تاریخ : جمعه, ۱۶ مرداد , ۱۴۰۵

اخبار لحظه

کنترل قیمت‌ها و تک‌نرخی شدن تورم در صدر برنامه‌های پس از جنگ بحران معیشتی بازنشستگان و اتمام صبر مردم در برابر عقب‌ماندگی حقوق‌ها آغاز خدمت‌رسانی رایگان اتوبوسرانی تهران برای انتقال زائران اربعین به پایتخت کاخ ابیض تهران و نگهداری از هدایای سلطنتی عثمانی در آن رشد ۱۰۰ درصدی قیمت مصالح و جهش دستمزدها از پیامدهای جنگ ۴۰ روزه تأمین کسری بودجه از مسیر رشد پول و اعتبار و تشدید تورم و بی‌ثباتی اقتصادی شرایط تغییر رشته پایه دهم و امکان شرکت همزمان در امتحانات تغییر مسیر انتقال واگن‌های مترو از چین از اولویت‌های مدیریت شهری پاییز زمان قطعی برگزاری انتخابات شوراها توسط هیات مرکزی نظارت نقش ارز ترجیحی و کسری بودجه و عدم اصلاحات انرژی در تداوم تورم مشارکت مردمی در بازسازی کشور از راهکارهای مجلس برای گذار از دوران پساجنگ دولت فرومانده، هدف اصلی دشمن در منازعات فرسایشی تاکید معاون آموزش ابتدایی بر ضرورت حفظ آموزش حضوری برقی‌سازی ناوگان اتوبوسرانی تهران با آغاز تست تبدیل اتوبوس‌های دیزلی به برقی تداوم فعالیت شورای شهر تهران تا ۴۵ روز پس از انتخابات شوراها معیار جدید شارژ کالابرگ مردادماه؛ سه نوبت توزیع بر پایه رقم پایانی کد ملی تورم مزمن در اقتصاد ایران؛ تداوم ناترازی‌ها و فشار بر معیشت مردم چربی‌های غیراشباع؛ سپر محافظتی بدن در برابر دیابت نوع ۲ نقش کلیدی شام سالم در کنترل کلسترول خون نوشابه‌های رژیمی عامل پنهان پیشرفت کبد چرب غیرالکلی جزئیات تخصیص طرح ترافیک با اعتبار نامحدود در سال جاری آغاز فرآیند انتخاب مشاور تخصصی برای تهیه طرح جامع مرمت خانه پیرنیا هشدار شورای شهر تهران درباره خطر ناایمنی ساختمان‌ها ساماندهی معابر و توسعه بازارهای محلی از راهکارهای جدید مدیریت شهری تهران غار موزه وزیری از جاذبه‌های دیدنی و کمتر شناخته‌شده‌ی لواسان چالش تجمع اتباع و پراکندگی آسیب‌دیدگان اجتماعی ایرانی در محلات پایتخت قصاص عاملان شهادت رهبر انقلاب از راهبردهای قطعی جمهوری اسلامی باغ موزه هنر ایرانی؛ باغی سرسبز و دیدنی در قلب تهران افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی در مقایسه با تیرماه سال گذشته توقف طرح افزایش مبلغ کالابرگ در پی نبود منابع مالی بی‌تعادلی بازارها در پی جهش هزینه‌های تأمین مالی افزایش تاب‌آوری اقتصادی از طریق واردات مرزی دارو و کالاهای اساسی تعطیلی واحدهای تولیدی در روزهای قطعی برق از راهکارهای جدید جبران تولید توقف موقت معاملات مسکن در سایه نااطمینانی اقتصادی دیابت؛ مرگ‌بارترین تهدید خاموش با یک قربانی در هر ۱۰ ثانیه ریحان؛ منبع غنی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها

0

ضرورت اصلاح قوانین بازنشستگی برای مقابله با ناترازی صندوق‌ها

  • کد خبر : 181849
  • 24 تیر 1405 - 12:33
ضرورت اصلاح قوانین بازنشستگی برای مقابله با ناترازی صندوق‌ها
دبیر هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های تابعه با تأکید بر ضرورت اصلاح برخی قوانین بازنشستگی بیان کرد: بخشی از ناترازی صندوق‌های بازنشستگی به ساختار قوانین موجود بازمی‌گردد.

به گزارش سرویس اقتصادی  افق تهران؛ علی نصیری‌اقدم، دبیر هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های تابعه اظهار کرد: اکنون اصلاح برخی قواعد بازنشستگی اجتناب‌ناپذیر است زیرا مسئله اصلی به ساختار نظام بیمه‌ای و بازنشستگی کشور بازمی‌گردد.

وی افزود: در نظام فعلی، فرد حدود ۲۰ و اندی سال حق بیمه پرداخت می‌کند اما پس از بازنشستگی، بیش از دوره بیمه پردازی، مستمری دریافت می‌کند و در بسیاری از موارد با احتساب بازماندگان، این دوره پرداخت بسیار طولانی‌تر نیز می‌شود. این موضوع ضرورت توجه به توازن منابع و مصارف را دوچندان می‌کند.

دبیر هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های تابعه، یکی از چالش‌های اصلی را شیوه محاسبه مستمری بر اساس میانگین حقوق دو سال پایانی خدمت دانست و گفت: این سازوکار در عمل زمینه کم‌اظهاری دستمزد در سال‌های طولانی اشتغال را فراهم کرده است؛ به گونه‌ای که برخی افراد یا بنگاه‌ها در بخش عمده دوران اشتغال حق بیمه را بر مبنای ارقام پایین‌تری پرداخت می‌کنند اما در سال‌های پایانی اشتغال حقوق اعلامی افزایش می‌یابد و مستمری بر همان مبنا محاسبه می‌شود.

وی تصریح کرد: نتیجه این وضعیت آن است که میان منابعی که در طول سال‌های اشتغال وارد صندوق می‌شود و تعهداتی که در دوران بازنشستگی ایجاد می‌شود، شکاف به وجود می‌آید. در واقع بخشی از ناترازی صندوق‌ها از همین عدم انطباق میان حق بیمه پرداختی و مستمری دریافتی ناشی می‌شود.

ضرورت اصلاح سازوکارهای انگیزشی در نظام بیمه‌ای کشور

نصیری‌اقدم با اشاره به ضرورت اصلاح سازوکارهای انگیزشی در نظام بیمه‌ای کشور گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که بیمه‌شدگان نسبت به میزان واقعی دستمزدی که برای آن حق بیمه پرداخت می‌شود حساس باشند و بدانند که مستمری آینده آنها به طور مستقیم با همین موضوع ارتباط دارد.

وی افزود: اگر سازوکاری طراحی شود که بیمه‌شده در طول دوران اشتغالش نسبت به حقوق واقعی ثبت‌شده خود حساسیت پیدا کند، هم منابع صندوق‌ها تقویت می‌شود و هم شفافیت بیشتری در بازار کار شکل خواهد گرفت.

دبیر هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های تابعه به موضوع سن بازنشستگی اشاره کرد و گفت: افزایش امید به زندگی، تغییر ساختار جمعیتی و تحولات بازار کار موضوعاتی هستند که در کشورهای مختلف دنیا مورد توجه قرار گرفته‌اند و نظام‌های بازنشستگی را ناگزیر از اصلاح کرده‌اند.

وی اظهار کرد: هدف از اصلاحات در قوانین بازنشستگی صرفاً افزایش سن بازنشستگی نیست بلکه باید سازوکارهایی ایجاد شود که افراد برای ادامه فعالیت اقتصادی انگیزه داشته باشند. در بسیاری از تجربه‌های ثبت شده، برای افرادی که مدت بیشتری در بازار کار باقی می‌مانند، مزایا و مشوق‌هایی در نظر گرفته می‌شود تا هم رفاه فرد افزایش یابد و هم منابع صندوق‌ها تقویت شود.

نصیری‌اقدم تأکید کرد: اصلاحات پارامتریک در صندوق‌های بازنشستگی موضوعی است که تقریباً در همه نظام‌های بازنشستگی جهان تجربه شده و هدف اصلی آن حفظ پایداری صندوق‌ها و صیانت از حقوق نسل‌های آینده بیمه‌شدگان است.

وی خاطرنشان کرد: هرگونه اصلاح باید با رعایت حقوق مکتسبه افراد، اقناع افکار عمومی و در نظر گرفتن منافع بلندمدت جامعه بیمه‌شدگان انجام شود تا بتواند به افزایش پایداری نظام بازنشستگی کشور منجر شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=181849
  • 51 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.