تاریخ : پنجشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۵

اخبار لحظه

کاهش تعداد ساختمان‌های بحرانی تهران؛ خروج ۸۱ بنا از فهرست بسیار پرخطر پارک بعثت؛ سرگذشت «فرح‌آباد» قجری در جنوب تهران تنها راه مقابله با رژیم سفاک؛ مقاومت و پاسخ کوبنده آمریکا و فاجعه حمله به غیرنظامیان؛ هشدار نایب‌رئیس مجلس برای خروج از منطقه احیای ظرفیت‌های خالی بنگاه‌ها؛ گام کلیدی برای ارتقای تولید کشور فشار سنگین قضایی بر پرونده‌های سبز و ایستادگی شورای شهر مقابل احکام قطع درختان افزایش سقف وام ودیعه مسکن تهران به ۴۰۰ میلیون تومان کالابرگ شهریور؛ واریزهای مرحله‌بندی‌شده و وعده افزایش مبلغ کاهش قدرت خرید کارگران و چالش‌های جدی پیش روی تولید رشد ۶۵ درصدی نقدینگی و تورم ۱۰۰ درصدی در صورت تداوم محاصره اقتصادی بهره‌برداری از فاز نخست یادگار امام در پایان شهریور شبکه متروی تهران؛ گامی جدید در توسعه گردشگری پایتخت جزئیات نحوه هزینه‌کرد درآمدهای حاصل از منابع تنگه هرمز شکار زیردریایی هوشمند آمریکا توسط سپاه در تنگه هرمز هفته نخست سال تحصیلی؛ فرصت تربیتی به‌جای کلاس درس توزیع شیر مدارس از مهرماه در ابهام کمبود شدید فضای آموزشی و افزایش مدارس دوشیفته در پایتخت پیوند وزن پس از تشخیص دیابت نوع ۲ با وضعیت عمومی سلامت نقش تعیین‌کننده فعالیت بدنی در کاهش خطر زوال عقل هشدار درباره افزایش آمار تشخیص سرطان تیروئید مصوبه جدید تاثیر سوابق تحصیلی دروس یازدهم در کنکور ۱۴۰۵ اجرای طرح ملی «باانرژی‌ها» از مهر امسال در مدارس سراسر کشور گنبد مینا شگفت انگیزترین جاذبه علمی و تفریحی تهران آبشار ایگل تهران؛ مقصد دنج و بکر برای فرار از دود و شلوغی پایتخت تصویب سند راهبردی برنامه‌ریزی فضاهای زیرسطحی شهر تهران تاکید رئیس مجلس بر صیانت از معیشت و کسب‌ و کار مردم در طرح مقابله با نفوذ رشد ۵۶.۲ درصدی درآمدهای مالیاتی در ۵ ماهه نخست سال شکست پروژه تجزیه ایران در جنگ تمام‌عیار و تقلا برای جنگ اقتصادی ارتباط داروهای دیابت و لاغری با خطر ابتلا به بیماری‌های نادر چشمی ضرورت حفظ محرمانگی اطلاعات پناهگاه‌های امن تهران چالش‌های زمان شارژ و هزینه‌های برق برای رانندگان تاکسی‌های برقی پایتخت توسعه شبکه آموزشگران محیط زیست در شهرداری تهران شتاب در اجرای پروژه‌های عمرانی تهران با تکیه بر نیروهای متخصص کبد چرب و ارتباط مستقیم آن با چاقی و کم‌تحرکی تفکر ملی و اهتمام به اصلاحات در سایه منشور برادری سقوط قدرت خرید کارگران و بازنشستگان و سرنوشت نامعلوم ترمیم حقوق

4

ممنوعیت مصرف بیش از 2 واحد میوه در مبتلایان به کبد چرب

  • کد خبر : 172935
  • 15 آبان 1404 - 11:49
ممنوعیت مصرف بیش از 2 واحد میوه در مبتلایان به کبد چرب

به گفته‌ یکی از کارشناسان تغذیه و رژیم‌ درمانی، در تعداد واحد مجاز مصرف میوه بین افراد سالم و دیابتی تفاوت زیادی وجود ندارد و هر دو گروه می‌توانند روزانه حدود ۲ تا ۴ واحد میوه مصرف کنند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی می‌گوید: بر اساس هرم غذایی ایران، مصرف روزانه ۲ تا ۴ واحد میوه کافی است و بیشتر از آن توصیه نمی‌شود و در تعداد واحد مجاز مصرف میوه بین افراد سالم و دیابتی تفاوت زیادی وجود ندارد.

میوه‌ها منبع خوبی از ریز مغذی‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و فیبر هستند و می‌توانند در کنترل قند خون نقش مفیدی داشته باشند، اما چون حاوی کربوهیدرات اند، مصرف زیاد آن‌ها باعث افزایش قند خون می‌شود. به همین دلیل در بیماران دیابتی بهتر است چند عدد میوه به‌ طور هم‌ زمان مصرف نشود.

نکته قابل توجه اینکه قند اصلی میوه‌ها فروکتوز است. دریافت زیاد فروکتوز از طریق میوه جات ممکن است در بدن به تری‌ گلیسیرید تبدیل شود و در دراز مدت احتمال بروز کبد چرب را افزایش دهد. میوه‌های پرفروکتوز مانند سیب (به‌ویژه آب سیب)، گلابی، انبه و همچنین آب‌ میوه‌های صنعتی و خانگی در صورت مصرف زیاد می‌توانند زمینه‌ ساز تجمع چربی در کبد شوند.

میوه‌هایی با شاخص گلیسمی بالا مانند انگور، انبه، خرما، خربزه، انجیر خشک، موز بسیار رسیده و هندوانه قند خون را سریع‌ افزایش می‌دهند و ممکن است باعث تشدید دیابت یا افزایش تری‌ گلیسیرید شوند. بهتر است در طول روز حداکثر یک واحد از این گروه میوه‌ها مصرف شود. همچنین اگر میوه همراه با سبزیجاتی مانند خیار یا هویج خام خورده شود، افزایش قند خون پس از آن ملایم تر خواهد بود.

برخی میوه‌ها مانند موز، طالبی، پرتقال و زردآلو (تازه یا خشک) پتاسیم زیادی دارند. در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه یا مشکلات قلبی مصرف زیاد این میوه‌ها ممکن است موجب افزایش پتاسیم خون و آریتمی قلبی شود. همچنین برخلاف تصور رایج، میوه‌های خشک اگر چه مفید هستند اما به‌ دلیل غلظت بالای قند و کالری باید با احتیاط مصرف شوند. برای مثال، یک قاشق غذاخوری کشمش یا دو عدد انجیر خشک تقریباً معادل یک واحد میوه محسوب می‌شوند.

تعدادی از افراد طبق برخی مطالب منتسب به طب سنتی معتقدند که مصرف زیاد و مستمر آبلیمو و آبغوره به کاهش قند خون کمک می‌کنند. در صورتی که در مورد مصرف زیاد آبلیمو و آبغوره برای کاهش قند خون، هنوز شواهد علمی کافی وجود ندارد و تأثیر قطعی آن‌ها در کاهش قند خون ثابت نشده است. برخلاف برخی باورها، آبلیمو و آبغوره قند قابل‌ توجهی ندارند و جزو واحد میوه محسوب نمی‌شوند.

یکی از ابهامات رایج در میان عامه مردم این است که لیموترش، قند بالایی داشته و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت محدودیت مصرف دارد. واقعیت این است که همه‌ میوه‌ها، چه شیرین و چه ترش، مقدار اندکی کربوهیدرات دارند اما برخلاف تصور عمومی، لیمو ترش یکی از میوه‌های کم‌ قند است و در هر  ۱۰۰ گرم حدود ۲ تا ۳ گرم قند دارد. اما نوع و سرعت جذب آن‌ متفاوت است. لیموترش به‌دلیل دارا بودن ویتامین C و فیبر، قند خون را به‌ آرامی تغییر می‌دهد و بیماران دیابتی می‌توانند در حد متعادل از آن استفاده کنند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=172935
  • 92 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.