تاریخ : پنجشنبه, ۲۲ خرداد , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

فعالیت بازارهای میوه و تره‌بار تهران در روز عید غدیر جزئیات ارائه خدمات ویژه به تاکسی‌های پایتخت احتمال شارژ کالابرگ الکترونیکی در تیرماه تداوم افزایش قیمت‌ها در بازار علائم مشکل در عملکرد غده تیروئید رکود شدید سرمایه گذاری در تولید مسکن ضرورت احداث نیروگاه‌های اختصاصی توسط صنایع دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی مستلزم بازنگری کمبود اعتبار مالی از مشکلات واحدهای تولیدی تاثیر غذاهای تند بر دستگاه گوارش احتمال طوفان شدید در تهران دستفروشان تهران نیازمند ساماندهی عدم همخوانی ساعات کاری شهروندان با زمان فعالیت مراکز گردشگری تداوم معضل بی‌حریمی تهران ثبت آبشار نیاسر در فهرست میراث طبیعی کشور اعلام زوهنگام شهریه کودکستان‌ها کمبود منابع مالی عامل اصلی توقف تخصیص کالابرگ چالش افزایش ۲۰ درصدی کرایه‌ حمل‌ونقل عمومی در پی تغییر ساعت کاری ساماندهی اتباع غیرمجاز از اولویت‌های اصلی دولت چهاردهم جابجایی تیرهای چراغ برق با تأمین بودجه شهرداری تهران نقش غدیر در انسجام و همدلی جامعه اسلام ارتباط چاقی و ابتلا به پسوریازیس چالش‌ها و مشکلات وزارت اقتصاد در ایران سرمایه گذاری تنها راهکار عبور از بحران اقتصادی تداوم فعالیت خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران ضرورت افزایش نظارت‌های هوشمند بر ترافیک تشدید ناترازی انرژی در فصل تابستان تاثیر جغرافیا بر ابتلا به آلزایمر ضرورت تدوین نظام جدید برای نظارت بر مسافربرهای اینترنتی ثبت ملی کهنسالترین درخت ایران اعلام جزییات تغییر قیمت نان واریز یارانه خردادماه در ۳ مرحله هشدار جدی مجلس درباره صدور قطعنامه ضرورت اعمال فوق العاده ویژه و خاص برای تمامی شاغلان تداوم افزایش قیمت‌ها و کوچک شدن سفره‌ها یزد پایتخت زیورآلات سنتی جهان

0

باورهای غلط طبی در درمان کبد چرب

  • کد خبر : 167169
  • 18 خرداد 1404 - 14:28
باورهای غلط طبی در درمان کبد چرب
متخصص طب سنتی بیان کرد: از دیرباز در میان عامه مردم، باورهای طبی و تغذیه ای نادرست زیادی شکل گرفته که متاسفانه تا به امروز هم در حال نشر و پخش است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ محمد عسکر فراشاه پزشک متخصص طب ایرانی گفت: یکی از باورهای غلط طبی که در جامعه رواج دارد این است که مصرف سرکه به بهبود کبد چرب کمک می‌کند. در صورتی که این موضوع در میان مزاج‌های مختلف کلیت نداشته و مردود است. از دیدگاه طب ایرانی ترشیجاتی نظیر سرکه طبع سرد و خشک دارند و اینکه سرکه در تمامی مبتلایان به کبد چرب سبب کنترل مشکل آن‌ها شود باور نادرستی است. کبد چرب نوعی سوء مزاج است که می‌تواند سرد یا گرم باشد و متخصص با توجه به علایم بالینی نوع سوء مزاج را تعیین و درمان را آغاز می‌کند. نکته مورد توجه اینکه اگر فردی دچار سوء مزاج سرد کبد باشد با مصرف سرکه که طبع سردی دارد، دچار کاهش سوخت و ساز کبد شده و همین امر سبب تشدید بیماری و بروز مشکلات عصبی و گوارشی وخامت حال او می‌شود.

آبغوره با وجود خواص زیاد، درمان کننده کبد چرب نیست

باور نادرست دیگری که به طب ایرانی نسبت داده شده این که آبغوره نوعی داروی طبیعی و موثر خانگی برای کاهش چربی و فشار خون بوده و برای درمان کبد چرب مفید است. به دلیل همین تصور غلط، بسیار دیده می‌شود که افراد زیادی جهت بهبودی، روزانه و به دفعات از آبغوره و اغلب ناشتا استفاده می‌کنند و این نسخه را برای سایرین هم می پیچند.  این متخصص طب سنتی بیان می‌کند، با وجودی که آبغوره با افزایش اسیدیته معده می‌تواند در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید باشد و به افزایش جذب آهن و تسهیل هضم غذا کمک کند اما باید توجه داشت نوشیدن مداوم آن برای درمان چربی خون بالا و کبد چرب موثر نخواهد بود و افراد نباید به صرف مصرف این نوشیدنی اقدام به قطع داروهای طبی خود کنند.

همچنین افراد باید بدانند که پرفشاری خون به واسطه مصرف آبغوره درمان نمی‌شود و مصرف آن برای همه مزاج‌ها مناسب نیست. آبغوره در سرد مزاجان و کسانی که دچار ضعف در سیستم عصبی بوده و گوارش ضعیفی دارند و همچنین برای مبتلایان به زخم‌های گوارشی و  التهاب روده، منع مصرف دارد. نکته مهم دیگر اینکه برای جلوگیری از رشد کپک در اغلب آبغوره‌ها از نمک استفاده می‌شود که در این صورت مصرف آن برای مبتلایان به پرفشاری‌خون و بیماران قلبی و کلیوی می‌تواند مضر باشد.

ادویه‌جات می‌توانند برای کبد مفید باشند

یک باور نادرست دیگری که تا به امروز در تصورات برخی از  افراد جامعه وجود دارد این است که ادویه جات برای کبد مضر هستند. در صورتی که این موضوع نیز برای همه مزاج‌ها کلیت ندارد. گرم مزاجان باید توجه داشته باشند که از ادویه جات به دلیل مزاج گرم و خشک باید با احتیاط استفاده کنند چون زیاده روی در مصرف آن باعث بروز مشکلاتی نظیر خارش و خشکی پوست بدن، سوزش ادرار، بواسیر و حتی خونریزی در افراد مستعد می‌شود. اما در مقابل مصرف به اندازه و متعادل ادویه‌ها همراه غذا در طبایع سرد و مرطوب عامل فعال شدن کبد و با تعدیل رطوبت‌های اضافی معده به کارکرد منظم دستگاه گوارش کمک کرده و در تخفیف و درمان بیماری‌های ناشی از سردی و رطوبت بسیار موثر است. یاداوری می‌کنیم در طب سنتی برای هر مزاج نسخه مخصوص به خود وجود دارد و توصیه‌ها، دستورات و نسخه‌های طبی و تغذیه ای به هر مزاجی با مزاج دیگر متفاوت است و کلیت ندارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=167169
  • 54 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.