تاریخ : دوشنبه, ۲۶ آبان , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

اعلام آمادگی شهرداری برای مدیریت آب شهر تهران جلوگیری از آسیب به شهر با رعایت مصوبات شورا حمل و نقل از مهم‌ترین چالش‌های مدیریت شهری ایران نیازمند هوشمندسازی توزیع کالاهای اساسی کاهش شدید ساخت و ساز در کشور افزایش قند خون در پی مصرف قندهای طبیعی اعمال نرخ سوم برای کارت سوخت جایگاه‌ها تایید افزایش حقوق بازنشستگان راه‌اندازی سامانه «سیمین» برای تسهیل و هوشمندسازی خدمات یارانه نقدی بازسازی ناوگان اتوبوسرانی از اولویت‌های اصلی مدیریت شهری تامین اتوبوس از اولویت‌های شورای شهر تهران افزایش تولید آسفالت در کشور ضرورت رفع اختلافات با آبفا درباره نرخ فروش پساب برای آبیاری فضای سبز ضرورت دریافت مجوز دولت از مجلس برای حذف ارز ترجیحی تغییر شیوه پرداخت کالابرگ شیوع آنفولانزا و کرونای تیغی در کشور بهره‌برداری از متروی شهرری تا پایان سال ۱۴۰۴ کمک شورای شهر برای انتقال آب طالقان و لار به تهران جزئیات تخریب سکوی نمایش تئاتر شهر انتقاد از تخریب کاخ مروارید مهرشهر کرج من و تو، فاصلۀ عمیق موسیقی با مخاطب آغاز طراحی و جانمایی ورزشگاه مدرن در پایتخت کالابرگ‌ الکترونیکی از خطوط قرمز مجلس ژنتیک و افزایش سن از عوامل مؤثر در بروز آلزایمر افزایش خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی در پاییز قیمت زمین عامل اصلی گرانی قیمت مسکن افزایش ترجیحی نرخ ارز عامل افزایش قیمت کالاهای اساسی افزایش ۶۰ درصدی قیمت لبنبات در بازار جزئیات تغییر تخصیص طرح کالابرگ به شهروندان افزایش ۵۰ درصدی حقوق در انتظار بازنشستگان تحقق عدالت در پایتخت در گرو تحقق اهداف دوره ششم مدیریت شهری اصلاحات جدید در انتظار حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت تداوم پرداخت یارانه‌ و کالابرگ به نیازمندان در سال آینده کمبود اتوبوس در حمل و نقل تهران جذب سرمایه‌گذار در گرو ثبات قوانین اقتصادی ماینرها از دلایل اصلی ناترازی برق

2

ضرر مصرف نوشابه‌های رژیمی بر کبد

  • کد خبر : 171397
  • 17 مهر 1404 - 9:57
ضرر مصرف نوشابه‌های رژیمی بر کبد
پژوهشی تازه هشدار می‌دهد که نوشیدنی‌های «رژیمی» ممکن است به اندازه‌ای که تصور می‌کنید سالم نباشند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛  بر اساس یک مطالعه جدید، مصرف تنها یک قوطی نوشیدنی شیرین‌شده با شکر یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی در روز، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.

این پژوهش که در کنفرانس «گوارش‌شناسی اروپا» در برلین ارائه شد، بیش از ۱۲۳ هزار نفر از شرکت‌کنندگان انگلیسی را که در آغاز هیچ بیماری کبدی نداشتند به مدت یک دهه دنبال کرده است.

مصرف نوشیدنی‌های این افراد از طریق پرسش‌نامه‌های تغذیه‌ای روزانه به طور مداوم ثبت شد. در طول این ۱۰ سال، ۱۱۷۸ نفر از شرکت کنندگان دچار MASLD شدند و ۱۰۸ نفر بر اثر بیماری‌های مرتبط با کبد جان باختند.

نتایج این تحقیق نشان داد که نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر (SSBs) خطر ابتلا به MASLD را ۵۰ درصد افزایش می‌دهند، در حالی که نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند (LNSSBs) این خطر را تا ۶۰ درصد بالا می‌برند.

نوشیدنی‌های شیرین‌شده مصنوعی همچنین با احتمال بالاتر مرگ ناشی از بیماری‌های کبدی همراه بودند.

به گزارش یورونیوز، MASLD که پیش‌تر تحت عنوان «بیماری کبد چرب غیرالکلی» شناخته می‌شد، زمانی رخ می‌دهد که چربی در کبد انباشته می‌شود و ممکن است موجب التهاب (هپاتیت)، درد، خستگی و بی‌اشتهایی شود.

این بیماری اکنون به عنوان یکی از عوامل اصلی بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲ و مشکلات کلیوی شناخته می‌شود.

بر اساس یک مطالعه جامع در سال ۲۰۲۵، برآورد شده که ۳۸ درصد جمعیت جهان به MASLD مبتلا هستند – افزایشی ۵۰ درصدی در مقایسه با ۲۰ سال گذشته.

«لیه لیو»، نویسنده اصلی این پژوهش گفت: نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر مدت‌هاست زیر ذره‌بین قرار دارند و جایگزین‌های موسوم به رژیمی آن‌ها اغلب به عنوان گزینه‌های سالم‌تر شناخته می‌شوند. با این حال، هر دو نوع نوشیدنی بسیار پرمصرف‌ هستند و تأثیرشان بر سلامت کبد تاکنون به‌خوبی درک نشده بود.

او افزود: مطالعه ما نشان می‌دهد که نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند حتی به مقادیر کم، مانند یک قوطی در روز با خطر بالاتر MASLD مرتبط‌ هستند. این یافته‌ها تصور رایج درباره بی‌ضرر بودن این نوشیدنی‌ها را به چالش می‌کشد و نشان می‌دهد که باید تاثیر آن‌ها در رژیم غذایی و سلامت کبد مورد بازنگری قرار بگیرد، به‌ویژه با توجه به اینکه MASLD به یک معضل جهانی سلامت تبدیل شده است.

متخصصان مطالعه نشان داده‌اند این نوشیدنی‌ها دقیقا چگونه به کبد آسیب می‌رسانند.

لیو در این زمینه توضیح داد: میزان بالای شکر در نوشیدنی‌های شیرین‌شده باعث افزایش سریع قند و انسولین خون، افزایش وزن و بالا رفتن سطح اسید اوریک می‌شود. همه این عوامل به انباشت چربی در کبد کمک می‌کنند.

او در مورد تاثیر نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند بر سلامت کبد گفت: این نوع نوشیدنی‌ها ممکن است از طریق تغییر میکروبیوم‌های روده، مختل کردن احساس سیری، افزایش میل به شیرینی و حتی تحریک ترشح انسولین بر سلامت کبد تأثیر بگذارند.

این پژوهش در پایان توصیه می‌کند برای کاهش خطر بیماری‌های کبدی، باید آب را جایگزین نوشیدنی‌های شیرین‌شده (چه با شکر چه مصنوعی) کرد، وزن سالم خود را حفظ کرد، به طور منظم ورزش کرد و رژیم غذایی متعادلی نگه داشت.

لیو در این زمینه اضافه کرد: نوشیدن آب همچنان بهترین گزینه است زیرا بار متابولیکی ایجاد نمی‌کند، از انباشت چربی در کبد جلوگیری می‌کند و بدن را به‌خوبی هیدراته نگه می‌دارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=171397
  • 77 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.