به گزارش سرویس شورای شهر افق تهران؛ طی یکسال اخیر در شهرداری تهران شاهد تغییرات سریع و متعددی در سطوح مختلف مدیریتی بودیم که مستقیما توسط شخص شهردار تهران انجام شد و در نخستین ماه از سال جاری نیز تغییر ۸ شهردار مناطق و برخی مدیران سازمانهای شهری در لیست تغییر قرار دارند که در روزهای اخیر چند تغییر نیز انجام شده است.
رییس کمیته حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر تهران روز چهارشنبه با انتقاد از روند پرتکرار تغییر مدیران در شهرداری تهران، نسبت به آنچه «بازی با مهرههای سیاسی» در این مجموعه خواند، هشدار داد و گفت: این روند میتواند تبعاتی برای کارآمدی مدیریت شهری و همچنین مشارکت عمومی در انتخابات سال آینده شوراها داشته باشد.
مهدی اقراریان با اشاره به جابهجاییهای اخیر در سطح معاونان، شهرداران مناطق و مدیران ارشد شهرداری تهران، اظهار کرد: متاسفانه در مدتزمانی کوتاه، شاهد تغییرات متعددی در ساختار مدیریتی شهرداری بودهایم؛ برخی از این جابهجاییها تنها چند ماه پس از انتصاب اولیه صورت گرفتهاند که این موضوع قطعا جای سوال و ابهام دارد.
اقراریان با بیان اینکه ثبات مدیریتی یکی از ارکان اصلی موفقیت در اداره کلانشهری مانند تهران است، افزود: پیش از این نیز در شورای شهر تاکید شده بود که نباید دوران مدیریت مدیران، کوتاه و ناپایدار باشد.
وی ادامه داد: اکنون این سوال مطرح است که چرا چنین تصمیماتی اتخاذ میشود؟ اگر انتصابها بر اساس صلاحیت و شناخت بوده، چه دلیلی برای تغییر وجود دارد؟ اگر ضعف عملکردی یا تخلفی در میان بوده، چرا همان افراد در جایگاههای جدید منصوب میشوند؟
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به نزدیک شدن به انتخابات شورای شهر، اضافه کرد: تحلیل من این است که بخشی از این جابهجاییها با نگاه انتخاباتی و سیاسی انجام میشود، احتمال میدهم شهردار تهران بهدنبال سازماندهی بدنهای درون شهرداری برای همراهی با یک لیست خاص در انتخابات آینده شوراها باشد، این رفتار را باید در چارچوب نگاه سیاسی و نه صرفا مدیریتی تحلیل کرد.
وی همچنین هشدار داد: با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور، پیشبینی میشود که انتخابات سال آینده شوراها با مشارکت حداقلی برگزار شود و اگر قرار باشد گروهی خاص با استفاده از ظرفیتهای درونسازمانی میداندار انتخابات باشند، قطعا اکثریت مردم که باید صاحبان اصلی مدیریت شهری باشند، به حاشیه رانده میشوند.
رییس کمیته حقوقی شورای شهر تهران در ادامه یادآور شد: ما در برخی موارد شاهد هستیم افرادی در مدیریت شهری منصوب میشوند که حتی ساکن تهران نیستند و آشنایی کافی با مسایل و بافت شهری آن ندارند این موضوع نهتنها کارآمدی را زیر سوال میبرد، بلکه به روند توسعه مناطق آسیب وارد میکند.
اقراریان تاکید کرد: شهردار تهران یک چهره سیاسی است و طبیعی است که تیم مدیریتی او نیز وابستگیهایی به جریانهای سیاسی داشته باشد اما انتظار میرود که تصمیمگیریها در شهرداری بر اساس منطق کارشناسی و نه ملاحظات سیاسی انجام شود در غیر این صورت، شهرداری به جای آنکه محل ارائه خدمات عمومی باشد، به صحنه رقابتهای جناحی تبدیل خواهد شد.
وی همچنین ضمن دعوت از شهرداری برای شفافسازی درباره چرایی این جابهجاییها، گفت: این نگاه شخصی من است شاید دوستان در شهرداری این تحلیل را قبول نداشته باشند، اما آینده نزدیک مشخص خواهد کرد که آیا این تحرکات، اهداف سیاسی را دنبال میکند یا صرفا در چارچوب اصلاح ساختار و بهبود عملکرد است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با انتقاد از تغییرات پی درپی در مدیریتهای شهرداری، این موضوع را عامل بیثباتی و آسیب به ساختار مدیریت شهری دانست.
ناصر امانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در انتصابات مدیران شهری دخالت نمیکنیم اما از ابتدا نسبت به این روند ناپایدار بارها انتقاد کردیم و در تذکر جلسه علنی روز گذشته (سهشنبه) نیز به صراحت به این مساله اشاره کرده و گفتم تغییرات پیدرپی باعث بیثباتی میشود و در نهایت شهر از این وضعیت متضرر خواهد شد.
این عضو شورای شهر تهران گفت: شخصی را در شهرداری تهران میشناسم که طی ۶ ماه گذشته سه مرتبه تغییر مسوولیت داده است؛ از شهرداری منطقه به ریاست مرکز نوسازی و سپس به مدیریت کل قوانین منصوب شد، هر مسوولیت کمتر از دو ماه دوام داشته است حال این پرسش جدی وجود دارد که چرا چنین جابجاییهایی باید اتفاق بیافتد.
وی اضافه کرد: مشکل ما با اشخاص نیست همه این افراد کارمند یا مدیر شهرداری هستند، اما حتی خود این افراد نیز از این بیثباتی رضایت ندارند و این رویه قطعا یک اشکال جدی در مدیریت منابع انسانی شهرداری است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز روز گذشته در جلسه ۳۱۷ شورا به خبرنگاران درباره تغییرات شهرداران و تغییر مدیران شهرداری گفت: دخالتی در انتصابات شهردار نمیکنم البته گاهی نظرات مشورتی خود را میدهم اما با جابجاییهای متوالی موافق نیستم.
مهدی چمران افزود: اگر وضعیت فعالیت آن مدیر مناسب نباشد باید تغییر صورت بگیرد در غیر این صورت باید فعالیت خود را ادامه دهد.
وی تاکید کرد: البته این مباحث (تغییر مدیران) تا عملیاتی نشود نمیتوان در مورد آن حرفی زد.
انتهای پیام/