تاریخ : شنبه, ۲۱ تیر , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

حمایت دولت تنها راهکار حل چالش‌های بخش خصوصی ضرورت تهیه اطلس دفاع غیرنظامی شهری ایران پیشتاز افزایش تولید نفت در جهان افزایش دمای هوا و خطر جدی گرمازدگی علائم ابتلا به سنگ کلیه کاهش نرخ سود بین‌بانکی اعلام زمان پرداخت حقوق معوقه بازنشستگان وزش شدید باد در تهران غنی سازی حقی غیرقابل مذاکره جزئیات مصوبه طرح تشدید مجازات جاسوسی ضرورت طراحی بسته‌های تشویقی برای کمک به آسیب دیدگان تاکید بر نقش کلیدی نواحی در کسب رضایت عمومی شهروندان تدوین و ابلاغ چگونگی بازگشایی ایمن و تدریجی موزه‌ها جزئیات ثبت غارهای خرم آباد در یونسکو ایران‌یار، شبکه همدلی ایرانیان پایداری از اولویت‌های اجرای طرح حمایت از تولید افزایش رسمی قیمت نان مالش چشم عامل افزایش خطر عفونت‌های چشمی سیاهی دورچشم نشانه کمبود ویتامین اعلام زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین‌ماه بازنشستگان واریز مرحله چهارم کالابرگ الکترونیکی در ابهام جزئیات طرح دریافت غرامت از رژیم صهیونیستی و آمریکا ضرورت اداره کشور بر اساس علم و اخلاق توقف ارسال پیامک‌های اطلاع‌رسانی خاموشی در تهران برگزاری جلسات راهبردی مرمت خانه موزه و کتابخانه آیت ا… طالقانی برپایی دو پردیس فرهنگی در مناطق آسیب‌دیده پیش بینی وزش باد شدید در تهران شکیل فوری جلسه کمیسیون نامگذاری معابر تهران آغاز عملیات میدانی بازسازی پایان مرمت میل تاریخی گنبد کاووس افزایش خوداظهاری در سامانه املاک جزئیات طرح تشدید مجازات جاسوسی تغییر ساعات چرخه‌های دوم و سوم تسویه سامانه پایا طبعات قطع همکاری کارگران پیش از پایان مدت قرارداد افزایش سقف کارت به کارت در برنامک‌های پرداخت اهمیت ذخیره سازی کالاهای اساسی برای شرایط بحرانی

2

فروش شمش داخلی با نرخ صادرتی

  • کد خبر : 162081
  • 17 بهمن 1403 - 15:26
فروش شمش داخلی با نرخ صادرتی
دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران بیان کرد: فولاد ایران توسط ترکیه و عراق با کارت بازرگانی یک بار مصرف خریداری می‌شود و سپس ترکیه و کشورهای همسایه آن را با حاشیه سود بالاتری به سوریه می‌فروشد.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ احمد امین‌فر، دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران در خصوص واسطه‌گری ترکیه در فروش فولاد ایرانی به سوریه بیان کرد: فولاد ایران توسط ترکیه و عراق با کارت بازرگانی یک بار مصرف خریداری می‌شود و سپس ترکیه و کشورهای همسایه آن را با حاشیه سود بالاتری به سوریه می‌فروشد. این اقدام به شکل رسمی از گمرکات کشور اما با کارت بازرگانی یک بار مصرف صورت می گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر، با کارت بازرگانی یک بار مصرف، شمش‌های القایی با قیمتی حدود ۳۷۰ دلار فوب پیشنهاد می‌شود در حالی که قیمت صادرات شمش‌های ایرانی۴۲۰ تا ۴۳۰ دلار فوب است؛ یعنی ۶۰ دلار ارزان‌تر با کارت یکبار مصرف صادر می‌کنند.

به گفته دبیر انجمن نوردکاران فولادی، صادرکنندگان غیر تولیدکننده ایرانی این شمش‌ها را با کارت بازرگانی یکبار مصرف به ترکیه و عراق برده و در آنجا به میلگرد تبدیل می‌کنند؛ چرا که در ترکیه و عراق هزینه برق گران بوده و برای تولید شمش برق زیادی مصرف می‌شود.

امین‌فر افزود: بنابراین اطلاعات، شمش‌های فوق ذکر که با کارت بازرگانی یکبار مصرف به کشورهای همسایه صادر می‌شوند، به میلگرد تبدیل و به سوریه ارسال می‌شوند. میلگردی که ما به دلیل سیاست‌های غلط دولت نمی‌توانیم با قیمت مطلوب به عراق بفروشیم، در عراق، ترکیه، سوریه وکشورهای دیگر حدود ۵۶۰ دلار و بیشتر فروخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شمش در بورس کالا با دلار ۷۲ هزار تومانی عرضه می‌شود، گفت: به طور مثال اگر فرض کنیم شمش فولاد مرغوب را ۴۳۰ دلار صادرات کنند، هزینه فوب آن ۲۵ دلار است. با توجه به تفاوت قیمت فروش شمش در بورس کالا و قیمت صادراتی آن و هزینه یک ماهه سرمایه گذار، در نهایت ۳۸۰ دلار دست کارخانه را می‌گیرد.

دبیر انجمن نوردکاران فولادی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این عدد را در ارز مبادله‌ای ۶۷ هزار تومانی ضرب کنیم، هر کیلوگرم صادرات واقعی از کارخانه‌های معتبر حدود ۲۵ هزار تومان می‌شود. قیمت روز گذشته شمش در بورس کالای ایران ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان بصورت EXWORKS بود که با توجه به خالص قیمت صادراتی، قیمت داخلی شمش در بورس برابر هر دلار ۷۲ هزار تومان محاسبه شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=162081
  • 129 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.