تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح تقسیم تهران آغاز ثبت‌نام متقاضیان ترمیم نمره از اول اردیبهشت تغییر رقم دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت کاهش تعداد معادن فعال کشور بانک‌ها مشمول تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح موادی از لایحه تجارت در مجلس آخرین مهلت کودکستان‌ها برای محاسبه شهریه مواد غذایی مفید برای سلامت مو ضرورت جلوگیری از طغیان سفید بالک‌ها در پایتخت

21

بهترین زمان مصرف اسید فولیک

  • کد خبر : 1756
  • 29 آذر 1402 - 8:02
بهترین زمان مصرف اسید فولیک
اگر شما هم مثل اکثر خانم ها از کم خونی رنج می برید، حتما باید بهترین زمان مصرف اسید فولیک قرص آهن را بدانید و آن را استفاده کنید.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، گاهی فقط به مطب پزشک می رویم و قرص می خریم! اما اینکه چه زمانی قرص را مصرف کنیم تا بهترین نتیجه را بگیریم را فراموش می کنیم. بهترین زمان مصرف اسید فولیک قرص آهن برای جذب کامل این قرص را به خاطر بسپارید.

مصرف قرص آهن در زنان باردار برای پیشگیری از کم‌خونی فقر آهن و اثرات مضر آن بر رشد و تکامل جنین و سلامت مادر از جمله مرگ و میر مادران، زایمان زودرس، رشد ناکافی جنین و افزایش خطر مرگ و میر جنین ضروری است.

بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن، شب قبل از خواب است. مصرف قرص آهن ممکن است عوارضی مانند تهوع، درد معده، اسهال و یبوست را در پی داشته باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود قرص آهن بعد از غذا مصرف شود البته توصیه به مصرف قرص آهن قبل از خواب و بعد از غذا، برای تمامی افراد صادق است و فقط مختص خانم های باردار نیست.

زنان باردار نباید مصرف قرص آهن را به دلیل بروز عوارض آن قطع کنند، زیرا بعد از گذشت چند روز معمولا این عوارض قابل تحمل شده و یا کلا برطرف خواهد شد.

از مصرف همزمان شیر و سایر فرآورده‌های لبنی با قرص آهن باید خودداری کرد، زیرا کلسیم موجود در لبنیات با جذبآهن در بدن تداخل می‌کند [یعنی باعث کاهش جذب آهن در بدن می شود].

نیاز به اسید فولیک نیز در دوران بارداری افزایش می‌یابد. به دلیل نقش اسید فولیک در پیشگیری از بروز نقص مادرزادی لوله عصبی در نوزاد (اسپینا بیفیدا)، بهتر است مصرف مکمل اسید فولیک از سه ماه یا حداقل یک ماه قبل از بارداری شروع شود [و تا آخر بارداری ادامه یابد]

۱٫مکمل آهن در صورتی به شما تجویز می‌شود که مبتلا به کم‌خونی فقر آهن باشید بنابراین بدون هیچ دلیل و خودسرانه، این قرص را مصرف نکنید.

۲٫ بهتر است مکمل آهن را با یک لیوان پر از آب ساده میل کنید. مصرف مکمل‌های آهن با آب مرکبات هم برای جذب بهتر آهن موجود در آنها توصیه می‌شود.

۳٫ اگر پس از خوردن مکمل آهن، دچار دل‌درد یا معده‌درد می‌شوید بهتر است این مکمل را با شکم خالی مصرف نکنید. البته در این صورت جذب آهن موجود در مکمل شما کمی کاهش پیدا می‌کند.

۴٫ یک ساعت پیش از خوردن صبحانه یا ۲ ساعت پس از مصرف هر یک از وعده‌های غذایی، بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن است.

۵٫ مکمل آهن را با شیر، دوغ یا سایر نوشیدنی‌های حاوی کلسیم مصرف نکنید زیرا کلسیم باعث ایجاد اختلال در جذبآهن می‌شود.

۶٫ معمولا مصرف مکمل‌های حاوی آهن با ایجاد یبوست همراه هستند. بنابراین برای رهایی از این مشکل می‌توانید رژیم غذایی خود را تا پایان دوره مصرف مکمل آهن سرشار از فیبر خوراکی کنید. یادتان باشد که میوه‌ها، سبزی‌ها و غلات سبوس‌دار منابع خوبی برای دریافت فیبر محسوب می‌شوند.

۷٫ مکمل آهن را هر روز سر ساعت مشخصی مصرف کنید تا دریافت و جذب آن به بهترین نحو ممکن انجام شود.

۸٫ تعیین مقدار مورد نیاز اسید فولیک در روز روزانه چهارصد تا ششصد میکروگرم فولیک اسید مصرف کنید

۹٫افراد بالای سیزده سال باید روزانه چهارصد میکروگرم فولیک اسید و خانم های باردار ششصد میکروگرم مصرف کنند. افراد بالغ نباید بیش از هزار میکروگرم فولیک اسید در روز مصرف کنند مگر این که پزشک توصیه کند.

۱۰٫مصرف بیش از حد فولیک اسید باعث بیماری های قلبی و سکته می شود.

۱۱٫عوارض مصرف بیش از حد فولیک اسید عبارتند از نفخ، باد معده، بی خوابی و حالت تهوع.

۱۲٫مصرف بیش از حد فولیک اسید باعث مشکلات تنفسی، خستگی، ضعف و تغییر رنگ ادرار می شود.

۱۳٫فولیک اسید موجود در موادغذایی فولات نامیده می شود. بهترین منابع غنی از فولات، کلم بروکلی، عدس، نخود و سایر حبوبات می باشند. سایر منابع تخم مرغ، کلم پیچ و پاپایه می باشد.

مکمل ها مثل هر داروی دیگری عوارض خاص خودشان را دارند، به همین دلیل دوره مصرف آنها باید محدود شود. براساس راهنماهای بالینی حتی اگر فرد کم خونی شدید داشته باشد مکمل آهن نباید بیشتر از ۵ ماه به طور پیوسته برای او تجویز شود چون خود مکمل ها می توانند مضر باشند و مشکلاتی برای سلامت فرد به وجود بیاورند. این مکمل خاص اگر بیشتر از حد و برای مدت طولانی مدت مصرف شود می تواند اکسید کننده باشد و از این راه به سلول های بدن آسیب برساند. بنابراین می گویند اگر فردی دچار فقر آهن شدید است باید برنامه درمانی او به گونه ای باشد که همراه برنامه غذایی و مصرف مکمل ها، در کمتر از ۵ ماه مکملش تمام و مشکلش برطرف شود. اگر این اتفاق نیفتاد یعنی علت اولیه کم خونی برطرف نشده و در برنامه درمانی او مشکلی وجود دارد.

به علاوه بسیاری از بانوان برای داشتن پوست و موی بهتر مکمل روی مصرف می کنند. این یکی از شایع ترین مکمل هاست اما لازم است بدانید مصرف مکمل روی، بر جذب آهن تاثیر منفی می گذارد و بهتر است برای جلوگیری از فقرآهن_ درباره دوز مصرف روی نظر پزشک را بپرسید.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=1756
  • 149 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.