تاریخ : جمعه, ۲۹ فروردین , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

آغاز قطع موقت آب مشترکان بد مصرف تهران اعلام برنامه کمیسیون انرژی مجلس برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت تفحص مجلس از بانک مرکزی درباره بانک‌های ناسالم سود ۱۵ همتی تهرانی‌ها در خرید از بازار میوه و تره‌بار در سال ۱۴۰۳ انتقاد از افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی آغاز واگذاری تاکسی‌های برقی شاسی‌بلند از ۲ ماه آینده افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار دردسر جدید مستاجران در سال ۱۴۰۴ آغاز حذف یارانه سه دهک درآمدی بوشهر کاندیدای اصلی پایتختی اقتصادی کشور کاهش ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد ناترازی چالش جدی صنعت برق ایران احداث دو پروژه عمرانی در پایتخت کاهش شدید دما در تهران تا پایان هفته اقدامات ویژه شهرداری در ورودی‌های تهران تعطیلی موقت برخی ایستگاه‌ خط یک متروی تهران معرفی منابع غذایی این ویتامین A مواد غذایی مفید برای پیشگیری از پوکی استخوان اعتراض هواداران سپاهان به پرسپولیس استقلال در خطر سقوط به رتبه سیزدهم افزایش حقوق دولتی معادن از مهمترین درخواست‌های معدنکاران رکورد صادرات غیرنفتی کشور افزایش ۶۹ درصدی حقوق دولتی معادن در آذربایجان غربی ضرورت حمایت از بخش خصوصی تداوم شارژ کالابرگ برای سایر دهک‌های درآمدی صرفه جویی ۳۰ مگاواتی مصرف برق با کاهش مصرف صنایع ضرورت توجه شهرواندان تهرانی به مصرف آب ضرورت ارائه معاینه فنی به خودرو‌های تهرانی فقط در پایتخت ۸ تراموای چینی آماده ورود به تهران انتقاد برخی اعضای شورای شهر تهران از تغییر مکرر مدیران شهری ضرورت تلاش برای لغو تحریم‌های بانکی و نفتی در مذاکرات برخورد مجلس با ترک فعل‌ها در مساله ناترازی برق برنامه‌ریزی برای تردد تراموا در پایتخت آمادگی شهرداری تهران برای افتتاحیه‌های ماهانه هشدار وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در تهران تهران، میزبان مجمع جهانی گردشگری شهری

3

کشفی جدید از منبع تامین سنگ کاخ‌های هخامنشی

  • کد خبر : 164761
  • 25 فروردین 1404 - 12:21
کشفی جدید از منبع تامین سنگ کاخ‌های هخامنشی
تیمی از پژوهشگران ایرانی توانستند سه معدن سنگ در ارتفاعات کبیرکوه استان ایلام را شناسایی کنند که احتمالاً منبع اصلی تأمین سنگ و مصالح برای ساخت کاخ‌های داریوش بزرگ در شوش بوده‌اند.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران؛ در کشفیات مهمی که می‌تواند به تحولی بنیادین در باستان‌شناسی ایران منجر شود، پژوهشگران ایرانی موفق به شناسایی سه معدن سنگ در دامنه‌های کبیرکوه در آبدانان استان ایلام شده‌اند که به احتمال قوی، منابع اصلی تأمین مصالح ساختمانی برای ساخت کاخ‌های باشکوه داریوش بزرگ در شوش بوده‌اند. این کشف، نه‌تنها بخشی از رازهای پنهان جغرافیای هخامنشی را آشکار می‌سازد، بلکه با ارتقا دانش معماری باستانی ایران، فرصت‌های طلایی برای معرفی و حفاظت این معادن و توسعه گردشگری فرهنگی در منطقه فراهم می‌آورد.

لقمان احمدزاده شوهانی، سرپرست پروژه و باستان‌شناس، درباره جزئیات این کشف مهم بیان کرد: ۱۰ مهرماه، به‌طور کاملاً اتفاقی ویدئویی از یک کوهنورد به نام محمد حیدری در اکسپلور اینستاگرام دیدم. او در حال معرفی معادنی در کبیرکوه بود و تصور می‌کرد این سنگ‌ها برای ساخت آسیاب استفاده می‌شده‌اند. اما چیزی که دیدم، با چیزی که او تصور می‌کرد، تفاوت اساسی داشت. شیوه استخراج این سنگ‌ها شباهت زیادی به روش‌های دوره هخامنشی داشت و بلافاصله فهمیدم که این موضوع باید بررسی و پیگیری شود.

احمدزاده ادامه می‌دهد: بدون همراهی و دقت‌نظر محمد حیدری، این کشف ممکن نبود. او سه معدن را شناسایی کرده بود که شواهد زیادی از بهره‌برداری مهندسی‌شده در دوران باستان داشتند. این معادن، نه‌تنها از نظر مکان‌یابی، بلکه از نظر الگوهای برداشت سنگ، با معادن دوره هخامنشی هماهنگ بودند.

بازخوانی یک راز تاریخی؛ ابیرادوش و معادن آبدانان

به گفته احمدزاده، این کشف سرنخی جدید از محل استخراج سنگ‌های کاخ داریوش بزرگ به‌دست می‌دهد. در نبشته معروف که بر کاخ آپادانا شوش حک شده، از منطقه‌ای به نام ابیرادوش به عنوان محل استخراج سنگ‌های کاخ یاد شده است. تا پیش از این، مکان دقیق ابیرادوش در تاریخ گم بود، اما اکنون شواهد جدید می‌تواند نشان دهد که به احتمال بسیار زیاد معادن کشف‌شده در آبدانان همان نقطه گمشده‌اند.

سرپرست پروژه همچنین به استفاده از فناوری‌های نوین اشاره کرد و گفت: در مرحله دوم پروژه، با بهره‌گیری از فناوری‌های سنجش از دور، مدل‌سازی سه‌بعدی و تحلیل‌های پتروگرافی، در تلاشیم تا مسیرهای انتقال سنگ از آبدانان به شوش را بازسازی کنیم. این تحقیق می‌تواند نشان دهد که چگونه سنگ‌های عظیم و سنگین از کوه‌های زاگرس به شوش منتقل می‌شده‌اند.

احیای یک روایت تاریخی شگفت‌انگیز

احمدزاده تأکید کرد: این کشف نه‌تنها به ما کمک می‌کند تا به گمشده‌های تاریخ پی ببریم، بلکه یک روایت فراموش‌شده از دانش مهندسی، معماری و مدیریت منابع در دوران هخامنشی را بازخوانی کنیم. این معادن، اگر همان ابیرادوش باشند، بخشی از تمدنی بوده‌اند که هنوز هم شگفتی‌ساز است.

وی خاطرنشان کرد: این کشف، اگر با آزمایش‌های دقیق‌تری تأیید شود، می‌تواند چشم‌اندازهای جدیدی را برای ثبت‌جهانی این معادن در یونسکو، توسعه گردشگری فرهنگی در منطقه و پژوهش‌های علمی در مورد فناوری‌های ساخت در دوران هخامنشی فراهم آورد.

انتهای پیام/
لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=164761
  • 47 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.