تاریخ : جمعه, ۱۶ مرداد , ۱۴۰۵

اخبار لحظه

کنترل قیمت‌ها و تک‌نرخی شدن تورم در صدر برنامه‌های پس از جنگ بحران معیشتی بازنشستگان و اتمام صبر مردم در برابر عقب‌ماندگی حقوق‌ها آغاز خدمت‌رسانی رایگان اتوبوسرانی تهران برای انتقال زائران اربعین به پایتخت کاخ ابیض تهران و نگهداری از هدایای سلطنتی عثمانی در آن رشد ۱۰۰ درصدی قیمت مصالح و جهش دستمزدها از پیامدهای جنگ ۴۰ روزه تأمین کسری بودجه از مسیر رشد پول و اعتبار و تشدید تورم و بی‌ثباتی اقتصادی شرایط تغییر رشته پایه دهم و امکان شرکت همزمان در امتحانات تغییر مسیر انتقال واگن‌های مترو از چین از اولویت‌های مدیریت شهری پاییز زمان قطعی برگزاری انتخابات شوراها توسط هیات مرکزی نظارت نقش ارز ترجیحی و کسری بودجه و عدم اصلاحات انرژی در تداوم تورم مشارکت مردمی در بازسازی کشور از راهکارهای مجلس برای گذار از دوران پساجنگ دولت فرومانده، هدف اصلی دشمن در منازعات فرسایشی تاکید معاون آموزش ابتدایی بر ضرورت حفظ آموزش حضوری برقی‌سازی ناوگان اتوبوسرانی تهران با آغاز تست تبدیل اتوبوس‌های دیزلی به برقی تداوم فعالیت شورای شهر تهران تا ۴۵ روز پس از انتخابات شوراها معیار جدید شارژ کالابرگ مردادماه؛ سه نوبت توزیع بر پایه رقم پایانی کد ملی تورم مزمن در اقتصاد ایران؛ تداوم ناترازی‌ها و فشار بر معیشت مردم چربی‌های غیراشباع؛ سپر محافظتی بدن در برابر دیابت نوع ۲ نقش کلیدی شام سالم در کنترل کلسترول خون نوشابه‌های رژیمی عامل پنهان پیشرفت کبد چرب غیرالکلی جزئیات تخصیص طرح ترافیک با اعتبار نامحدود در سال جاری آغاز فرآیند انتخاب مشاور تخصصی برای تهیه طرح جامع مرمت خانه پیرنیا هشدار شورای شهر تهران درباره خطر ناایمنی ساختمان‌ها ساماندهی معابر و توسعه بازارهای محلی از راهکارهای جدید مدیریت شهری تهران غار موزه وزیری از جاذبه‌های دیدنی و کمتر شناخته‌شده‌ی لواسان چالش تجمع اتباع و پراکندگی آسیب‌دیدگان اجتماعی ایرانی در محلات پایتخت قصاص عاملان شهادت رهبر انقلاب از راهبردهای قطعی جمهوری اسلامی باغ موزه هنر ایرانی؛ باغی سرسبز و دیدنی در قلب تهران افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی در مقایسه با تیرماه سال گذشته توقف طرح افزایش مبلغ کالابرگ در پی نبود منابع مالی بی‌تعادلی بازارها در پی جهش هزینه‌های تأمین مالی افزایش تاب‌آوری اقتصادی از طریق واردات مرزی دارو و کالاهای اساسی تعطیلی واحدهای تولیدی در روزهای قطعی برق از راهکارهای جدید جبران تولید توقف موقت معاملات مسکن در سایه نااطمینانی اقتصادی دیابت؛ مرگ‌بارترین تهدید خاموش با یک قربانی در هر ۱۰ ثانیه ریحان؛ منبع غنی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها

1

تأخیر در پرداخت معوقات و افزایش حقوق بازنشستگان و چالش تأمین منابع

  • کد خبر : 182025
  • 28 تیر 1405 - 12:54
تأخیر در پرداخت معوقات و افزایش حقوق بازنشستگان و چالش تأمین منابع
در آستانه واریز حقوق تیرماه بازنشستگان، پرداخت معوقات افزایش حقوق همچنان در انتظار تأمین منابع مالی است و سازمان تأمین اجتماعی زمان دقیقی برای واریز این مطالبات اعلام نکرده است.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ در حالی که بیش از ۱۰۰ روز از آغاز سال ۱۴۰۵ گذشته است، بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان چشم‌انتظار دریافت مابه‌التفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت هستند؛ مطالبه‌ای که با وجود اجرای احکام جدید حقوقی و اعمال افزایش مستمری‌ها، هنوز به حساب مشمولان واریز نشده است. این تأخیر در شرایطی رخ داده که افزایش هزینه‌های معیشت و رشد قیمت کالاها و خدمات، فشار اقتصادی بر بازنشستگان را بیش از گذشته افزایش داده و کاهش ارزش واقعی این مطالبات، نگرانی‌های زیادی را در میان مستمری‌بگیران ایجاد کرده است.

این تأخیر در حالی ادامه دارد که ۲۵ تیرماه در تقویم رسمی کشور به نام «روز بهزیستی و تأمین اجتماعی» نام‌گذاری شده؛ روزی که انتظار می‌رود سازمان تأمین اجتماعی بیش از هر زمان دیگری نسبت به پاسخگویی به مطالبات میلیون‌ها بیمه‌شده و بازنشسته اقدام کند. هرچند این سازمان همزمان با پنجاه و یکمین سال تصویب قانون تأمین اجتماعی از اجرای طرح‌های توسعه‌ای و تحول‌آفرین سخن می‌گوید، اما پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان همچنان یکی از مهم‌ترین مطالبات بی‌پاسخ این قشر محسوب می‌شود.

چرا معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی پرداخت نشد؟

با وجود آنکه افزایش حقوق بازنشستگان بر اساس مصوبات شورای عالی کار از خردادماه در احکام حقوقی اعمال شد، پرداخت مابه‌التفاوت فروردین و اردیبهشت به دلیل کمبود منابع مالی به تعویق افتاده است.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان سمنان در تشریح آخرین وضعیت این مطالبات اعلام کرده است که پرداخت معوقات نیازمند تأمین حدود ۸۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است و تا زمانی که این منابع در اختیار سازمان قرار نگیرد، امکان واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان وجود ندارد.

به گفته وی، دولت تاکنون بخش قابل توجهی از بدهی خود به سازمان تأمین اجتماعی را پذیرفته و در بودجه سال جاری نیز پرداخت بخشی از این مطالبات پیش‌بینی شده است. با این حال، تحقق این تعهدات و تأمین نقدینگی لازم، شرط اصلی پرداخت معوقات بازنشستگان خواهد بود.

زمان پرداخت معوقات مشخص شد؟

تاکنون سازمان تأمین اجتماعی زمان قطعی پرداخت مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان را اعلام نکرده و همچنان تنها تأکید کرده است که این مبالغ پس از تأمین اعتبار پرداخت خواهد شد. همچنین درباره زمان واریز حقوق نیز سازمان تأمین اجتماعی تاکنون اطلاعیه جدیدی درباره زمان‌بندی پرداخت حقوق تیرماه منتشر نکرده است، اما بر اساس رویه ماه‌های گذشته، حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان معمولاً در بازه سه‌روزه ۲۹ تا ۳۱ تیرماه و بر اساس حروف الفبای نام خانوادگی به حساب مشمولان واریز می‌شود.

سابقه پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳

بررسی عملکرد سازمان تأمین اجتماعی در سال گذشته نشان می‌دهد که پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان نیز با تأخیر قابل توجهی همراه بود.سال ۱۴۰۳ نیز بازنشستگان چندین ماه منتظر دریافت مطالبات خود ماندند و در نهایت پرداخت معوقات از شهریورماه آغاز شد. این مبالغ نیز به صورت مرحله‌ای و در سه نوبت پرداخت شد و روند تسویه آن تا مهرماه ادامه داشت.

همین سابقه باعث شده است بسیاری از بازنشستگان نگران تکرار همان روند در سال جاری باشند؛ موضوعی که با توجه به کاهش قدرت خرید و افزایش هزینه‌های زندگی، حساسیت بیشتری نسبت به سال گذشته پیدا کرده است.

افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۵ چقدر بود؟

بر اساس مصوبه ابلاغی، مستمری بازنشستگان حداقل‌بگیر تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۵ ۶۰ درصد افزایش یافته و حقوق سایر سطوح نیز ۴۵ درصد به‌همراه مبلغ ثابت یک میلیون و ۵۵۸ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.همچنین مزایای جانبی بازنشستگان حداقل‌بگیر نیز در سال جاری بدون تغییر نسبت به سال گذشته برقرار شده و شامل کمک‌هزینه مسکن، کمک‌هزینه معیشت، حق اولاد و حق عائله‌مندی است که همزمان با مستمری ماهانه به حساب مشمولان واریز می‌شود.

با وجود اعمال این افزایش‌ها در احکام حقوقی، مابه‌التفاوت مربوط به ماه‌های ابتدایی سال هنوز پرداخت نشده و تا زمان تأمین منابع مالی، چشم‌انداز مشخصی برای واریز آن اعلام نشده است؛ موضوعی که همچنان یکی از مهم‌ترین مطالبات بازنشستگان تأمین اجتماعی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=182025
  • 57 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.