افزونه پارسی دیت را نصب کنید

اخبار لحظه

ضرورت تبدیل آذربایجان غربی به قطب تولید طلای ایران افتتاح دفتر مطالعات راهبردی پتروشیمی تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال آینده صدور مجوز تولید ۱۵۰ میلیون تن فولاد جدیدترین قیمت اجاره خانه‌ در سلسبیل تهران ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده تهران ناترازی انرژی مانع از تحقق کامل شعار جهش تولید افزایش دستمزدها گام بلندی به سوی عدالت اجتماعی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی در ۹ ماهه امسال افتتاح ۴ ایستگاه متروی پایتخت در بهار ۱۴۰۴ بارش در تهران از آخرین روز سال افزایش بلیت باغ پرندگان در سال آینده تصویب لایحه تفریغ بودجه ۱۴۰۲ شهرداری تهران اعلام ویژه برنامه‌های نوروزی موزه ملک افزایش ۱۷۰ کیلومتری متروی تهران راه ادویه تنها مسیر ایران برای بازگشت به شکوه گردشگری تاثیر ورزش بر عملکرد مغز جریمه میلیاردی باشگاه پرسپولیس تایید محکومیت پرسپولیس در کمیته استیناف استرس از عوامل موثر بر افزایش وزن کاهش ۱۳ درصدی صادرات زنجیره فولاد ایران انجام همه تعهدات ارزی پتروشیمی‌ها توسعه اقتصادی با مالیات هوشمند تأمین مالی صنایع فولادی و معدنی از بخش خصوصی انتقاد مجلس از قیمت و میزان خوراک تحویلی به پتروشیمی‌ها ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه معادن نقش کلیدی صنعت نفت در ناترازی انرژی تداوم فعالیت سامانه هوشمند سوخت تصویب لایحه الحاق دولت ایران به موافقتنامه وین ضرورت ایجاد سامانه یکپارچه اطلاعات تولید و عرضه کالاهای کشاورزی افزایش ۳۶.۸ درصدی نرخ کرایه تاکسی‌های تهران در سال آینده مشارکت بخش خصوصی در راه‌اندازی بزرگ‌ترین شهربازی پایتخت سرمایه‌گذاری ۳۳۰ میلیون دلاری دولت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی برنامه‌ریزی شهرداری تهران برای ساماندهی دست‌فروشان زیباسازی ۱۰۰ میدان تهران برای نوروز آغاز به کار سامانه خزانه واحد شهرداری تهران از سال آینده

0

تولید بیش از یک میلیارد متر مکعب گاز

  • کد خبر : 162537
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹
تولید بیش از یک میلیارد متر مکعب گاز
تولید گاز برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت کشور به یک میلیارد و ۱۰۶ میلیون مترمکعب در روز رسید که از این مقدار تولید گاز، ۷۱۶ میلیون مترمکعب از میدان مشترک پارس جنوبی تأمین می‌شود.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ شرکت ملی نفت ایران همزمان با ضرورت تأمین گاز در نیمه دوم سال، برنامه‌ریزی جامعی برای تأمین گاز زمستانی و افزایش ذخایر راهبردی با هدف جلوگیری از بحران انرژی در فصل سرد سال را در اولویت کار خود قرار داد و موفق شد قبل از ورود به فصل سرما، روزانه حدود ۳۰ میلیون مترمکعب (معادل مصرف ۲ استان کشور) به تولید گاز کشور اضافه کند؛ رقمی که اکنون به ۳۴ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.

این در حالی است که هم‌اکنون مقدار تولید گاز خام به بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده و در خصوص مقدار گاز تحویلی به شرکت ملی گاز ایران نیز رکورد یک میلیارد و ۲۱ میلیون مترمکعب در روز به ثبت رسیده است. ‌

رکورد ۷۱۶ میلیون مترمکعبی تولید گاز در پارس جنوبی

مقدار تولید گاز در پارس جنوبی به‌عنوان قلب تپنده تولید گاز کشور نیز به‌ رکورد ۷۱۶ میلیون مترمکعب رسیده که در نوع خود بی‌نظیر است.

این مقدار گاز از ۳۷ سکوی دریایی، بیش از ۳۰۰ حلقه چاه و ۱۳ پالایشگاه در قالب ۲۴ فاز برداشت می‌شود و بیش از ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور را تأمین می‌کند، همچنین بیش از ۴۰ درصد ظرفیت تولید بنزین و نزدیک به ۵۰ درصد خوراک صنایع پتروشیمی و نیروگاه‌ها از محل تولیدات این میدان مشترک تأمین می‌شود.

شرکت ملی نفت ایران برای عبور از بحران ناترازی گاز که ماحصل رشد بالای مصرف داخلی و کاهش فشار گاز در چاه‌های میدان پارس جنوبی است، برنامه‌ریزی جامعی را در دست اجرا دارد.

بر همین اساس، قرار است تا در چند روز آینده و با حضور رئیس‌جمهوری، قراردادهای ۱۷ میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی با چهار پیمانکار داخلی که تجارب ارزنده‌ای در توسعه این میدان بزرگ مشترک گازی دارند، امضا شود.

این قراردادها که با ۷۰ درصد از توان داخلی اجرایی می‌شود، گام بلندی در مسیر جبران افت فشار و کاهش تولید در این مخزن بزرگ گازی محسوب می‌شود و تا حدود زیادی از ناترازی گاز و بنزین در کشور جلوگیری می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود که پس از عقد قراردادها و آغاز عملیات اجرایی طرح فشارافزایی، فاز اول این طرح جامع از سال ۱۴۰۷ قابل بهره‌برداری باشد.

در حوزه تولید حداکثری گاز، نقش شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، به‌عنوان قطب تولید گاز در خشکی نیز بسیار پررنگ بوده است، به‌طوری که این شرکت توانسته است رقم تولید ۲۴۸ میلیون مترمکعب گاز را ثبت کند که رکورد تازه‌ای در تاریخ تولید گاز این شرکت محسوب می‌شود.

هم‌اکنون حدود ۲۵ درصد گاز کشور در محدوده فعالیت شرکت نفت مناطق مرکزی تولید و بخشی از آن برای مصرف در نیمه دوم سال در دو مخزن سراجه قم و شوریجه سرخس در خانگیران ذخیره می‌شود.

فقط در منطقه خانگیران (به‌عنوان تنها میدان گازی در شمال شرقی کشور)، روزانه حدود هشت درصد از کل گاز کشور تولید می‌شود و نیازهای ۶ استان واقع در شمال شرق کشور شامل خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، مازندران و بخشی از استان سمنان را تأمین می‌کند.

در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز که عهده‌دار تولید حدود ۸۰ درصد نفت کشور است، تلاش‌های گسترده‌ای برای تولید گاز صورت گرفته و هم‌اکنون بخشی از گاز مورد نیاز کشور در این شرکت تأمین می‌شود.

با وجود تلاش‌ها در شرکت ملی نفت ایران، به نظر می‌رسد لازم است فرهنگ استفاده بهینه از انرژی از سوی مردم با شدت بیشتری دنبال شود. همان‌گونه که پاسخ مثبت بیشتر مردم به پویش مطرح‌شده توسط رئیس جمهوری مبنی بر «کاهش دو درجه‌ای» مصرف گاز توانست تا حدودی مشکلات ناترازی گاز را کمتر کند و احتمال قطعی گاز را کاهش دهد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=162537
  • 103 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی