تاریخ : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

ضرورت دستیابی به بازارهای جدید صادراتی در صنعت پتروشیمی اجرای ۶۱ طرح پتروشیمی با سرمایه‌گذاری ۲۴ میلیارد دلاری تحلیل‌های غیر واقعی از مشکلات کشور موجب ناامیدی افت قیمت فولاد صادراتی ایران در سایه کاهش تقاضا ضرورت رعایت الزامات اساسی نظام ارزی ضرورت همکاری دولت و استانداری تهران برای حل مشکلات شهر ضرورت حل مشکلات شهر تهران تعطیلی ۶۰ درصدی صنایع فولادی به دلیل ناترازی انرژی ضرورت افزایش تولید گاز کشور از طریق اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های جدید ضرورت تسریع در کشف منابع هیدروکربوری تاثیر مثبت معافیت‌های مالیاتی بر رشد کسب‌وکاره درخواست افزایش ۴۰ درصدی قیمت شوینده‌ها در انتظار تصویب ضرورت ایجاد کرسی‌های مطالبه‌گری توسط شهرداری آغاز بکار تراموا در تهران از دهه فجر ضرورت گفتگو و همکاری برای حل مشکلات شهر تهران تداوم بی‌توجهی با آثار باستانی کهن ایران کاهش وزن با مصرف پروتئین رای نهایی استیناف در مورد تیم جوانان پرسپولیس پرداخت پول رضایتنامه شرط جدایی سعید صادقی کاهش خطر بیماری‌های قلبی با کنترل فشارخون نوسانات بازار ارز چالشی برای بازار فولاد ضرورت رفع مشکلات بازار ارز نیمایی و افزایش انگیزه صادرات احتمال راه‌اندازی مرکز ویژه ترنس‌ها در تهران تا یک‌ماه دیگر درآمد ارزی ۱۰ میلیارد دلاری پتروشیمی‌ها انتقاد از بی اطلاعی شورا از جزئیات تراموا و HOV جزئیات پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بررسی لایحه متمم بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران افزایش ۲۶ درصدی بودجه پیشنهادی شهرداری در لایحه متمم ضرورت تبدیل موضوع آسیب‌های اجتماعی به دغدغه‌های مسئولین سازوکار مجلس برای تأمین فرآورده‌های نفتی شفافیت، مهمترین حسن بازار سرمایه بحران کمبود ۳۰ درصدی انرژی افزایش صادرات صنعت پتروشیمی به ۱۳ میلیارد دلار ورود اولین تراموا به تهران خداحافظی مدافع استقلال با هواداران رونمایی از نسخه نفیس خطی منسوب به امام علی (ع)

1

عناصر فلزی کمیاب کلید تأمین انرژی پاک

  • کد خبر : 160326
  • 18 دی 1403 - 15:41
عناصر فلزی کمیاب کلید تأمین انرژی پاک
عناصر فلزی کمیاب که برای انتقال انرژی پاک و تولید فناوری‌های مدرن ضروری هستند،

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ عناصر فلزی کمیاب، که شامل ۱۷ عنصر مهم است، به طور فزاینده‌ای برای انتقال انرژی پاک و تولید فناوری‌های مدرن ضروری می‌شوند. این عناصر با ویژگی‌های منحصر به فرد خود به کاتالیزورهای حیاتی در فناوری‌های سنتی و کم کربن تبدیل شده‌اند. همچنین در تولید آلیاژهای فلزی خاص، شیشه و لوازم الکترونیکی با کارایی بالا کاربرد دارند.

رایان کاستیلو، مدیرعامل مشاور مواد معدنی آداماس اینتلیجنس، در این زمینه می‌گوید: “عناصر خاکی کمیاب خواص فیزیکی و شیمیایی قابل توجهی دارند که مسلماً آنها را به ابرقهرمانان جدول تناوبی تبدیل می‌کند.”

اگرچه این عناصر در سراسر جهان یافت می‌شوند، اما نکته کلیدی در یافتن آنها در غلظت‌های کافی است که استخراج آن‌ها اقتصادی و مقرون به صرفه باشد. کشورهای دارای ذخایر غنی از این عناصر، در سال‌های آینده نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد جهانی و تامین منابع انرژی پاک خواهند داشت.

چین با فاصله زیادی بزرگترین تولیدکننده عناصر کمیاب خاکی است و حدود ۳۸ درصد از مواد معدنی خام خاکی کمیاب جهان را تأمین می‌کند. پس از چین، ویتنام با ۱۹ درصد، برزیل با ۱۸٫۱ درصد، روسیه با ۱۰٫۴ درصد، هند با ۶ درصد و استرالیا با ۳٫۵ درصد از ذخایر بزرگ خاکی کمیاب برخوردارند. ایالات متحده و گرینلند هرکدام ۱٫۳ درصد از این ذخایر را دارند و هیچ کشور دیگری بیش از یک درصد ذخایر خاکی کمیاب ندارد.

با این حال، تنها چین به‌طور کامل کنترل ژئوپلیتیکی بر زنجیره تأمین این مواد را در اختیار دارد. این کشور تقریباً ۸۵ تا ۹۵ درصد از مواد معدنی کمیاب تصفیه‌شده جهان را تأمین می‌کند و از اواخر دهه ۱۹۹۰ بر بازار جهانی تسلط یافته است. همچنین چین ۸۵ تا ۹۰ درصد از فرآوری معدن به فلزات زمین‌های کمیاب را به خود اختصاص داده و تأمین‌کننده ۶۸ درصد کبالت، ۶۵ درصد نیکل و ۶۰ درصد لیتیوم باتری‌های برقی در جهان است. به همین دلیل، ۷۵ درصد از باتری‌های خودروهای برقی (EV) در چین تولید می‌شوند.

این تسلط چین بر منابع خاکی کمیاب نگرانی‌هایی را در سطح جهانی ایجاد کرده است. برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر کشورهای دیگر غنی از این منابع برای رقابت با چین اقدام نکنند، این کشور قادر خواهد بود بازاری غیرآزاد ایجاد کرده و اهرم‌های مالی و سیاسی قوی را در دست بگیرد. اگرچه برخی دیگر این نگرانی‌ها را بیش از حد ارزیابی می‌کنند، اما حقیقت این است که خاک‌های کمیاب به‌عنوان “نفت جدید” در حال تبدیل شدن به یک عامل کلیدی در رقابت‌های جهانی هستند. در سال‌های آینده، تنش‌های جهانی پیرامون این عناصر افزایش خواهد یافت و قدرت‌های غربی برای به‌دست آوردن کنترل مجدد بر این منابع حیاتی تلاش خواهند کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=160326
  • 53 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.