افزونه پارسی دیت را نصب کنید

اخبار لحظه

ضرورت تبدیل آذربایجان غربی به قطب تولید طلای ایران افتتاح دفتر مطالعات راهبردی پتروشیمی تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال آینده صدور مجوز تولید ۱۵۰ میلیون تن فولاد جدیدترین قیمت اجاره خانه‌ در سلسبیل تهران ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده تهران ناترازی انرژی مانع از تحقق کامل شعار جهش تولید افزایش دستمزدها گام بلندی به سوی عدالت اجتماعی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی در ۹ ماهه امسال افتتاح ۴ ایستگاه متروی پایتخت در بهار ۱۴۰۴ بارش در تهران از آخرین روز سال افزایش بلیت باغ پرندگان در سال آینده تصویب لایحه تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری تهران اعلام ویژه برنامه‌های نوروزی موزه ملک افزایش ۱۷۰ کیلومتری متروی تهران راه ادویه تنها مسیر ایران برای بازگشت به شکوه گردشگری تاثیر ورزش بر عملکرد مغز جریمه میلیاردی باشگاه پرسپولیس تایید محکومیت پرسپولیس در کمیته استیناف استرس از عوامل موثر بر افزایش وزن کاهش ۱۳ درصدی صادرات زنجیره فولاد ایران انجام همه تعهدات ارزی پتروشیمی‌ها توسعه اقتصادی با مالیات هوشمند تأمین مالی صنایع فولادی و معدنی از بخش خصوصی انتقاد مجلس از قیمت و میزان خوراک تحویلی به پتروشیمی‌ها ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه معادن نقش کلیدی صنعت نفت در ناترازی انرژی تداوم فعالیت سامانه هوشمند سوخت تصویب لایحه الحاق دولت ایران به موافقتنامه وین ضرورت ایجاد سامانه یکپارچه اطلاعات تولید و عرضه کالاهای کشاورزی افزایش ۳۶.۸ درصدی نرخ کرایه تاکسی‌های تهران در سال آینده مشارکت بخش خصوصی در راه‌اندازی بزرگ‌ترین شهربازی پایتخت سرمایه‌گذاری ۳۳۰ میلیون دلاری دولت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی برنامه‌ریزی شهرداری تهران برای ساماندهی دست‌فروشان زیباسازی ۱۰۰ میدان تهران برای نوروز آغاز به کار سامانه خزانه واحد شهرداری تهران از سال آینده

1

تداوم بلاتکلیفی ساخت و ساز در حریم تئاتر شهر

  • کد خبر : 163874
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱
تداوم بلاتکلیفی ساخت و ساز در حریم تئاتر شهر
هرچند در آخرین روزهای سال ۱۴۰۳ به سر می‌بریم اما ساخت و ساز حریم تئاتر شهر به عنوان اصلی‌ترین مجموعه تئاتر کشور و نماد تئاتر ایران همچنان بلاتکلیف است.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران؛ محوطه پیرامونی مجموعه تئاتر شهر که در یکی از پرتپش‌ترین نقاط شهر تهران قرار گرفته، همواره نه تنها برای خانواده تئاتر، بلکه برای هر شهروندی که به اماکن فرهنگی هنری شهر علاقه دارد، دغدغه‌ای جدی بوده است.

در سال‌های گذشته فضای نامطلوب اطراف این مجموعه که بیشتر به بازار مکاره شباهت داشت، مورد نقد بود اما امسال اصلی‌ترین مساله، حریم نصفه و نیمه‌ای است که پیرامون اصلی‌ترین بنای تئاتری کشور ایجاد شده و بدتر از آن هیچ مشخص نیست که تکلیف این حریم چه خواهد شد.

این حریم در دولت پیشین و در دوره مدیریت سید جواد طاهری بر مجموعه تئاتر شهر ایجاد شد.

آن زمان عنوان شد که قرار است حریمی در اطراف تئاتر شهر ایجاد شود که هم مجموعه را حفاظت کند و در عین حال آن را منزوی هم نکند و این چنین بود که مدتی بعد دیواره‌های فلزی در اطراف این مجموعه نصب شد و نه تنها تئاتر شهر را از چشم‌ها پنهان کرد بلکه به دلیل وجود تنها یک در ورود و خروج، دسترسی به مجموعه را بسیار دشوار کرد که این می‌تواند در موارد خطرساز مانند احتمال آتش‌سوزی که قبلا در تئاتر شهر سابقه داشته، خطرات جدی و حتی جبران ناپذیر ایجاد کند.

مدیران وقت فرهنگی هرچند خود به همه این مشکلات معترف بودند، عنوان می‌کردند که به دلیل فضای کارگاهی در حیاط مجموعه و وجود چاله‌هایی که می‌تواند برای رهگذران محدوده، خطرآفرین باشد، به ناچار این دیوارهای فلزی کشیده شده است.

با استقرار دولت چهاردهم و حضور مدیران جدید فرهنگی، حریم تئاتر شهر به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها تبدیل شد. اما مساله از آنچه آنان پیش‌بینی کرده بودند، بغرنج‌تر بود. پروژه ایجاد حریم به مدت ۶ ماه متوقف شده بود و راه‌اندازی دوباره آن نیازمند تخصیص اعتبار بود. با این حال، پاییز امسال و همزمان با برگزاری نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک، هم نادره رضایی، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم اتابک نادری، سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی عنوان کردند که همه تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بخشی از این حریم همزمان با برگزاری چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر به سرانجام برسد تا همزمان با این اتفاق هم امکانی برای ارزیابی کلی حریم وجود داشته باشد و هم آمد و رفت به مجموعه تئاتر شهر آسان‌تر شود.

برنامه آنها این بود که بخشی از تیغه‌های جدید بر فوندانسیونی نصب شود ولی این ایده در ان مقطع اجرایی نشد. البته با اضافه شدن دو در ورودی دیگر، بخشی از مشکلات مراجعه‌کنندگان به مجموعه تئاتر شهر مرتفع شد.

به هر حال با همین برنامه‌ریزی بود که در حال حاضر حدود ۲۰ متر از پروژه کار شده ولی بر اساس پیگیری‌های ایسنا در حال حاضر بحث بودجه مطرح است و پیمانکار منتظر تامین اعتبار است که اگر تزریق شود، بقیه تیغه‌ها هم ساخته و نصب خواهد شد.

گفته می‌شود که طرح پیشنهادی همه مجوزهای لازم را از شهرداری، میراث فرهنگی و … دریافت کرده و طراحی به گونه‌ای است که مجموعه تئاتر شهر هم از منظر پیاده‌رو و هم سواره‌رو دید دارد.

مدیران هنری در گفتگوهای غیررسمی عنوان می‌کنند که اگر بودجه تزریق شود، این پروژه در حدود ۶ ماه به نتیجه می‌رسد.

با این حال از آنجاکه ضمانتی برای تامین اعتبار وجود ندارد و از سوی دیگر وضعیت فعلی تئاتر شهر که نه تنها برازنده این مجموعه نیست بلکه از نظر ایمنی هم شرایط نامطلوبی ایجاد کرده، جامعه تئاتری سال جاری را با یک نگرانی جدی از بابت این مجموعه به پایان می‌برند و پرونده تئاتر شهر همچنان برای سال آینده باز خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=163874
  • 71 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی