تاریخ : پنجشنبه, ۲۳ بهمن , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

نادعلی: ملت در ۲۲ بهمن نقشه‌های دشمن را خنثی کرد آقامیری: دشمنان پشیمان‌تر از همیشه استقرار ۳۰۵۲ نیروی خدمات شهری در راهپیمایی ۲۲ بهمن آغاز ساخت خط ۳۳کیلومتری متروی تهران اعلام آمادگی شهرداری برای خدمات رسانی به شرکت کنندگان در راهپیمایی ۲۲ بهمن تجهیز کامل مدارس در دستور کار دولت بازدارندگی فعال از مزایای بازنگری هوشمندانه در دکترین دفاعی کشور انتقاد رییس شورای شهر از تداوم مشکلات حریم تهران اصلاح فرآیند صدور پروانه اقدامی مؤثر در راستای صیانت از حقوق شهروندان انتخابات تناسبی از راهکارهای کاهش تنش جزئیات افزایش تجهیزات تخصصی سازمان مدیریت پسماند ضرورت سرمایه گذاری در حوزه فرهنگی کمک ویتامین‌ها به بهبود عملکرد دستگاه گوارش راهکارهای طب ایرانی برای درمان سرماخوردگی جزئیات افزایش حقوق ۱۴۰۵ کارمندان و بازنشستگان افزایش ۳ برابری حق مسکن در فیش حقوقی بهمن‌ماه افزایش میزان کالابرگ در سال آینده راه اندازی ۵ مرکز جدید اورژانس اجتماعی تا پایان سال ۱۴۰۴ افتتاح ۱۰ بوستان جدید در تهران توقف رونمایی از دستاوردهای دفاعی کشور تخصیص ۲۰۰ میلیارد به احداث آرامگاه جدید در تهران خدمات رسانی رایگان مترو و تاکسی در روز ۲۲ بهمن گردشگری اولین قربانی ناپایداری‌های اجتماعی پیش بینی ۱۲ همت بودجه برای خرید اتوبوس راه‌اندازی نخستین مرکز تخصصی نگهداری کودکان دارای اختلال ذهنی ضرورت حمایت فوری از آسیب‌دیدگان بازار جنت‌آباد اصلاح حقوق کارکنان شهرداری تهران تا پایان بهمن‌ماه ضرورت ورود نوجوانان به مقابله با آسیب‌های فرهنگی افسردگی در کمین دیابتی‌ها بهره‌برداری از ۳ بوستان جدید شهری آغاز عملیات اجرایی پروژه احداث خط ۱۱ مترو تهران پیش بینی افزایش ۲۵ درصدی نرخ کرایه مترو و اتوبوس ضرورت متناسب‌سازی محتوای رسانه‌ای با سبک زندگی مردم ممنوعیت بازداشت و حبس اطفال زیر ۱۵ سال استرس مداوم عامل ایجاد فشار خون عصبی جزئیات مصوبه طرح ترافیک تهران در سال ۱۴۰۵

5

مرمت و سامان‌دهی قلعه سام شهرستان چرداول

  • کد خبر : 167199
  • 19 خرداد 1404 - 11:08
مرمت و سامان‌دهی قلعه سام شهرستان چرداول
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام از مرمت و سامان‌دهی قلعه سام واقع در شهرستان چرداول خبر داد.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران؛ این قلعه یک منطقه تاریخی و باستانی بوده و در حوالی آن یک درخت چنار با قدمت ۵۰۰ ساله دیده می‌شود که بازدید از آن به یقین خالی از لطف نخواهد بود.

این دژ دارای سه قسمت مختلف و در عین حال مرتبط به هم بوده که از یکدیگر فاصله قابل توجهی دارند، با یک نگاه اجمالی به موقعیت نوع بنا در می‌یابیم که جنبه نظامی و دفاعی دارد، به این دلیل که در مرتفع‌ترین قسمت کوه سام ساخته شده است.

قلعه‌ سام منطقه چرداول از سه قسمت تشکیل شده است، دو برج آن در ضلع شمال‌ و شمال‌ غربی قرار دارند،‌ حجره نگهبانی آن را در دل کوه ساخته‌اند، بقایای یک چارطاقی یا آتشکده در ضلع جنوب‌ غربی‌ دژ وجود داشته که احتمالاً در دوره حمله اعراب به ایران به یک مسجد تبدیل شده است.

علاوه بر درخت ۵۰۰ ساله نزدیک این دژ، چندین چشمه آب و ریشه درخت عود نیز دیده می‌شود که از این ریشه در جشن ها و عیدها استفاده می شد.

به‌دلیل اینکه در زمان ساخت این بنا هیچ‌گونه پلان و طرحی از قبل وجود نداشته، سازنده بنا، اتاق ها و مدخل‌ها را با در نظر گرفتن وضعیت فطری صخره‌ها، ایجاد کرده است. روی هم رفته طراحی دژ سام به روش مدل‌سازی عصر ساسانی ساخته شده و ملات و مصالحی که برای تأسیس آن به کار برده‌اند شامل سنگ، گچ و ساروج بوده و در قسمتی از نقاط گل نیز به‌کار گرفته شده است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام انجام عملیات مرمت و سامان‌دهی قلعه سام واقع در شهرستان چرداول خبر داد.

فرزاد شریفی گفت: قلعه سام با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی مرمت و سامان‌دهی می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام افزود: عملیات مرمت و سامان‌دهی قلعه سام شامل برچیدن بخش‌های فرسوده و خشکه چینی دیوار سنگی، برداشت و پاک‌سازی لایه‌های خاک، لایروبی و ایجاد کانال و آبراه انحرافی در مسیرهای منتهی به اثر تاریخی است.

شریفی تصریح کرد: قلعه سام یکی از آثار و مکان‌های تاریخی ایلام است محوطه باستانی قلعه سام در شهرستان چرداول، در نزدیکی روستا «چم‌بور» شهرستان هلیلان واقع شده است.

وی گفت: این مجموعه از سه بخش مرتبط به هم و در عین حال با فاصله و مستقل شکل گرفته و از نظر دوره‌ای در یک دوره از تاریخ که احتمالا حد فاصل اواخر دوره پارت‌ها و اوایل دوره ساسانی است ایجاد شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام اظهار کرد: معماری این قلعه جنبه نظامی و دفاعی داشته و در صعب‌العبورترین بلندی‌های کوه بنا شده زیرا طرح و نقشه‌ای از پیش نداشته، طراح یا معمار برج‌ها، اتاق‌ها و ورودی‌ها را با توجه به موقعیت طبیعی صخره‌ها ساخته است.

شریفی ادامه داد: قلعه سام ایلام به عنوان یکی از آثار باستانی و جاذبه‌های تاریخی استان ایلام با شماره  ۷۹۹۸ در مورخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ در میان آثار ملی ایران به ثبت رسید.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=167199
  • 107 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی