تاریخ : پنجشنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

صنعت در تنگنای انرژی افزایش نرخ عوارض جابه‌جایی بار معدنی از جاده افزایش شدید عدم‌النفع صنایع به دلیل قطعی برق در تابستان مخالفت عضو شورای شهر با ۷ساله‌شدن دوره فعالیت شورای ششم تداوم افزایش آلودگی هوای تهران تا روز جمعه اعلام برنامه‌های هفته پژوهش کتابخانه و موزه ملی ملک تنوع‌بخشی به سبد سوخت با هدف تأمین پایدار خوراک پتروشیمی کمبود واگن در ناوگان حمل و نقل شرکت بهره‌برداری متروی پایتخت آغاز بهره‌برداری از پردیس جدید شرق از شنبه آینده طرح «من شهردارم» افتخار مدیریت شهری‌ وضعیت نامطلوب معیشت مردم اجازه مجلس به دولت جهت اخذ حق بیمه از مشترکان گاز و برق ضرورت مناسب‌سازی شهر برای حرکت معلولان افزایش دمای هوای تهران ایجاد هاب حمل و نقلی برای کاهش ترافیک بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع کشف محوطه باستانی تولید آهن در جنوب دریاچه ارومیه ۱۶ علامت ابتلا به کبد چرب پرسپولیس به دنبال یک لژیونر ملی پوش استراحت موسیمانه به بازیکنان استقلال مجوز مجلس به دولت برای واردات بنزین در سال آینده متوسط قیمت مسکن در تهران رشد ۱۳ درصدی معادن در صورت توسعه اکتشاف آغاز طرح تحقیق و تفحص از پتروشیمی‌ها مهار تورم و کاهش کسری بودجه با واگذاری زمین‌ به مردم استفاده از سوخت SNG با هدف کاهش ناترازی تشکیل کارگروه ویژه جمع‌آوری گاز‌های مشعل در صنعت پتروشیمی ضرورت مصوبه شورای شهر برای معاینه فنی رایگان موتورسیکلت‌ها ایران در بین ۱۲ کشور با بازدهی بالای نیروگاهی تعیین چگونگی جریمه‌ برای معوقات گازبها انتقال اتوبوس‌های برقی به پایتخت تا دو ماه آینده ارائه بودجه ۱۴۰۴ شهرداری تهران به شورای شهر تا پایان دی فعالیت آزمایشی تراموا در تهران ورود ۱۵۰ دستگاه اتوبوس و ۱۰۰۰ دستگاه تاکسی به گمرک ایران سین‌کیانگ چین میزبان نمایشگاه شکوه ایران باستان امیدواری ایران برای ثبت جهانی «جشن مهرگان» و «ساز رباب»

1

دیابت یکی از علل مرگ زودهنگام

  • کد خبر : 156326
  • 19 آبان 1403 - 12:54
دیابت یکی از علل مرگ زودهنگام
کارشناس حوزه سلامت با اشاره به اینکه دیابت یکی از علل اصلی مرگ زود هنگام است، بیان کرد: یک سوم مرگ های ناشی از دیابت در سنین زیر ۶۰ سال رخ می دهد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ حسین فرشیدی، کارشناس حوزه سلامت در پیامی عنوان داشته است: دیابت یکی از شایع ترین بیماری های غیرواگیر در جهان است. این بیماری چهارمین یا پنجمین علت مرگ در اکثر کشورهای با درآمد بالا (توسعه یافته) است. علاوه بر دیابت، اختلال تحمل گلوکز (IGT) نیز یکی از معضلات بزرگ در زمینه سلامت است. مبتلایان به اختلال تحمل گلوکز بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی هستند. تعداد مبتلایان به دیابت در گروه سنی ۲۰ تا ۷۹ سال در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵۳۷ میلیون نفر بوده است. پیش بینی می شود این تعداد تا سال ۲۰۴۵ از مرز ۷۸۴ میلیون نفر بگذرد. تعداد مبتلایان به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ در همه کشورهای جهان در حال افزایش است و متاسفانه بیش از ۷۵ درصد بیماران در کشورهای با در آمد کم و متوسط زندگی می کنند.

نیمی از مبتلایان به دیابت (بیش از ۲۳۰ میلیون نفر) از بیماری خود بی خبر هستند. دیابت سالانه عامل مستقیم ۶.۷ میلیون مرگ است (۶ میلیون و هفتصد هزار نفر). هزینه های بهداشتی درمانی ناشی از دیابت در سال ۲۰۲۱ حداقل ۹۶۶ میلیارد دلار بوده است.

دیابت و عوارض آن در اغلب کشورها یکی از علل اصلی مرگ زود هنگام است. یک سوم مرگ های ناشی از دیابت در سنین زیر ۶۰ سال رخ می دهد. عوارض قلبی – عروقی یکی از علل اصلی مرگ در مبتلایان به دیابت است و در برخی از کشورها مسئول بیش از ۵۰ درصد مرگ ها می باشد. برآورد تعداد کل بیماران دیابتی در جمعیت بالای ۲۵ سال در ایران در سال ۱۳۹۹ (۲۰۲۰) بیش از ۷ میلیون نفر بوده است.

در همان سال شیوع دیابت در جمعیت ۲۵ سال و بالاتر مساوی با ۱۴.۱۵ درصد بوده است. میزان آگاهی از دیابت ۷۳.۲۹ درصد برآورد گردید و به عبارت دیگر سه چهارم بیماران از ابتلا به دیابت مطلع هستند. پوشش درمان ۶۵.۰۵ درصد و درمان موثر ۳۱.۰۶ درصد بوده است. میزان درمان موثر در جمعیت بیماران تحت پوشش در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت طی سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ درصد بوده است که حاکی از موفقیت برنامه پیشگیری و کنترل بیماری دیابت است که از سال ۱۳۸۳ در نظام سلامت کشورمان ادغام گردیده است. شعار امسال روز جهانی و هفته ملی دیابت «با آموزش دیابت، از آینده خود محافظت کنیم» می باشد.

آموزش اساس درمان دیابت است. طی سال های گذشته برنامه های آموزشی متعددی برای آموزش عموم و بیماران توسط معاونت بهداشت تهیه شده و توسط دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارائه گردیده است. در سال جاری و سال های آتی نیز برنامه های آموزشی و مراقبت بیماران با جدیت بیشتری با هدف توانمند سازی بیماران ادامه خواهد یافت چرا که در کنترل بیماری دیابت، فرد مبتلا مهمترین نقش را دارد. متوسط قند خون در جمعیت بالای ۲۵ سال کشورمان ۱۰۵.۵۱ میلیگرم در دسی لیتر بوده است که هشدار جدی برای عموم مردم است. خوشبختانه با در پیش گرفتن شیوه های سالم در زندگی تا ۷۰ درصد می توان از ظهور بیماری دیابت نوع ۲ پیشگیری نمود.

مطالعات نشان داده اند که مداخلات روش زندگی (Life Style) می‌تواند بروز دیابت را حداقل ۱۱ سال به‌تاخیر بیاندازد. مداخلات موثر در روش زندگی شامل کاهش وزن (حداقل تا ۷ درصد) از وزن اولیه فرد با استفاده از رژیم غذایی سالم (کم چربی و کم کالری) و فعالیت بدنی با شدت متوسط (حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته) می باشند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=156326
  • 93 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی