افزونه پارسی دیت را نصب کنید

اخبار لحظه

کاهش ۱۳ درصدی صادرات زنجیره فولاد ایران انجام همه تعهدات ارزی پتروشیمی‌ها توسعه اقتصادی با مالیات هوشمند تأمین مالی صنایع فولادی و معدنی از بخش خصوصی انتقاد مجلس از قیمت و میزان خوراک تحویلی به پتروشیمی‌ها ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه معادن نقش کلیدی صنعت نفت در ناترازی انرژی تداوم فعالیت سامانه هوشمند سوخت تصویب لایحه الحاق دولت ایران به موافقتنامه وین ضرورت ایجاد سامانه یکپارچه اطلاعات تولید و عرضه کالاهای کشاورزی افزایش ۳۶.۸ درصدی نرخ کرایه تاکسی‌های تهران در سال آینده مشارکت بخش خصوصی در راه‌اندازی بزرگ‌ترین شهربازی پایتخت سرمایه‌گذاری ۳۳۰ میلیون دلاری دولت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی برنامه‌ریزی شهرداری تهران برای ساماندهی دست‌فروشان زیباسازی ۱۰۰ میدان تهران برای نوروز آغاز به کار سامانه خزانه واحد شهرداری تهران از سال آینده ضرورت توجه به تورم انتظاری سال آینده در تعیین دستمزد پیامدهای منفی افزایش فشارخون هفت بنای تاریخی اصفهان در فهرست آثار ملی توصیه‌هایی برای آلرژی‌های فصل بهار تمرکز برنامه هفتم بر تکمیل زنجیره ارزش تحقق ۹۹ درصد بودجه شهرداری در سال گذشته ضرورت افزایش حقوق کارگران متناسب با تورم ضرورت پرداخت خسارات قطعی‌های حامل انرژی توسط دولت ریشه عدم بازگشت ارز صادراتی از دید دیوان محاسبات عدم بازگشت ۳۰ درصد تعهدات ارزی سررسید شده پتروشیمی‌ها معدن داران در انتظار شفاف شدن روند تعیین حقوق دولتی دهک‌های مشمول حذف یارانه نقدی ۱۴۰۴ انتقاد از شهرداری تهران در مورد تمدید پروانه ساختمان‌ها تداوم بلاتکلیفی ساخت و ساز در حریم تئاتر شهر جانمایی المان‌های نوروزی در سطح پایتخت ورود ۱۱۴ اتوبوس برقی به ناوگان اتوبوسرانی تهران ورود ۴۰۰ اتوبوس دوکابین به پایتخت ثبت ملی مسجد کازرونی عباس‌آباد انتقاد عضو شورای شهر از تاخیر در توزیع بسته‌های معیشتی راه‌های شناسایی کمبود ویتامین در بدن

0

چالش‌های خودروهای برقی در تهران

  • کد خبر : 162471
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
چالش‌های خودروهای برقی در تهران
رئیس کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر تهران بیان کرد: ما برای تولید برق موردنیاز خودروهای برقی، مجبوریم مازوت بسوزانیم که خود موجب آلودگی بیشتر می‌شود و این مسئله نیاز به بررسی کارشناسی دقیق‌تری دارد که آیا این مسیر به‌صلاح کشور است یا نه.

به گزارش سرویس شورای شهر افق تهران؛ جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تأکید کرد: که برای اجرای این طرح، به نیروگاهی ۵۰۰ مگاواتی نیاز است. او همچنین با اشاره به تولید برق از سوخت‌های فسیلی در ایران، معتقد است که برقی‌سازی باید با بررسی‌های کارشناسی دقیق‌تری انجام شود.

وی گفت: شورای شهر تهران ورود به مباحث فنی، به آن شکلی که شما مطرح می‌کنید، ندارد. این وظیفه بر عهده نهادهای تخصصی ازجمله سازمان ملی استاندارد، مؤسسه تحقیقات صنعتی ایران، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط‌زیست است. این نهادها باید بررسی کنند که آیا خودروهایی که قرار است مورد استفاده قرار بگیرند، استانداردهای لازم را دارند یا نه. شورای اسلامی شهر تهران طبیعتاً به نظر تخصصی این نهادها اعتماد کرده و بر اساس آن عمل می‌کند.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر تهران بیان کرد: اکنون خودروهایی که برای تاکسی‌ها وارد شده‌اند، به نظر می‌رسد که در گروه خودروهای مناسب برقی قرار می‌گیرند. البته ما باید برندهای دیگری را که هنوز وارد کشور نشده‌اند نیز بررسی کنیم، اما آنچه تاکنون دیده‌ایم، جزو برندهای هم‌تراز و مشابه سایر خودروهای موجود است.

وی ادامه داد: برقی‌سازی می‌تواند یک اقدام مثبت باشد، اما من همیشه بر این موضوع تأکید کرده‌ام که باید بررسی کنیم که آیا این مسیر برای کشور ما هم مناسب است یا نه. در سطح جهانی، برقی‌سازی یک اصل پذیرفته‌شده است، زیرا بسیاری از کشورها از داشتن سوخت‌های فسیلی محروم هستند و مجبورند آن را با قیمت‌های بالا از کشورهای تولیدکننده خریداری کنند. به همین دلیل، آن‌ها به سمت برقی‌سازی رفته‌اند تا وابستگی خود را کاهش دهند.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر تهران بیان کرد نکته مهم این است که کشورهایی که به سمت برقی‌سازی رفته‌اند، برق خود را از انرژی‌های پاک تولید می‌کنند. آن‌ها از باد، خورشید، انرژی آبی و حتی ژئوترمال برای تأمین برق موردنیازشان استفاده می‌کنند. در بررسی‌هایی که ما انجام داده‌ایم، مشخص شده که در برخی کشورها بیش از ۹۰ درصد برق آن‌ها از منابع پاک تأمین می‌شود. اما در ایران، حدود ۹۵ درصد برق کشور از سوخت‌های فسیلی مانند گاز و مازوت تولید می‌شود.یعنی ما برخلاف این کشورها، برای تولید برق موردنیاز خودروهای برقی، مجبوریم مازوت بسوزانیم که خود موجب آلودگی بیشتر می‌شود. این مسئله نیاز به بررسی کارشناسی دقیق‌تری دارد که آیا این مسیر به‌صلاح کشور است یا نه.

او خاطرنشان کرد: گاز، یکی از پاک‌ترین سوخت‌های فسیلی محسوب می‌شود. بسیاری از کشورها، به دلیل محرومیت از منابع گازی، مجبور به استفاده از برق هستند. اما ما که دارای منابع عظیم گاز هستیم، چرا نباید از این مزیت استفاده کنیم؟ در کشورهایی مانند کره جنوبی، بخش زیادی از حمل‌ونقل عمومی با گاز کار می‌کند، درحالی‌که ما برای تأمین برق خودروهای برقی، هنوز نیروگاه‌های کافی و انرژی‌های پاک لازم را نداریم. بنابراین، باید بررسی کنیم که کدام مسیر برای ما اقتصادی‌تر و منطقی‌تر است.

اگر بخواهیم بر اساس برنامه‌های شهرداری تهران، تعداد اتوبوس‌های برقی و تاکسی‌های برقی را تأمین کنیم، برای تأمین برق این وسایل نقلیه حداقل به یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی جدید نیاز داریم.

وی ادامه داد: اگر این برق از منابع فعلی تأمین شود، به ناترازی شبکه برق دامن می‌زند. اگر هم بخواهیم نیروگاه جدید بسازیم، هزینه، زمان و برنامه‌ریزی گسترده‌ای لازم دارد.

ما نباید از فناوری‌های جدید عقب بمانیم. هر فناوری جدیدی باید شناخته و در صورت امکان بومی‌سازی شود. صحبت‌های من به معنی مخالفت با برقی‌سازی نیست، بلکه تأکید دارم که باید بررسی کنیم که این مسیر، عاقلانه‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه برای کشور ما هست یا خیر.

ما نیاز داریم که تصمیم‌گیری‌هایمان بر پایه مطالعات کارشناسی و مستندات علمی باشد، تا هم بهترین فناوری را انتخاب کنیم و هم منابع کشور را به شکل بهینه مصرف کنیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=162471
  • 118 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی