‌شده در چارچوب سند تقسیم کار ملی هوش مصنوعی اظهار کرد: نخستین اقدام در حوزه استفاده از هوش مصنوعی در حوزه‌های مهم کشور، انتشار فراخوان سه‌گانه در حوزه‌های آب، انرژی و امداد و نجات بود.

این فراخوان‌ها با توجه به اتفاقات دی ماه و اسفندماه با تأخیر مواجه شدند، اما فرایند اجرای آنها در حال انجام است و داوری فاز اول نیز تقریباً به پایان رسیده است.

فاطمی‌زاده با اشاره به ویژگی فراخوان‌های ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی بیان کرد: در تمامی فراخوان‌های منتشرشده از سوی ستاد، هر شرکت دانش‌بنیانی که طرف تفاهم و قرارداد با معاونت است، باید یک شریک مکمل داشته باشد.

وی توضیح داد: در صورتی که یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه آب تخصص داشته باشد، شریک مکمل آن باید در حوزه هوش مصنوعی فعالیت کند و در مقابل، چنانچه شرکت طرف قرارداد با معاونت در حوزه هوش مصنوعی فعالیت داشته باشد، شریک مکمل آن در حوزه آب، انرژی، امداد و نجات خواهد بود.

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی ادامه داد: انتخاب حوزه امداد و نجات عمدتا با پیشنهاد سازمان هلال احمر انجام شده است و فراخوان‌های آتی نیز بر همین اساس طراحی خواهند شد.

فاطمی‌زاده در ادامه این نشست با اشاره به فراخوان‌های جدید ستاد گفت: دو فراخوان در حوزه‌های حمل‌ونقل و پولی و بانکی در حال اجراست.

وی محور‌های اصلی فراخوان حوزه پولی و بانکی را شامل سامانه هوش مصنوعی مدیریت ریسک، اعتبارسنجی و امتیازدهی تسهیلات خرد، ایجاد خدمات هوشمند وام‌دهی، سامانه هوش مصنوعی تشخیص تقلب و مبارزه با پولشویی و تنوع‌بخشی خدمات بانکی با استفاده از هوش مصنوعی عنوان کرد.

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی درباره فراخوان حوزه حمل‌ونقل ظهار کرد: حوزه عمران و ساختمان به‌عنوان یک سرفصل عمومی و حوزه‌های حمل‌ونقل دریایی، هوایی، خودرویی، ریلی و حمل‌ونقل ترکیبی یا هیبریدی به‌عنوان سرفصل‌های اصلی در نظر گرفته شده‌اند.

وی با تشریح سازوکار حمایت از طرح‌ها گفت: حمایت معاونت علمی در گام نخست به‌صورت تسهیلات ارائه می‌شود و شرکت‌ها پس از انجام اعتبارسنجی‌های حقوقی وارد مرحله داوری خواهند شد.

فاطمی‌زاده افزود: در صورت انعقاد قرارداد و تفاهمنامه، تسهیلات ارائه‌شده تحت سه شرط به کمک بلاعوض یا گرنت تبدیل خواهد شد؛ نخست اینکه پروژه با موفقیت و در مدت تعیین‌شده به پایان برسد که معمولاً حداکثر ۱۲ ماه در نظر گرفته می‌شود و شرط مهم‌تر، برخورداری پروژه از بهره‌بردار است.

وی تأکید کرد: با توجه به مأموریت ستاد و تأکید بر توسعه فناوری و کاربرد، کاربردی بودن پروژه‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد و محصولات توسعه‌یافته باید در دنیای واقعی، مؤسسات، وزارتخانه‌ها یا نهاد‌های مربوط مورد استفاده قرار گیرند.

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی درباره فرایند داوری طرح‌ها نیز گفت: مرحله نخست داوری از طریق غربالگری داخلی توسط کارشناسان ستاد انجام می‌شود و در مرحله بعد، جلسات داوری با حضور داوران علمی و صنعتی، نمایندگان ستاد‌های متناظر و بهره‌برداران احتمالی برگزار خواهد شد.

وی افزود: جلسات داوری به‌صورت تصادفی از سوی رئیس دبیرخانه یا کارشناسان ارشد ستاد مورد نظارت قرار می‌گیرد و تمامی جلسات نیز ضبط می‌شود.

فاطمی‌زاده درباره زمان داوری طرح‌ها اظهار کرد: در فراخوان قبلی ۷۵ طرح دریافت شد و فرایند داوری حدود یک ماه به طول انجامید، اما بر اساس تکلیف معاونت علمی، فرایند داوری فراخوان جاری نباید بیش از یک ماه زمان ببرد.

وی درباره مهلت ارسال طرح‌ها گفت: مهلت ارسال طرح‌ها تا ۲۰ شهریورماه تعیین شده و پس از این تاریخ تمدید نخواهد شد.

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی درباره میزان تسهیلات نیز بیان کرد: برای طرح‌ها سقف یا کف مشخصی تعیین نشده است و میزان حمایت به ماهیت و کیفیت هر طرح بستگی دارد.

وی افزود: در فراخوان قبلی، میزان تسهیلات از حدود چهار و پنج میلیارد تومان تا ۱۴ تا ۱۶ میلیارد تومان متغیر بود و برخی از این ارقام در جریان جلسات داوری اصلاح شدند.

ادامه فعالیت ستاد تا تعیین تکلیف ساختاری
فاطمی‌زاده در بخش دیگری از این نشست و در پاسخ به پرسشی درباره قانون هوش مصنوعی و تعیین سازمان ملی هوش مصنوعی به‌عنوان راهبر اصلی این حوزه گفت: چه معاونت و چه ستاد تابع قانون هستند؛ بنابراین هر قانونی نهایتاً تصویب و ابلاغ شود، هم ستاد و هم معاونت از آن تبعیت خواهند کرد.

وی ادامه داد: ستاد تا زمانی که از نظر قانونی موظف به انجام وظایف خود باشد، فعالیت خود را ادامه خواهد داد و در صورت ایجاد هرگونه تغییر ساختاری، تابع آن تغییر ساختار خواهد بود.

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی تصریح کرد: فعلاً تا اطلاع ثانوی، فعالیت‌ها طبق روال سابق ادامه خواهد داشت.

اجرای سند تقسیم کار ملی هوش مصنوعی
فاطمی‌زاده در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت اجرای سند ملی تقسیم کار هوش مصنوعی اظهار کرد: همه برنامه‌ها، یک مجری اصلی و یک مجری همکار دارند و معاونت علمی به‌عنوان مجری اصلی همه برنامه‌ها تعیین نشده است.

وی افزود: برنامه تقسیم کار از دستگاه‌ها در حال دریافت است و سه برنامه نیز ابلاغ شده که اجرای آنها بر عهده دستگاه‌های مربوط خواهد بود.

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی درباره اقدامات معاونت علمی در حوزه آزمایشگاه‌ها گفت: تدوین فانکشن و چک‌لیست آزمایشگاه‌ها انجام شده و در حال انتخاب مجموعه‌هایی هستیم که بتوانند سیاست‌گذاری مربوط به آزمایشگاه‌ها را انجام دهند.

وی درباره صندوق سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی نیز اظهار کرد: با توجه به اتفاقات رخ‌داده، رایزنی و مقدمات نظری ایجاد این صندوق در حال انجام است و از نظر عملی هنوز اتفاقی در این زمینه رخ نداده است.

فاطمی‌زاده در پایان تأکید کرد: هدف اصلی این است که اکوسیستم فناوری کشور طرح‌هایی را تعریف کند که از جذابیت کاربردی برای بهره‌برداران احتمالی برخوردار باشند و طرح‌هایی که در نهایت به خروجی ملموس منجر نمی‌شوند، در شرایط فعلی در اولویت ستاد قرار ندارند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=184698
  • 94 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.