تاریخ : سه شنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

اعلام آمادگی شهرداری برای مدیریت آب شهر تهران جلوگیری از آسیب به شهر با رعایت مصوبات شورا حمل و نقل از مهم‌ترین چالش‌های مدیریت شهری ایران نیازمند هوشمندسازی توزیع کالاهای اساسی کاهش شدید ساخت و ساز در کشور افزایش قند خون در پی مصرف قندهای طبیعی اعمال نرخ سوم برای کارت سوخت جایگاه‌ها تایید افزایش حقوق بازنشستگان راه‌اندازی سامانه «سیمین» برای تسهیل و هوشمندسازی خدمات یارانه نقدی بازسازی ناوگان اتوبوسرانی از اولویت‌های اصلی مدیریت شهری تامین اتوبوس از اولویت‌های شورای شهر تهران افزایش تولید آسفالت در کشور ضرورت رفع اختلافات با آبفا درباره نرخ فروش پساب برای آبیاری فضای سبز ضرورت دریافت مجوز دولت از مجلس برای حذف ارز ترجیحی تغییر شیوه پرداخت کالابرگ شیوع آنفولانزا و کرونای تیغی در کشور بهره‌برداری از متروی شهرری تا پایان سال ۱۴۰۴ کمک شورای شهر برای انتقال آب طالقان و لار به تهران جزئیات تخریب سکوی نمایش تئاتر شهر انتقاد از تخریب کاخ مروارید مهرشهر کرج من و تو، فاصلۀ عمیق موسیقی با مخاطب آغاز طراحی و جانمایی ورزشگاه مدرن در پایتخت کالابرگ‌ الکترونیکی از خطوط قرمز مجلس ژنتیک و افزایش سن از عوامل مؤثر در بروز آلزایمر افزایش خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی در پاییز قیمت زمین عامل اصلی گرانی قیمت مسکن افزایش ترجیحی نرخ ارز عامل افزایش قیمت کالاهای اساسی افزایش ۶۰ درصدی قیمت لبنبات در بازار جزئیات تغییر تخصیص طرح کالابرگ به شهروندان افزایش ۵۰ درصدی حقوق در انتظار بازنشستگان تحقق عدالت در پایتخت در گرو تحقق اهداف دوره ششم مدیریت شهری اصلاحات جدید در انتظار حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت تداوم پرداخت یارانه‌ و کالابرگ به نیازمندان در سال آینده کمبود اتوبوس در حمل و نقل تهران جذب سرمایه‌گذار در گرو ثبات قوانین اقتصادی ماینرها از دلایل اصلی ناترازی برق

2

هشدار کنشگران میراث فرهنگی نسبت به وضعیت وخیم آرامگاه‌های حافظیه

  • کد خبر : 171493
  • 20 مهر 1404 - 10:14
هشدار کنشگران میراث فرهنگی نسبت به وضعیت وخیم آرامگاه‌های حافظیه
کنشگر میراث فرهنگی بیان کرد: آرامگاه‌های مهمی در حافظیه هستند که به افراد سرشناسی چون شعرا، عرفا و خاندان «قوام» اختصاص دارند، اما بررسی‌ها از وضعیت وخیم و مرمت‌های غیراصولی این آرامگاه‌ها، که برخی از آنها دارای تزئینات ارزشمند هستند، حکایت دارد.  

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران؛ تصاویری از سوی متخصصان مرمت و کنشگران میراث فرهنگی منتظر شده که وضعیت آرامگاه‌هایی که در عرصه حافظیه قرار دارند را چندان مناسب نشان نمی‌دهد.

یکی از این مرمتگران گفت: آرامگاه‌های مهمی در حافظیه هستند که به افراد سرشناسی چون شعرا، عرفا و خاندان «قوام» اختصاص دارند، اما بررسی‌ها از وضعیت وخیم و مرمت‌های غیراصولی این آرامگاه‌ها، که برخی از آنها دارای تزئینات ارزشمند هستند، حکایت دارد.

بنابر بررسی‌های این مرمتگران، درها و پنجره‌های چوبی این آرامگاه‌ها موریانه‌زده شده و بخش‌هایی از آنها، غیراصولی و غلط مرمت شده‌اند؛ مرمت‌هایی که به جای چوب، با سیمان و نئوپان انجام شده است. از طرفی تَرَک‌های بسیار زیادی در درها و پنجره‌ها مشاهده می‌شود. نوعی آشفتگی و بی‌نظمی در مقبره‌ها وجود دارد. در داخل بیشتر مقبره‌ها پر از زباله است.

بنابر این اظهارات، برخی از این آرامگاه‌ها حدود پنج شش سال پیش توسط شخصی غیرمتخصص مرمت شده است، و اکنون به مرمت اصولی نیاز دارند تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.

یکی از کارشناسان مرمت براساس آخرین ارزیابی‌ها از آرامگاه حافظیه پیش از انجام  گفت‌وگو با ایسنا داشت، اظهار کرد: آویزی در ایوانی که اتاق حافظ‌شناسی شده، وجود دارد، که تزئینات آن بین یزدی‌بندی و رسمی‌بندی؛ شاخصه‌ای از دوره خاص شیراز، است که تعداد این آویزها خیلی کم است، شاید یکی دو بنا از آن بیشتر نباشد. بنا به دلایلی قسمتی از این آویز فروریخته و قسمت سمت راست نیز اصلا وضعیت مناسبی ندارد و هر لحظه امکان دارد  فرو بریزد. در این آویز هم شاهد ترک‌ها و هم رطوبت و هم شاهد سرشل شدن ایوان هستیم.

این مرمتگر گفت: بدتر از آن، اتفاقی است که در مقبره قوام رخ داده است. این بنا آویز نفیسی دارد که باید همیشه پایش و رصد شود، ولی متاسفانه خیلی وقت است رصد نشده است، همین آویز در دوره‌های مختلف، ترک برداشته و هر سال آن را با سیمان سفید و پودر سنگ پر می‌کردند در مقبره و ایوان هم این اتفاق تکرار شده است. اگر به آن رسیدگی نشود احتمال داره در سال‌های آینده این قسمت از آویز بریزد و نیاز دارد که پایش شود و خانواده قوام، که آرامگاه آن موقوفه است و میراث فرهنگی می.توانند کمک کنند تا این مقبرۀ دارای ارزش‌های تاریخی، مرمت و حفظ شود.

پیش‌تر نیز سیاوش آریا، کنشگر میراث فرهنگی از وضعیت وخیم آرامگاه خاندان قوام‌الملک، بنایی از آنِ اوایل دورۀ پهلوی یکم، که به شیوه و سبک بناهای قاجاری برپا شده، اطلاع داده بود.

در ادامه تصاویری را از وضعیت مقبره‌ها و آرامگاه‌های محوطه حافظیه می‌بینید که در شهریورماه ۱۴۰۴ ثبت شده است.

وضعیت وخیم آرامگاه‌های حافظیه

وضعیت وخیم آرامگاه‌های حافظیه

وضعیت وخیم آرامگاه‌های حافظیه

وضعیت وخیم آرامگاه‌های حافظیه

وضعیت وخیم آرامگاه‌های حافظیه

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=171493
  • 61 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.